Stroese Dame, smaakvolle geitenkaas van onze eigen veluwe

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Stroese Dame, smaakvolle geitenkaas van onze eigen veluwe

Voor een prachtig stukje geitenkaas gingen we naar de boerenmarkt in Utrecht. Daar troffen we de kraam van geitenboerderij de groote stroe die een groot assortiment aan biologische boerengeitenkazen biedt. Kazen die op ambachtelijke wijze door de boer en boerin zelf worden gemaakt. Stroese Dame is de toepasselijke naam van dit kaasje.

stroese-dame-geitenkaas-veluwe

Dit kaasje vraagt natuurlijk om een heerlijk gerecht en wij deden er dan ook verse paddenstoeltjes bij en het geheel verpakte we in een knapperig bladerdeeg jasje. Het recept vind je hieronder.

Stroese Dame is ook ontdekt door de koks van de Librije in Zwolle. En, LLinK maakte een filmpje op de geitenboerderij, waarin je goed kunt zien hoe de kaas gemaakt wordt. Op de website van de boer vind je dan ook alle informatie over dit prachtige product.

Klik hier om de website te bekijken

En dan uiteraard ons recept:

Verse paddenstoelen met Stroese Dame in een knapperig bladerdeeg jasje

  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 rode uien
  • 100 gram geraspte belegen Stroese Dame
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop de eieren in een kom los. Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen daarin knapperig en lichtbruin. Snufje zout en peper erover doen. Paddenstoelen overdoen in een schaal en warm houden. Fruit de ui in 2 eetlepels olie. Voeg dan de paddenstoelen weer toe en doe de verse tijm erbij.

Leg de plakjes bladerdeeg met een tussenruimte van 2 cm. op het bakpapier. Bestrijk met losgeklopt ei. Schep de vulling op het midden van de plakjes bladerdeeg. Laat wat ruimte aan de rand over. De rand krult straks op in de oven. Doe een lekkere pluk geraspte geitenkaas op de vulling. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat het geheel in ca. een kwartiertje lekker knapperig en goudbruin worden.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Kookschool

Daslook, de wilde knoflook

Daslook, de wilde knoflook   0

 Daslook, de wilde knoflook Net als de knoflook, bieslook, prei, ui en sjalot, is daslook een plant uit de lookfamilie. Het verhaal gaat dat dassen vroeger hun holen onder deze planten [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety