Rucola

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Rucola

Rucola is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De Romeinen waren al dol op de pittige smaak en het wordt al van oudsher veel gegeten in Italië en Frankrijk. Sinds een aantal jaren is rucola ook bij ons heel populair.

Kweek

• Rucola is een eenjarig kruid, het wordt tot ca. 60 cm hoog.

• Van april tot juni verschijnen crèmekleurige bloemen met paarse nerven.

• Rucola houdt van rijke, vochtige grond, maar groeit goed in iedere tuingrond in de zon of halfschaduw. Het kan ook goed in een pot worden gekweekt.

• Zaai rucola in het voorjaar en de zomer, in volle grond of in potten.

Oogst

Het jonge blad kan tijdens het hele groeiseizoen worden geoogst, liefst vóór de bloei. De bloemen kunnen ook worden gebruikt. Knip rucola regelmatig tot een paar centimeter boven de grond af, zodat hij opnieuw uitloopt.

Culinair

Jonge rucolablaadjes hebben een frisse, pittige, nootachtige smaak; ze worden bitter naarmate ze ouder worden. De bloemen zijn ook eetbaar, deze zijn zachter van smaak. Gebruik het blad en de bloemen in allerlei salades of als broodbeleg samen met bv. kaas. Rucola is ook lekker om op het laatst door pasta of aardappelpuree te scheppen. U kunt van rucola ook een heerlijke peperige pesto maken.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Kookschool

Zelf boter maken voor dummies

Zelf boter maken voor dummies   0

Zelf boter maken voor dummies Afgelopen weekend was ik met mijn ouders aan het genieten van de zon op een terrasje aan een grachtje in een pittoresk stadje en we vroegen [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety