Bah dat lust ik niet hoor

Bah dat lust ik niet hoor

Een kind dat leert eten en smaken leert waarderen zal daar later zijn voordeel mee doen. Maar dat leren waarderen van smaken gaat niet zo maar. Pas na 10 keer iets geproefd te hebben kan je eigenlijk zeggen dat je iets echt niet lust. Wij ouders en opvoeders moeten dus niet te snel opgeven.

Kinder receptenAls het kind al op de basisschool zit en een slechte eter is wees dan consequent, zonder te veel nadruk te leggen op het niet eten.

Betrek uw kind bij het kiezen van de groente (laat ze bloemkool of boontjes kiezen bijvoorbeeld, dan hebben ze het gevoel dat ze invloed op de avondmaaltijd hebben).

Betrek ze bij het klaarmaken van het eten, laat ze helpen met bijvoorbeeld de groente wassen of de dressing door de salade te doen.

Laat ze helpen met de tafel dekken, zorg voor een gezellige sfeer aan tafel.

Als ze niet willen eten zeg dan niet dat ze geen toetje mogen, daarmee bevestigd u alleen maar dat het eten echt vies is.

U bepaald wat er gegeten wordt (behalve eventueel de soorten groenten waaruit het kind van u mag kiezen), laat het kind zelf bepalen of het genoeg heeft. Van nature hebben wij een verzadigingsgevoel, uw kind heeft dat ook. Wil het kind niet eten, laat het dan niet zijn honger stillen met snoep.

Zuurkool, spruitjes en witlof zijn echt groenten die kinderen meestal  niet zo lekker vinden. Biedt het ze aan, maar maak er geen drama van. Ooit als ze ouder worden gaan ze ook deze smaak wel waarderen. 


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Bah dat lust ik niet hoor" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Bah dat lust ik niet hoor. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*