Florentijnse biefstuk

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Florentijnse biefstuk

Als liefhebber van steaks kun je de Florentijnse biefstuk niet missen. ‘Bistecca alla Fiorentina’ noemen de Italianen het. De biefstuk is geen biefstukje zoals wij die kennen maar een heuse T-bone steak. En dan geen kleintje maar denk aan een T-bone van 500 gram tot wel een kilo. Je eet het gerecht met z’n tweeën.
Een T-bone steak dankt zijn naam aan het T-vormige bot van de ruggenwervel waaraan twee soorten steaks vast zitten, ieder aan een kant van het bot. Aan de ene kant zit de ossenhaas (biefstuk van de haas) en aan de andere kant een lendebiefstuk (entrecôte).

Een echte Bistecca komt natuurlijk van de gril en wordt bloedrood geserveerd. Dus op hoog vuur grillen, de steak na twee minuten 45 graden verschuiven voor een mooi ruitjespatroon. Alleen grofzout uit de molen gebruiken en een heel klein beetje peper. 3 a 4 minuten per kant grillen, een keer draaien is genoeg. Gebruik voor het bepalen van de garing de truc met de vingers.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Kookschool

Zelf boter maken voor dummies

Zelf boter maken voor dummies   0

Zelf boter maken voor dummies Afgelopen weekend was ik met mijn ouders aan het genieten van de zon op een terrasje aan een grachtje in een pittoresk stadje en we vroegen [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety