In de Lekker Tafelen kookschool vind je handige tips en trucs bij het bereiden van een gezonde maaltijd. Ingrediënten halen we op de markt en bij de vakman, want alleen met de allerbeste ingrediënten zet je een goede maaltijd op tafel. Hierbij houden we rekening met de seizoenen en we koken graag met lokale lekkernijen. Er blijken maar al te vaak nog vragen te zijn over de bereiding van verse ingrediënten. Ja sorry, op een bloemkool staat de bereidingswijze niet vermeld. Maar het schoonmaken van een verse bloemkool is nog altijd leuker dan het leegschudden van een zakje op je aanrecht. We hopen dan ook dat je hier geïnspireerd raakt om zelf weer aan de slag te gaan.

Stoofvlees, voor de allerlekkerste stoofpotjes

Stoofvlees

Een biefstuk ga je niet stoven, maar welk vlees gebruik jij dan voor een stoofschotel? Worden het sucadelappen of worden het magere runderlappen? We leggen je de verschillen uit

Paddenstoelen; Heerlijk herfst

Paddenstoelenwijzer. Van champignon en cantharellen tot morieljes

Het is onmogelijk alle eetbare paddenstoelen zo even op een rij te zetten. Toch geven we in deze paddenstoelenwijzer een overzicht van de meest gangbare paddenstoelen. Culinair zou je deze paddenstoelen moeten ontdekken.

De R van Mosselen – Een prachtig seizoen

De R van Mosselen – Een pracht van een seizoen

Mosselen zijn er volop wanneer de “R in de maand zit” Van september t/m april kun jij genieten van een goed bordje mosselen. En echt, wat we ook proberen…. puur zijn ze het allerlekkerst.

Snijtechnieken

Wellicht wel het meest gebruikte gereedschap in de keuken, het mes. We snijden dagelijks wat af voor al die lekkere recepten. Maar eigenlijk staan we weinig stil bij de wereld die achter het snijden schuilgaat. Het snijden bestaat uit allemaal verschillende technieken, snijtechnieken. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Verwarring…. snijtechniek, garnituur, vakterm….wat bedoelen ze nou?

Zelf bakken geeft meer voldoening

Bakken, je moet het wel leuk vinden, niet alleen is het gewoon heerlijk om in de keuken bezig te zijn, maar denk eens aan al die blijde gezichten als er iets lekkers op tafel verschijnt.

Alles wat jij wil weten over zelf bakken

Verse kruiden; smaak en inspiratie uit eigen tuin

Kruiden- en Specerijen wijzer

Zelf kruidenmengsels maken

Bouillon; een mooie basis in de keuken

Vlees

Vlees van de echte ambachtelijke slager

Vis

Kaas

 

Zuivel

Aardappelen

Groenten

Fruit

Noten

Noten

Zuidvruchten

Zuidvruchten

Pasta

Pasta

Rijst

Rijst

Granen

Granen

Vetstoffen

Vetstoffen

Chocolade

Chocolade

Zoetstoffen

Suiker en andere zoetstoffen