Aceto Balsamico di Modena ook schade door aardbeving

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

De wereldberoemde culinaire producten van de Italiaanse regio Emilia-Romagna hebben opnieuw te lijden gehad onder een aardbeving. Dinsdag raakte de productie van de luxe-azijn Aceto Balsamico di Modena zwaar gehavend. Op 20 mei was de parmezaanproductie al zware schade toegebracht.

Volgens een eerste voorzichtige schatting van de voorzitter van de azijnproducenten in de provincie Modena is vandaag Aceto Balsamico ter waarde van zeker 15 miljoen euro vernietigd. De schade in de parmezaansector door de aardschokken op 20 mei is volgens de laatste ramingen opgelopen tot 200 miljoen euro.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Nieuws

Het aspergeseizoen is weer geopend

Het aspergeseizoen is weer geopend   0

Elk jaar wordt op de tweede donderdag van april het officiële aspergeseizoen geopend. Dit jaar was de grote opening in het mooie Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dat [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety