Ontbijten is relatief goedkoper dan tien jaar geleden

Ontbijten is relatief goedkoper dan tien jaar geleden

Ontbijten is tegenwoordig voordeliger dan tien jaar geleden. De prijs van een gemiddelde eerste maaltijd van de dag is afgelopen decennium een stuk minder hard gestegen dan de inflatie, blijkt uit onderzoek van het economisch bureau van ING.

ING onderzocht de kosten van twee boterhammen met margarine, Goudse kaas en boterhammenworst, een krentenbol, twee kopjes koffie met suiker, een eitje en een glas sinaasappelsap. Het bleek dat een compleet ontbijt slechts 13 procent duurder werd, terwijl prijzen over de hele linie 20 procent stegen.

Niet iedereen eet ’s morgens natuurlijk zoveel, waardoor de maaltijd vaak goedkoper uitvalt. Zuinige consumenten wordt door ING niettemin aangeraden tevens een andere samenstelling van hun ontbijt te overwegen. Koffiedrinkers die op thee overstappen, betalen op jaarbasis bijvoorbeeld zo’n 15 euro minder.

Bron: Trouw


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Ontbijten is relatief goedkoper dan tien jaar geleden" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
eitjemaaltijdontbijtthee
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Ontbijten is relatief goedkoper dan tien jaar geleden. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*