Nieuws en Shoppen

Terug naar homepage

 

parmezaanse-kaas

Criminelen stelen voor 785.000 euro aan kaas

Een groep criminelen is afgelopen donderdag gearresteerd in de Noord-Italiaanse stad Modena. De afgelopen twee jaar zouden ze ruim 2.000 wielen Parmezaanse kaas hebben gestolen ter waarde van 785.000 euro, zegt de ondernemerskrant Il Sole 24 Ore.

Px187MjQwNjQxMC0yLTIxMDA5MzU3OTU=

Gourmetten nieuwe stijl met Solis

Voor gegrilde Spaanse tapas en Oosterse gerechten van de bakplaat, hoef je voortaan de deur niet meer uit. De SOLIS Teppanyaki@HOME is een mooie tafelgrill waarmee je de lekkerste gegrilde gamba’s, paprika en biefstuk bereidt. Groenten blijven door deze bereiding extra knapperig en vlees en vis sappig.

12038436_889867257772065_356081494937711943_n

Kaas uit Bodegraven de lekkerste van Nederland

De Gooische Pikante van De Groot-Verburg Kaas in Bodegraven is uitgeroepen tot lekkerste Goudse kaas van Nederland in de categorie 48+-kaas tijdens de vakbeurs foodspecialiteiten in Houten.

Zeewier-Jan-Kruijsse-Yerseke-Zeeland9163

Europese Unie blokkeert inzet duurzame alternatieve eiwitbronnen

Levensmiddelendustrie gaat “gebugd” onder nieuwe “novel food” wetgeving
Schnitzels van buffalowormen, bugnuggets en gefrituurde sprinkhanen: ze bieden consumenten een hoge voedingswaarde in combinatie een hoge productveiligheid en de mogelijkheid om bij te dragen aan verminderde milieubelasting. Als alternatieve voedselbron dragen producten gemaakt van insecten en wormen bovendien bij aan een oplossing voor de toekomstige voedselschaarste in de wereld. De Europese Unie dreigt echter een stokje te steken voor de opmars van deze veelbelovende producten. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) roept het Europees Parlement, dat op 14 oktober aanstaande debatteert over de herziene “novel food” wetgeving, daarom met klem op om de weg vrij te houden voor deze duurzame bron van eiwitten.

Lees hier verder

Logo Picnic

Online Supermarkt Picnic gaat van start met laagste prijsgarantie

De nieuwe online supermarkt Picnic is van start gegaan in Amersfoort. Het bedrijf belooft een laagste prijsgarantie. Bestellen en betalen kan via een app en de boodschappen worden gratis thuisbezorgd met elektrische bezorgbusjes.

Na Amersfoort heeft Picnic als doel om ook uit te breiden naar andere steden. Door het ontbreken van dure winkelpanden en een efficiënte bezorging zegt het bedrijf in staat te zijn tegen de laagste prijs thuis te bezorgen.

Picnic.nl

Lindenhoff

Lindenhoff nu ook voor consumenten

Lindenhoff is groenteboer, kaaswinkel en slagerij ineen. Hier vind je exclusieve ingrediënten. De boerenproducten van Lindenhoff waren eerst alleen verkrijgbaar voor horecabedrijven, maar zijn via de webwinkel nu ook voor de consument in heel Nederland te koop. Voor iedereen die thuis wil eten als in een restaurant!

http://lindenhoff.nl/

Hollandse Nieuwe Haring seizoen

Hollandse nieuwe haring Europees erkend

Onze eigen Hollandse nieuwe haring heeft een officiële Europese erkenning gekregen. Het kaken, rijpen en zouten is erkend als Nederlandse manier voor haringverwerking. Ook de Duitse naaam Holländischer Matjes is nu officieel erkend.

Meer haring

saltmarkt-pier-scheveningen

Salt Market op De Pier trekt ruim 30.000 bezoekers

De eerste editie van de Salt Market op De Pier in Scheveningen heeft in totaal ruim 30.000 bezoekers getrokken. Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag kon men op De Pier genieten van een hapje en een drankje, muziek, unieke en lokale producten en dit alles met uitzicht op het strand en de zee. De Pier Markets zijn een vast element in de wisselende programmering, met het hele jaar door tal van festivals, events en activiteiten. De volgende Pier Market is de Home Made Market op 24 en 25 oktober aanstaande. Voor meer informatie www.pierscheveningen.com

Als de blender overuren maakt

In deze tijd van het jaar maakt onze blender overuren. Smoothies, ijs en soepen, het is zo makkelijk om even die blender te pakken. We zijn dan ook best veeleisend als het gaat om de kwaliteit en de kracht van onze blender. Connie probeerde de Oster Versa blender. Een echte krachtpatser.

Bekijk de test hier

Oster aardbei smoothie

kasgroenten

Minder groenten voor de Nederlander

In de eerste helft van 2015 kochten Nederlandse huishoudens 3% minder verse groenten en bijna evenveel vers fruit als in 2014. Ondanks de vele media aandacht blijken we massaal toch minder groenten te eten. Dat blijkt uit cijfers. Tegelijkertijd was deze week ook in het nieuws dat meer dan de helft van de Nederlanders een overgewicht heeft. Schokkende feiten! De gemiddelde BMI van Nederlanders is 26,7; 56% van alle Nederlanders heeft overgewicht.

Meer groenten eten?

Tien Parels in een oester tijdens Mosseldag Yerseke

Tijdens de mosseldag in Yerseke vond ik maar liefst 10 parels in een oester. Een geweldige vondst. We zijn iedere dag te vinden in Yerseke tussen de mosselen en de oesters. Al jaren ben ik dagelijks te vinden op de Oosterschelde en al jaren ben ik actief aanwezig op de landelijke Mosseldag in Yerseke, maar de mosseldag op 15 augustus 2015 zal ik altijd herinneren als de dag dat ik 10 parels in een oester vond.

Lees hier meer

parel-parels-oester-oesters-vis-yerseke-mosseldag-6

Allerhande_Maaltijdbox

Allerhande introduceert maaltijdbox

Drie dagen per week in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel

Nog half met het hoofd op werk, sta je in de supermarkt te bedenken wat je vanavond zal gaan eten. En dan te bedenken dat je ook nog moet koken als je thuiskomt… Kortom: Spitsuur! Dan is het de uitdaging om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het Albert Heijn-kookmagazine Allerhande introduceert binnenkort de Allerhande maaltijdbox. Hiermee zetten klanten binnen een handomdraai moeiteloos een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel. Albert Heijn bezorgt de Allerhande Box gratis thuis, los of inclusief de overige online bestelde boodschappen.

Lees hier meer

Risico op hart- en vaatziekten beïnvloedbaar tijdens zwangerschap

Door tijdens de zwangerschap bewust te letten op de consumptie van essentiële vetzuren kunnen risicofactoren voor hart- en vaatziekten bij het kind worden verkleind. Wetenschappers van het Maastricht UMC+ trekken deze conclusie uit een langlopend onderzoek naar de effecten van voeding tijdens de zwangerschap op de ontwikkeling van het kind. Wat blijkt: onder meer bloeddruk, cholesterol en gewicht van het nageslacht hangen samen met de hoeveelheid van bepaalde vetzuren in het bloed van de zwangere vrouw.

Lees hier meer

17482512_m

Wartmann-slowjuicer-1

 

Slowjuicer van Wartmann; een krachtige alleskunner

De slowjuicer van Wartmann helpt je om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Door de krachtige motor is het een echte alleskunner waar je zelfs ijs en pesto mee kunt maken.

Wij mochten de slowjuicer testen en laten jullie meekijken en meebeleven.

Lees hier verder

De nieuwe Culinaire Pier van Scheveningen

“Wij willen bezoekers op de vernieuwde Pier een geweldige food-experience bieden als aanvulling op de bekende horeca die er nu is op het strand en boulevard.“ zegt Marcus Polman, mede-eigenaar van The Rough Kitchen, een van de horeca-partners die een plek op de Pier hebben gekregen. “Lekker non-nonsens streetfood dat met aandacht en liefde is bereid. Van de perfecte steak sandwich van 100% Aberdeen Angus tot een slow&low gegaarde pulled pork. Zowel op bovendek als benedendek zijn er foodoutlets en bars en royale terrassen, binnen en buiten. Flaneren in en over de Pier was nog nooit zo leuk en vooral lekker!”

Gefaseerde heropening

De vernieuwde Pier kent een gefaseerde heropening. Op het beneden- en bovendek biedt De Pier nu een eigentijds aanbod op het gebied van streetfood, restaurants, bars en winkels. Met royale terrassen, binnen en buiten. De nieuwe Pier biedt daarnaast een regelmatig wisselend programma met festivals, cultuur en muziek. Voor jong én oud. De komende tijd wordt er hard gewerkt aan de heropening van het Zuidereiland en de verdere invulling van De Pier op basis van vijf pijlers: eten & drinken, winkelen, sport & avontuur, cultuur & muziek en inspiratie & educatie. Zo behoren o.a. een reuzenrad, tocklebaan en Go Ape Adventure tot de realisatieplannen. De Pier is dagelijks toegankelijk vanaf 10.00 uur  en de toegang is gratis. Voor meer informatie www.pierscheveningen.com

koken yvette van boven

Koken met Van Boven
Deze zomer dé culinaire verrassing bij de VPRO

31620431_m


Dutch coffee

Dutch coffee: bijzondere koffie, die je koud drinkt!

Datingsite voor groenten

Nieuwe datingsite legt verband tussen teler en afnemer

http://pommeron.com/

Zeeuwse oesters van het land

Sam en Sybe kweken bij Colijnsplaats straks oesters op het land

Lees hier meer


Nationale Mosselweek eind augustus van start

Het mosselseizoen is woensdag 8 juli 2015 voortvarend van start gegaan. Om de Zeeuwse mossel nog meer te promoten organiseert Het Nederlands Mosselbureau van 29 augustus tot en met 6 september 2015 de Nationale Mosselweek in Nederland. Deze week staat volledig in het teken van het meest iconische streekproduct van Zeeland: de Zeeuwse mossel. Tijdens deze week biedt een keur aan restaurants een overheerlijk mosselmenu of -gerecht aan voor een aantrekkelijke prijs. Deze week wordt georganiseerd omdat de Zeeuwse mosselsector Nederland graag wil laten kennis maken met hun zilte lekkernij.

Lees hier meer

Nationale-Mosselweek