Garneren met appel; Zo maak je een prachtige zwaan – Appels eten we het liefst uit de hand. Maar wist je dat je daar ook heel mooi mee kunt garneren? Blaadjes van appel of een mooie zwaan. Zo moeilijk is het niet. Wij leggen je uit hoe dat moet.
Tips voor je gaat starten
Gebruik appels die lekker stevig zijn en friszoet van smaak. Een Junami of Pink lady is erg geschikt. Om je appelcreaties mooi te houden kun je ze insprayen met citroensap zodat ze niet verkleuren. Verder is van belang dat je een goed scherp mes gebruikt die je goed kunt hanteren. Een office-mes (groentemes) is zeer geschikt. Het gezegde gaat niet voor niet; goed gereedschap is het halve werk.
Garneren met appel; Zo maak je een prachtige zwaan
Snij de appel schuin door zoals op de foto. Aan de ene helft zit de steel aan de andere kant het kontje van de appel. Snij een partje eruit zoals op de foto maar snij het niet door. Snij het partje aan de zijkant in tot een halve cm van onderen. Draai hem met een kwartslag zodat de andere lange kant boven komt en snij nu nogmaals tot een halve cm in. Als goed is zit je partje nu los en zo blijf je partjes uit je appel snijden. Tot je het resultaat van de foto hebt. Snij van de andere helft van de appel een plak en snij zoals op het voorbeeld een zwanenhals uit. Gebruik de pitjes voor oogjes. Snij een langwerpig gat in het middenstuk van de appel waar de nek van je zwaan in kan staan. En je bent al klaar. Misschien is het even oefenen, maar dan heb je een echt spektakelstukje op je tafel staan.