Printer niet meer weg te denken uit keuken thuiskok

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Printer niet meer weg te denken uit keuken thuiskok

In de afgelopen jaren is er een flinke trend te zien in de hoeveelheid thuiskoks. Dit valt onder andere af te leiden aan alle keukenwinkels die als paddenstoelen champignons uit de grond schieten, de kijkcijfers van 24Kitchen en de tientallen receptenwebsites. Heeft het misschien met de recessie te maken dat Nederlanders meer tijd in de keuken besteden?  Of is deze trend ergens anders aan te danken?

De cupcake rage heeft zijn beste tijd gehad, en zakt ook de vraag naar macarons en cakepops. Gaan we laagcakes in de kleuren van de regenboog maken? Of word de printer het nieuwe keukengerei?

eetbare-inkt

Een printer in de keuken?

Een printer is over enkele jaren niet meer weg te denken uit de van de hobby kok. Maar waarom zou iemand zijn staafmixer inruilen voor een printer? Eetbare inkt. (Food)Printers in combinatie met eetbare inkt en papier zorgen er voor dat iedereen zijn of haar digitale creaties uit kan printen.

Eenmaal geprint kan dit bijvoorbeeld op een taart, cake of tompouce geplakt worden. Hierna kan de geprinte creatie opgegeten worden zonder ziek te worden. Een leuk effect wat ideaal is voor foto’s van de kleine voor op de verjaardagstaart of het logo van je werk op een chocolade taart voor het 25e jarige jubileum.

Waren deze technieken voorheen alleen bereikbaar voor professionele bakkers, kan je tegenwoordig simpelweg de juiste inkt aanschaffen (in combinatie met de geschikte printer) en beginnen met het bedrukken van je eigen taarten. Geen dure aanschaf maar gewoon je eigen huis-tuin-en-keuken printer.

Wat is de volgende stap?

Maar de technologie blijft zich razendsnel ontwikkelen — de volgende stap is 3D printers. Hoewel deze nu nog aan de prijzige kant zijn zakken deze langzaam in prijs. Zo is er bijvoorbeeld een 3D chocoladeprinter. De Choc Edge. Deze printer gebruikt geen inkt, maar chocolade. De chocolade wordt gesmolten en laag voor laag kan elke creatie mogelijk gemaakt worden. Zie ook de volgende video voor een demonstratie:

[youtuber youtube='http://www.youtube.com/watch?v=8FUq_2IU2Uo']

Conclusie? Over enkele jaren is de (3D) (Food) Printer niet meer weg te denken uit de keuken van de thuiskok.

Over Inktweb.nl

Inktweb.nl is een webwinkel die zich richt op de verkoop van Printer Consumables. Dit zijn onder andere inkt en toners voor printers, daarnaast verkopen we ook randartikelen zoals fotopapier, chipresetters en sinds recent ook eetbare inkt.

Meer over eetbare inkt: http://www.inktweb.nl/blog/wat-is-eetbare-inkt/

Laat ons weten wat jouw conclusie is!


1 Reactie

  1. Patrick 14:19, mei 03, 2013

    Ik dacht dat ik al creatief bezig was met mijn eetbare inkt pen. Haha, eetbare foto’s printen is natuurlijk een stap beter!

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Nieuws

Het aspergeseizoen is weer geopend

Het aspergeseizoen is weer geopend   0

Elk jaar wordt op de tweede donderdag van april het officiële aspergeseizoen geopend. Dit jaar was de grote opening in het mooie Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dat [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety