Kookschool

Terug naar homepage

In de Lekker Tafelen kookschool vind je handige tips en trucs bij het bereiden van een gezonde maaltijd. Ingrediënten halen we op de markt en bij de vakman, want alleen met de allerbeste ingrediënten zet je een goede maaltijd op tafel. Hierbij houden we rekening met de seizoenen en we koken graag met lokale lekkernijen. Er blijken maar al te vaak nog vragen te zijn over de bereiding van verse ingrediënten. Ja sorry, op een bloemkool staat de bereidingswijze niet vermeld. Maar het schoonmaken van een verse bloemkool is nog altijd leuker dan het leegschudden van een zakje op je aanrecht. We hopen dan ook dat je hier geïnspireerd raakt om zelf weer aan de slag te gaan.

Kreeft bereiden doe je zo..

Verse kreeft bereiden Help! Hoe kook ik een verse kreeft? Een lekkernij voor de feestdagen en…. met onze tips kun jij het ook! Zo kun je kreeft koken

Vers ananas

Verse ananas, de ene is de andere niet! De ananas is een tropische lekkernij, maar blijkt ook een moeilijk geval. Dit willen we definitief de wereld uit helpen.

Wist je dit…. SUIKER

Suiker

Suiker, een veel gebruikt produkt, zeker in de patisserie maar ook in onze dagelijkse voeding komt het, vaak zonder dat we het door hebben, veel voor.

Bouillon, fond en glacé zelf maken

Bouillon is de basis van veel gerechten. Het is echter ook de basis van een fond of een glacé. Hoe meer smaak je aan je bouillon meegeeft, hoe meer smaak er uiteindelijk in de fond of glacé terecht komt. Lees hier verder

Snijtechnieken

Wellicht wel het meest gebruikte gereedschap in de keuken, het mes. We snijden dagelijks wat af voor al die lekkere recepten. Maar eigenlijk staan we weinig stil bij de wereld die achter het snijden schuilgaat. Het snijden bestaat uit allemaal verschillende technieken, snijtechnieken. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Verwarring…. snijtechniek, garnituur, vakterm….wat bedoelen ze nou?

Zelf bakken geeft meer voldoening

Bakken, je moet het wel leuk vinden, niet alleen is het gewoon heerlijk om in de keuken bezig te zijn, maar denk eens aan al die blijde gezichten als er iets lekkers op tafel verschijnt.

Alles wat jij wil weten over zelf bakken

Verse kruiden; smaak en inspiratie uit eigen tuin

Kruiden- en Specerijen wijzer

Zelf kruidenmengsels maken

Bouillon; een mooie basis in de keuken

Vlees

Vlees van de echte ambachtelijke slager

Vis

Kaas

 

Zuivel

Aardappelen

Groenten

Fruit

Noten

Noten

Zuidvruchten

Zuidvruchten

Pasta

Pasta

Rijst

Rijst

Granen

Granen

Vetstoffen

Vetstoffen

Chocolade

Chocolade

Zoetstoffen

Suiker en andere zoetstoffen