Aardappelweetjes

Aardappelweetjes

Voeg aan het kookwater van de aardappelen een klontje margarine toe, dan zijn ze eerder gaar en koken ze niet over doe het zout er dan pas op het laatst bij.

Om de smaak van oude aardappelen te verbeteren wordt wel eens een klein schepje suiker bij het kookwater toegevoegd.

Het schillen van rimpelige aardappelen gaat een stuk beter als je ze van te voren even in koud water laat staan.

Kook je de aardappelen in de schil, laat ze dan even “schrikken” in koud water als ze gekookt zijn. De schil gaat er dan gemakkelijker van af.

Wil je krokant gebakken aardappelen hebben, bestrooi ze dan halverwege het bakken met een beetje bloem.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
aardappelsuiker

  1. Tineke
    Tineke 7 maart, 2014, 19:34

    Om een heerlijke kruimige aardappel op tafel te presenteren schud ik ze na het afgieten even buiten in de open lucht om. Buren denken dan altijd dat mijn aardappelen aangebrand zijn, maar er is geen betere methode dan deze… Smullen maar.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*