Florentijnse biefstuk

Florentijnse biefstuk

Als liefhebber van steaks kun je de Florentijnse biefstuk niet missen. ‘Bistecca alla Fiorentina’ noemen de Italianen het. De biefstuk is geen biefstukje zoals wij die kennen maar een heuse T-bone steak. En dan geen kleintje maar denk aan een T-bone van 500 gram tot wel een kilo. Je eet het gerecht met z’n tweeën.
Een T-bone steak dankt zijn naam aan het T-vormige bot van de ruggenwervel waaraan twee soorten steaks vast zitten, ieder aan een kant van het bot. Aan de ene kant zit de ossenhaas (biefstuk van de haas) en aan de andere kant een lendebiefstuk (entrecôte).

Een echte Bistecca komt natuurlijk van de gril en wordt bloedrood geserveerd. Dus op hoog vuur grillen, de steak na twee minuten 45 graden verschuiven voor een mooi ruitjespatroon. Alleen grofzout uit de molen gebruiken en een heel klein beetje peper. 3 a 4 minuten per kant grillen, een keer draaien is genoeg. Gebruik voor het bepalen van de garing de truc met de vingers.


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
biefstukmolenvlees

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*