Gesneden groenten gemak of zelf verse groenten snijden?

Gesneden groenten gemak of zelf verse groenten snijden?

In de afgelopen jaren is het aanbod aan panklaar gesneden groenten enorm toegenomen. Zo’n 15 jaar geleden kon je bij de groenteman of in de supermarkt kiezen uit zo’n 50 producten. Wanneer je nu een willekeurige supermarkt binnenloopt wordt je overbluft door het enorme assortiment panklaar gesneden groenten. Daarnaast valt op dat het pure product soms niet eens meer te koop is.

 • Neem bijvoorbeeld boerenkool. Je koopt nog boerenkool in potten, uit diepvries, en panklaar gesneden. Maar een stronk boerenkool kom je in de supermarkt niet meer tegen.
 • Gesneden andijvie ligt in koelingen vaak wel 3 rijen dik, maar een krop andijvie ligt zielig in een hoekje. Als er zes liggen is het vaak al veel.
 • Bosje verse rucola? Nee hoor, je koopt het alleen in een zakje. Panklaar, gewassen en al.
 • Spaghettigroenten, Bamigroenten, Soepgroenten, het is er volop, maar zit daarin wat jij er ook in zou doen als je dat pakket niet had?

Lekker Tafelen is erg benieuwd of je hier voor kiest. Wil je graag dat gemak, of zou je eigenlijk ook nog heel graag die stronk boerenkool kopen?

[poll id=”24″]

Let op, de antwoorden in deze pol zijn altijd beperkt. Maak gebruik van onderstaand reactie formulier om je mening beter uit te legggen!


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Gesneden groenten gemak of zelf verse groenten snijden?" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Gesneden groenten gemak of zelf verse groenten snijden?. Lees ook:

 1. Smaak zit niet verpakt
  Smaak zit niet verpakt 27 november, 2013, 21:47

  Ik vindt het belangrijk om mijn groente zelf te keuren voordat ik het koop, de lekkerste tomaten zijn donker rood en beetje zacht..iedere groente heeft voor mij zijn eigen smaak criterium, en daardoor is je eten zo veel smaakvoller als je daar op let.
  De moeite nemen om zelf te kiezen, keuren en snijden is voor mij eigenlijk een waarborg om verantwoord en bovenal smaakvol te eten..

  Reply this comment
  • Lekker Tafelen
   Lekker Tafelen Author 27 november, 2013, 21:52

   Leuk, we staan er compleet hetzelfde in. Bovendien dragen alle verpakkingsmaterialen niet mee aan een schonere wereld. Men roept dan altijd dat ze milieuvriendelijk zijn, maar niet gebruiken is altijd beter!

   Reply this comment
 2. Marieanne van Wijk
  Marieanne van Wijk 1 december, 2012, 14:40

  Het is voor mij een kwestie van tijd: als die beperkt is dan is het wel handig als de groente gesneden is, maar het blijft behelpen want het product is dan al gedeelteljk uitgedroogd. Wanneer ik voldoende tijd heb dan snijd ik de (biologische) groenten heel graag zelf.

  Reply this comment
 3. Rie v.d. Linden-Veth
  Rie v.d. Linden-Veth 29 november, 2012, 16:56

  Gesneden soepgroenten en alle gemixte zakken groenten zijn naturlijk wel handig. Je hebt vaak geen hele paprika of andere groenten nodig. Dan is het wel makkelijk
  Maar ik ga het liefste voor zelf snijden.

  Reply this comment
 4. Gerrit van der grift, boer-gondiër.
  Gerrit van der grift, boer-gondiër. 29 november, 2012, 14:20

  Ik gebruik beiden, maar meer uit noodzaak, omdat inderdaad in sommige gevallen uitsluitend panklaar wordt aangeboden.
  Met een zakje soepgroenten vind ik het ideaal. Maar boerenkool bijv zou ik dolgraag van de stronk hebben.

  Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*