Een overzicht van het actuele nieuws in voedingsland. Nieuws wat er volgens Lekker Tafelen toe doet.

Naamloos

De Tasty lanceert kookwedstrijd

Tasty Talent is de nieuwe landelijke kookwedstrijd voor gepassioneerde hobbykoks. De jury met o.a. Niven Kunz en Julius Jaspers dagen deze hobbykoks uit om hun ‘signature dish’ voor hen te koken. De finalisten strijden op 31 oktober tijdens De Tasty om de titel Tasty Talent 2015.

insecten

Nog veel vraagtekens over voedselveiligheid eetbare insecten

Eetbare insecten staan bekend als een duurzaam ingrediënt. Over de chemische en microbiologische risico’s van de consumptie van insecten is in de wetgeving weinig geregeld. Overgevoeligheid en allergische reacties bij gevoelige individuen na het eten van hele insecten of insecteneiwit zijn niet uit te sluiten.

8624b393c591174b78c20a046847b1d20020f2

BioFresh

BeterBio.nl nu EKO-gecertificeerde webwinkel en bezorgdienst

Vrijdag is de hoogst haalbare variant van het EKO-keurmerk uitgereikt aan BeterBio.nl, dé 100% biologische webwinkel en bezorgdienst. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een winkel voor minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren. BeterBio.nl is de eerste webwinkel en bezorgdienst in midden- en noord-Nederland waarvan het assortiment in alle productgroepen 100% is. Met een assortiment van ruim 2.000 biologische boodschappen, groente- en fruitpakketten en complete maaltijdboxen bedient BeterBio.nl wekelijks duizenden klanten door het hele land.

hellmanns-burger-route

Hellmann’s start Burger Route

Hellmann’s, ’s werelds favoriete mayonaisemerk, is geliefd bij miljoenen mensen vanwege haar onmiskenbare smaak en textuur. Volgens chefs is het door deze friszure smaak ook een gouden combinatie met de gourmet burger. Daarom is er tussen Hellmann’s en deze chefs een unieke samenwerking ontstaan – de Burger Route. Vanaf 23 mei staat er bij meer dan 50 restaurants in Nederland een speciale Hellmann’s burger op de kaart. Op 28 mei, op International Burger day, trakteert Hellmann’s op gratis burgers op het Eendrachtsplein in Rotterdam. Wie deze traktatie misloopt, hoeft niet te treuren. Je kan tot begin juli 2015 een Hellmann’s burger bestellen bij de deelnemende restaurants in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

italie olijfolie

Forse prijsstijging dreigt voor Italiaanse olijfolie

Olijfolieprijzen dreigen met euro’s tegelijk te stijgen. Massale kap van olijfbomen is ophanden in Zuid-Italië door een virus. Als de ruim een miljoen bomen worden gerooid, stijgen prijzen straks van €10 naar €12 tot zelfs €15 per liter olijfolie.

Lees hier verder

Consumentenbond wil duidelijke richtlijnen voor ambachtelijke producten

Consumenten verwachten bij een ambachtelijk product authentieke ingrediënten, een bereiding door ambachtslieden en handwerk in plaats van fabrieksproductie. Maar supermarktproducten waarop de term ambachtelijk prijkt, zijn vaak lang niet zo ambachtelijk als wordt gesuggereerd, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De organisatie pleit daarom voor duidelijke richtlijnen voor het gebruik van de term ‘ambachtelijk’.