Paksoi

Paksoi

Paksoi komt oorspronkelijk uit Azië. Tegenwoordig wordt deze exotische groente echter het gehele jaar door in Holland geteeld en ligt daardoor ook het hele jaar door in de winkels. Toch staat het niet wekelijks op je menu. Paksoi hoort zeer zeker niet in de groenten top 10. Komt dat doordat je er onbekend mee bent? Of zijn er andere oorzaken? In deze special lees je alles over dit prachtige product.

Bewaren
Paksoi is een kwetsbare groente en kan dan ook niet langer als 3 dagen bewaard worden in de groentelade van uw koelkast. De open kool kunnen we dan ook bijna tot de bladgroenten rekenen. We gebruiken deze groente tenminste als bladgroenten. Officieel behoort paksoi tot de kool.

Schoonmaken
Paksoi maak je schoon door eventuele lelijke buitenste bladeren te verwijderen. Vervolgens snij je het voetje eraf. Nu kan de paksoi gewassen en in reepjes gesneden worden.

Hoeveel heb je nodig?
Je hebt ongeveer 250 gram paksoi nodig per persoon. Voor een rauwe verwerking in bijvoorbeeld salades heb je aan 150 gram per persoon al voldoende.

Invriezen
Paksoi kun je heel goed invriezen, maar doordat deze groente het hele jaar door verkrijgbaar is is dat
eigenlijk niet echt nodig. Al je toch wilt invriezen, doe dat dan het liefst in de zomermaanden en
blancheer de groente eerst ca. 2 minuten.

Basisrecept
Paksoi hoef je slechts 5 minuten te koken in een bodempje water waar wat zout aan toegevoegd is.

Variaties
Naast het gewoon koken van paksoi kun je deze groente ook heel goed stoven en/of roerbakken. Paksoi combineert erg goed met ingrediënten uit de Indische en Chinese keuken. Kruid bijvoorbeeld met gember of bieslook of geef je paksoi meer smaak met een scheutje ketjap.

Recepten met paksoi

Voedingswaarde
Paksoi is rijk aan mineralen (kalk) en vitaminen (vooral C).


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Paksoi" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Paksoi. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*