Kookschool

Terug naar homepage

In de Lekker Tafelen kookschool lees je alles over basistechnieken in de keuken. We geven je niet alleen handige tips over de verschillende manieren van bereiden maar helpen je ook aan de nodige informatie over verse ingrediënten.

Snijtechnieken

Wellicht wel het meest gebruikte gereedschap in de keuken, het mes. We snijden dagelijks wat af voor al die lekkere recepten. Maar eigenlijk staan we weinig stil bij de wereld die achter het snijden schuilgaat. Het snijden bestaat uit allemaal verschillende technieken, snijtechnieken. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Verwarring…. snijtechniek, garnituur, vakterm….wat bedoelen ze nou?

Zelf bakken geeft meer voldoening

Bakken, je moet het wel leuk vinden, niet alleen is het gewoon heerlijk om in de keuken bezig te zijn, maar denk eens aan al die blijde gezichten als er iets lekkers op tafel verschijnt.

Alles wat jij wil weten over zelf bakken

Verse kruiden; smaak en inspiratie uit eigen tuin

Vlees

Vlees van de echte ambachtelijke slager

Vis

Kaas

Zuivel

Aardappelen

Groenten

Fruit

Noten

Noten

Zuidvruchten

Zuidvruchten

Pasta

Pasta

Rijst

Rijst

Granen

Granen

Vetstoffen

Vetstoffen

Chocolade

Chocolade

Zoetstoffen

Suiker en andere zoetstoffen