Komkommers

Komkommers

De komkommer maakt deel uit van de familie waar ook de pompoen, meloen, courgette en augurk toe behoren. Komkommers zijn er in verschillende soorten en maten. Populair zijn tegenwoordig ook de mini snack komkommertjes.

In nederland wordt de komkommer in de kas geteeld. De plant heeft veel warmte nodig en daarvoor zijn de Hollandse kassen bij uitstek geschikt.

Bewaar komkommers niet in de koelkast. Ze verliezen dan snel hun kwaliteit en worden slap. Een donkere koele plek is het beste. Denk aan de ouderwetse kelder of een onverwarmde bijkeuken. Een week bewaren kan op deze manier prima.

Snijd de komkommers in dikke plakken en verwijder zonodig de zaden met een theelepeltje. Smeer ze in met boter en bak ze in olie of boter met komijn en koriander. Vul gehalveerde komkommers of dikke plakken met een hartige vulling en bak of stoof ze. Laat de komkommer zachtjes meekoken in bouillon als basis voor sauzen. Ze kunnen ingemaakt bewaard worden en gebruikt worden in chutneys. Komkommers kunnen in vele gerechten gebruikt worden, waaronder komkommersoep, roerbakgerechten, komkommersalade en gevulde komkommer. De snackkomkommer is ideaal als hapje tussendoor. Komkommers zijn goed voor de binnen- en buitenkant van uw lichaam. Het zijn gezonde, lekkere dorstlessers en caloriearme tussendoortjes.

Geraspte komkommer of komkommerschijfjes in een flinke scheut azijn met een schepje suiker is oma’s manier om komkommer heel regelmatig op tafel te zetten. Vooral in de zomer is dit een heerlijke frisse versnapering.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Komkommers" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
augurkazijnkasgroentenkomkommerkoriandermini
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Komkommers. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*