Jamie Oliver de nieuwe kerstman?

Jamie Oliver de nieuwe kerstman?

Waar je ook kijkt, op elke cover, Jamie Oliver zie je overal. Zijn culinaire macht is blijkbaar groot. Is Jamie Oliver de nieuwe kerstman? Albert Heijn, 24 Kitchen en vele anderen kunnen het niet laten om de romantiek rond de recepten van Jamie Oliver nog net even extra te showen. Wanneer je een foto, van Jamie op de cover hebt ligt gemiddeld Nederland aan je voeten. Wat schetst onze verbazing. Jamie Oliver komt met kant-en-klare maaltijden voor de kerst.

jamie-oliver-kerst

Het lijkt een trend te zijn. Nederland raakt het “schuldgevoel” kwijt bij het niet thuis bereiden van een maaltijd. Vooral jongeren hangen die trend aan en schaffen liever een kant-en-klaar gerecht aan dan zelf een pan vies te maken. Is het een goede trend? We horen graag je reactie!

Natuurlijk hoeft gezond eten niet altijd zelf gemaakt te zijn. Er is gelukkig ook een trend in biologische- en eerlijke catering. Maaltijden van grote en kleine bedrijven, steeds meer kratten en andere boodschappen abonnementen, en ook de online mogelijkheden groeien. Wanneer we echter prijzen vergelijken zien we dat thuis koken echt loont. Bovendien weet je dan wat je eet en kun je net even je eigen smaak meegeven.

Uiteraard wordt je fan als je Jamie ziet koken. Zijn gerechten zijn origineel, vers, verleidelijk. Zet ik die verleiding op tafel wanneer ik een door hem geïnitieerde aardappelpuree met bosui en waterkers op tafel zet. Geeft het me een warm gevoel als ik € 3,49 neertel voor 300 gram geroosterd witlof met spek? Voor die prijs koop ik twee kilo lof en een onsje spek. Heerlijk!

Alle trends ten spijt, mijn schuldgevoel is nog steeds groot wanneer ik in de keuken een pakje langzaam gegaarde stoofschotel van hert sta open te peuteren om deze vervolgens over te scheppen in een eveneens door Jamie geïnitieerd schaaltje. . Het voelt alsof ik mijn gasten bedonder. Mijn gastvrijheidsgevoel gaat hierbij verloren en ook dit jaar sta ik weer met veel plezier achter mijn eigen fornuis.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Jamie Oliver de nieuwe kerstman?" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Jamie Oliver de nieuwe kerstman?. Lees ook:

 1. Willemijn
  Willemijn 11 december, 2012, 15:46

  Helemaal mee eens. En dan vooral met de kerst, wanneer je mensen gastvrij voor een maaltijd uitnodigt, vind ik dat je geen kant-en-klaar maaltijd kan neerzetten.
  Echter, ik twijfel of ik dit jaar zal gaan gourmetten. Wel zelf een voorgerecht en een dessert maken en natuurlijk ook zelf het vlees/vis snijden en kruiden en de bijgerechten verzorgen. Maar toch klinkt gourmetten een beetje als een zwaktebod, alsof ik geen zin heb om voor mijn gasten te koken. Wat vinden jullie? Ik krijg circa 15 eters.

  Reply this comment
  • admin
   admin Author 11 december, 2012, 15:58

   Gourmetten is zo populair geworden dat het als een zwaktebod klinkt Willemijn, maar kijk eens naar onze tips. Er zijn echt heel veel mogelijkheden om in een gourmet te laten zien dat het helemaal geen zwaktebod is. Wil je toch iets anders dan hebben twee mooie kerstmenu’s voor je online staan. Eén met vlees en één met vis.

   Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*