Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren

Het beste is om aardappelen te bewaren in een kartonnen doos of in een kist. In een plastic zak lopen de aardappelen namelijk snel uit als gevolg van broei. Aardappelen blijven het langst goed als ze bewaard worden in een koele, donkere en droge ruimte, bij voorkeur in een kelder(kast). Afgeraden wordt om aardappelen te bewaren in de koelkast, omdat ze bij een te lage temperatuur zoet worden.
Hoe lang een aardappel te bewaren is zónder dat de kwalitiet achteruit gaat, hangt sterk af van de bewaaromstandigheden. Als de ruimte te vochtig is, kunnen de aardappelen gaan rotten. Rotte aardappelen moeten zo snel mogelijk verwijderd worden om aantasting van de andere aardappelen te voorkomen. Als de temperatuur aan de hoge kant is en er teveel licht is in de bewaarruimte, lopen ze sneller uit. Door licht kunnen de aardappelen bovendien sneller groen verkleuren. Overigens loopt net als bij groente en fruit bij lange bewaring het vitamine C-gehalte terug.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
aardappelfruit

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*