Food Revolution Day 2014: Jamie Oliver inspireert tot gezond eten

Food Revolution Day 2014: Jamie Oliver inspireert tot gezond eten

Op het moment dat dit bericht live gaat, is Lekker Tafelen aanwezig bij het event van Taste Amsterdam van Jamie Oliver: food Revolution day. Wat is het? Jamie Oliver probeert zoveel mogelijk kinderen gezond te laten eten. Vandaag probeert hij met één miljoen kinderen uit de hele wereld hetzelfde gezonde gerecht te maken. Dat is een uitdaging: de ingrediënten moeten overal verkrijgbaar zijn.

image

en voor iedereen te eten: rekening houdend met verboden in diverse religies. Daarnaast moet het een gerecht zijn dat kinderen kunnen maken. Dus geen messen, vuur of oven. Hij kwam met de ‘rainbow wrap’. Een wrap met geraspte wortel, peer, bietjes en kool met een dressing van olie, azijn, mosterd en yoghurt. Om zijn uitdaging kracht bij te zetten worden in diverse landen, met de pers erbij, door bekende koks en foodpersonalities gekookt. Ook kinderen deze mee. We zagen bekende gezichten: foodblogster Francesca Kookt, Sandra Ijsbrandy, diverse gezichten van masterchef en heel Holland bakt. In een royale kooktent stonden alle ingrediënten al klaar. Om drie uur precies werden we live via de televisie toegesproken door Jamie Oliver en onder toeziend oog van de koks van restaurant fifteen ging iedereen vervolgens aan de slag. Leuke bijkomstigheid: toen de dames, heren en kinderen klaar waren, kregen we nog een persoonlijk dankwoord voor Amsterdam door Jamie Oliver.

image

Daarna werden we nog gefêteerd op een lekker glaasje wijn en konden we napraten met tout culinair Nederland. Fijn om te merken dat er gelukkig ook een heleboel mensen zijn die het ook belangrijk vinden om vers te koken!

Zelf maken?

nodig voor 4 a 5 wraps:

  • Een peer
  • twee wortels
  • twee bietjes
  • een stukje kool naar smaak
  • wat kruiden naar smaak zoals munt, koriander of selderij
  • 2 el. Olijfolie
  • 1 tl. Azijn
  • 1 tl. Mosterd
  • 2 el. Yoghurtimage
  • Rasp

Rasp de bietjes, peer, wortels en kool met een grove rasp. Meng door elkaar. Voeg daar nog wat geraspte feta door en maak dan de dressing. Meng de olie, azijn, mosterd, yoghurt en voeg naar smaak peper en zout toe. Scheur de kruiden fijn en voeg naar smaak toe.

verdeel over de wraps, doe er een prikkertje in en geniet van een smakelijke en zonde snack!image

Vanessa van Koppen

Vanessa van Koppen

Sinds 2013 professioneel met koken en schrijven bezig. Ik wil zoveel mogelijk mensen plezier in het koken en lekker eten bijbrengen. Regelmatig op de maandag te horen bij Schepper&Co radio over gerechten met een verhaal. Veel informatie vind je ook op mijn website voor de feestdagen: www.sacrecuisine.nl

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Trackbacks.