Vlees op de barbecue

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Vlees op de barbecue

Barbecuen is het op een ‘open’ vuur dichtschroeien en garen van vlees, meestal wordt gloeiend houtskool of briketten gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook barbecues op gas.

  • Haal het vlees een half uurtje van te voren uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
  • Warm de barbecue goed voor, zodat het houtskool gloeit en niet meer brandt.
  • Dep het vlees eerst droog met keukenpapier. Kruid het vlees, maar zout het niet. Zout kan vocht onttrekken aan het vlees. Het vlees wordt dan vochtig waardoor het niet goed kan dichtschroeien en geen mooie kleur krijgt.
  • Leg het vlees op het barbecuerooster. Keer het vooral niet te vlug. In eerste instantie plakt het vlees vast, maar het laat vanzelf los als het is dichtgeschroeid.
  • Afhankelijk van de vleessoort wordt de hoogte van het rooster en/of de temperatuur en de tijdsduur bepaald. Let erop dat varkensvlees, kip en kalkoen altijd helemaal gaar zijn. Wat dikkere stukken vlees, zoals kippenpoten en worstjes, kunnen het beste worden voorgegaard/geblancheerd in bouillon of water alvorens ze te grillen.
  • Een scheutje ketjap manis in de bouillon geeft meer kleur en smaak. Dep het vlees voor het barbecuen goed droog.
  • Laat vlees dat nog niet wordt gebruikt op een koele plaats staan en leg het vooral niet in de hete zon. Op deze manier krijgen bacteriën geen kans zich te vermenigvuldigen.
Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Kookschool

Zelf boter maken voor dummies

Zelf boter maken voor dummies   0

Zelf boter maken voor dummies Afgelopen weekend was ik met mijn ouders aan het genieten van de zon op een terrasje aan een grachtje in een pittoresk stadje en we vroegen [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety