Nieuw: Biologische geitenkaas met zeewier

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Nieuw: Biologische geitenkaas met zeewier

Biologische geitenboerderij de Mekkerstee te Ouddorp heeft een heerlijke biologische geitenkaas met zeewier gemaakt. Het is daarmee de eerste biologische kaas met zeewier in Nederland. In de kaas is gebruik gemaakt van zeepeterselie, een combinatie van de zeewieren dulse en zeesla. Het Franse zeewier wordt geleverd door Your Well, importeur van het merk Algoplus. Het zeewier geeft de kaas een licht zilt karakter en een leuke ‘gespikkelde’ uitstraling. Deze unieke kaas is al verkrijgbaar in de betere horeca- en delicatessenwinkels. Voor meer informatie: www.demekkerstee.nl.

Your Well, importeur van de Franse Algoplus zeewier producten, vorig jaar gestart met de distributie van producten op basis van zeewier, is constant op zoek naar partners die mooie producten kunnen maken van zeewier. Zo verdeelt Your Well sinds kort ook azijn en mosterd met zeewier uit de Oosterschelde. Deze Zeeuwse streekproducten, gemaakt volgens oud recept op ambachtelijke wijze zonder kunstmatige of andere toevoegingen zijn de allereerste voedingsproducten met Nederlands zeewier. Het zeewier (zeesla) in de producten, geteeld op de ‘zeeboerderij’ van de Wageningen Universiteit bij de Schelphoek in de Oosterschelde, geeft de mosterd en azijn een aangenaam zilt karakter. Daarnaast heeft Your Well lang houdbare zeewierproducten in specerijvorm (onder andere zeesla, dulse, zeepeterselie, wakame, en nori), als spreads (met Sint Jacobsschelp en tapenade) en als conserven (onder andere zeespaghetti en zeekraal). Meer informatie is te vinden op www.algopluszeewier.nl.

“Zeewier is de groente van de toekomst. Wanneer in 2050 de wereldbevolking is toegenomen tot 9 miljard mensen, hebben wij bij ongewijzigde consumptiepatronen en landbouwmethoden twee aardbollen nodig om ons te voorzien van voedsel, water en energie. Kortom, we moeten wereldwijd de agroproductie verdubbelen, maar natuurlijk zonder dat dit ten koste gaat van natuur, biodiversiteit en milieu. De vraag is: kan dat? Het antwoord is in principe ‘ja’, mits we ons richten op economisch rendabele alternatieven, die ook duurzaam zijn. Zeewier biedt die mogelijkheid: het bevat alle gezonde voedingsstoffen die nodig zijn, het is lekker en er is op zee voldoende ruimte om het te verbouwen”, aldus Kees Boender, oprichter van Your Well.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Nieuws

Het aspergeseizoen is weer geopend

Het aspergeseizoen is weer geopend   0

Elk jaar wordt op de tweede donderdag van april het officiële aspergeseizoen geopend. Dit jaar was de grote opening in het mooie Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dat [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety