Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter

Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter

Christiaan van de Poel uit Yerseke, een mosselvisser en ondernemer bij vis-winkel-online.nl tegelijk. Daar willen we meer van weten en om die reden staan wij op donderdag 9 juli (een dag na de officiële opening van het mosselseizoen) ’s morgens om 6:00 uur bij de haven van Yerseke. Op de fiets komt Chris richting de haven om ons mee te nemen voor een dagje op de mosselkotter. In alle vroegte wordt er hard gewerkt op de kotter en nadat alles gereed is vertrekken we richting de Oosterschelde.

Tussen de bedrijven door hebben we het over de start van het mosselseizoen, maar ook over de motivatie van Chris achter vis-winkel-online.nl Zijn online webwinkel draait op volle toeren. Rechtstreeks vanuit de bron levert Chris zijn vis door heel Nederland. Niet alleen de mosselen, kreeft en oesters uit Yerseke, maar ook voor een mooi stuk zalm, gerookte paling, kortom voor een compleet assortiment vis.

We varen door op de Oosterschelde en vandaag moet er een perceel schoongemaakt worden. Dat wil zeggen dat we de laatste restjes mosselen van het perceel halen voor er nieuwe komen. Onderstaande video’s van onze instagram geven een mooi beeld.

Goedemorgen Oosterschelde #zeeland

Een video die is geplaatst door Lekker Tafelen (@lekkertafelen) op

De eerste sleep #zeeland #yerseke

Een video die is geplaatst door Lekker Tafelen (@lekkertafelen) op

Clean #mosselen #zeeland #yerseke

Een video die is geplaatst door Lekker Tafelen (@lekkertafelen) op

Lossen #mosselen

Een video die is geplaatst door Lekker Tafelen (@lekkertafelen) op

Het is werkelijk schitterend weer. Ondertussen maken we een aantal mosselen open om te zien hoe het zit met het “visgewicht”. We kijken dus simpelweg of het mooie volle mosselen zijn. Onderstaande foto’s geven je een mooie indruk van de kwaliteit van de mosselen dit jaar.

Slechts een paar uur zijn er nodig om maar liefst 100 tonnen mosselen naar boven te halen. Deze worden vervolgens afgeleverd bij de kade en met een kraanwagen van boord gehaald. Tussendoor kijken we even snel achter de schermen. We zien niet alleen de verwerking van de mosselen, maar ook prachtige Oosterschelde kreeften in diverse maten.

IMG_9287

IMG_9285

IMG_9289

IMG_9290

Vers, verser, heel erg vers en gezond

We zien vandaag kwaliteit, versheid en genieten van het pure karakter van de schaal- en schelpdieren uit de Oosterschelde. Deze kwaliteitsmosselen kun je rechtstreeks bestellen bij vis-winkel-online.nl Je krijgt daar altijd die mooie verse, goed gevulde jumbo mosselen en je besteld er een compleet assortiment vis. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een totaal vernieuwde webshop waar Chris nog meer van zijn verhaal kwijt kan. Zo wordt vis eten voor iedereen in heel Nederland mogelijk op iedere dag van de week.

Bestel online op www.vis-winkel-online.nl

mosselen-banner


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
mosselenvisZeeland
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*