Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

Evenementen januari 2015.

superfoods olmenhorst

24 januari: Lekker koken met superfood…

Landgoed Olmenhorst is meer dan een fruitteeltbedrijf. Wist je dat ze ook workshops organiseren? Op 24 januari kun jij bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop superfood.

In deze workshop bereiden de deelnemers drie smaakvolle gerechten, zo puur en ambachtelijk als maar kan met veelal superfood ingrediënten.

Meer info over deze workshop tref je hier

Pure markt Amsterdam

pure markt

24 en 25 januari 2015

De Pure Markt wil je graag kennis laten maken met verschillende deelnemers die zich bezighouden met ambachtelijk en lekker eten. Ook in het nieuwe jaar zeker een bezoekje waard!

Lees meer

Kookworkshop Passie voor Culinair Italië

kookworkshop

24 januari 2015 Vianen

Tijdens deze workshop worden er typisch Italiaanse gerechten met lamsvlees en kalfsvlees, producten uit de zee en brood bakken als focaccia en ciabatta. Natuurlijk ontbreekt de pasta niet. Er is ook ruimte voor gevulde pasta´s als tortellini en ravioli.

Lees meer

Kookworkshop Aziatisch Stomen vianen

kookworkshop2

31 januari 2015 Vianen

Door groente te stomen en kort te roerbakken blijven de vitaminen en mineralen behouden en minder vet. De workshop Aziatisch Stomen is een culinaire reis door China, Thailand en Japan. U werkt met dagverse ingrediënten.

Lees meer

Evenementen februari 2015.

gezondheidsbeurs

Nationale gezondheidsbeurs Utrecht

5, 6, 7, en 8 februari

Kan lekker eten ook gezond(er) zijn? Is gezonde voeding ook lekker(der) te bereiden? Ontdek verrassende voeding die past binnen een gezonde leefstijl. Van kooktips tot dieetadvies, van powerfruit tot vitamine boost, van recept tot mineralenwijzer. Wat te kopen, hoe te bewaren, te bereiden en te genieten? Bakken, braden, koken, grillen of frituren? Gezond leven vraagt om bewust eten en drinken!

lees meer

Streekproductenmarkt Nienoord

nienoord

7 februari 2015

In de wintermaanden is de streekproductenmarkt in de Tuinhal van Museum Nienoord. Naast de vaste stands met etenswaren van lokale producenten, heeft elke markt een thema. Deze week is het thema creatieve materialen.

Lees meer

Rotterdamse oogst markt

rotterdamseoogst

7 februari 2015

De zaterdagse boodschappen doe je op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein! De meest feestelijke markt voor boeren uit de omgeving van Rotterdam en buren uit de stad. Van kaas uit Streefkerk, mosterd uit Goudswaard tot kroten uit eigen stad.

Lees meer

Ommelander markt Groningen

ommelander

14 februari 2015

De stichting heeft als doel de verbinding tussen stad en platteland te versterken en de keten ‘van boer naar bord’ te verkorten. Op deze Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokale en (h)eerlijke producten. Lokaal voedsel staat op nummer één tijdens de markt.

Lees meer

Culinair Valentijn

14 Februari is Valentijnsdag. Talloze restaurants nodigen je van harte uit voor een Valentijnsdiner. Die zijn hier niet op te noemen. Maar er zijn ook diverse leuke culinaire initiatieven die we wel graag even voor je op een rij zetten.

Wil je zelf aan de slag in de keuken met valentijn? Bekijk dan de Lekker Tafelen valentijnsspecial.

Valentijn bij Fletcher Hotels

Kaasfondueën met het hele gezin

kaasfondue

Zaterdag 21 februari

Op 21 februari organiseert landgoed Olmenhorst een workshop kaasfondueën met een glaasje glühwein of warme chocolademelk bij een knisperende vuurkorf. De Kaasfondue wordt gemaakt van biologische kazen en geserveerd met een garnituur van biologische groenten en brood.

Meer info vind je hier

Brrr BBQ Landgoed Zonheuvel Doorn

brrbbq

21 februari 2015

De zomer wordt altijd het hoogseizoen van de BBQ genoemd. Maar waarom niet uitgebreid barbecueën in de winter? Het winterse weer geeft een bijzonder tintje aan het barbecueën met vrienden en familie. Ook dit jaar is er weer een Brrr BBQ maar deze keer op de unieke locatie, Kasteel Maarten Maartenshuis! U kunt het gehele menu vinden op hun website. Dit wilt u toch niet missen?

Lees meer

Winter parade

Den Haag

winterparade

14 februari 2015

Aan Tafel op de WinterParade. ‘De Tafel’ is het podium voor een afwisselend programma met acteurs, dansers, muzikanten en meer. Theaterkok André Amaro voor een spannende maaltijd.

Lees meer

Biologische eetcafe

manege Voorst

manege

17 januari 2015

Op Manege Voorst, het is er sfeervol, tijdloos, gezellig en landelijk gelegen. Een mooie en betaalbare gelegenheid om samen met familie, vrienden of collega’s een gezellig avondje uit.

Lees meer

Noughbour food market

Amsterdam

neighbourfood1

15 februari 2015

De NeighbourFood Market is er voor iedereen die van ambachtelijk, goed en gezellig samen eten houdt. En natuurlijk voor ieder uit de stad die goed eten met liefde en een verhaal aanbiedt.

Lees meer

whiskeyaandemaas

Whisky aan de Maas

27 en 28 februari 2015

KIJKEN, RUIKEN, VOELEN EN VERANTWOORD PROEVEN Whisky is een gecompliceerde drank die u moet leren waarderen. Daarom organiseert Whisky magazine in bourgondisch Maastricht ‘Whisky aan de Maas’, een intiem whiskyfestival voor fijnproevers. Een ontzettend gezellig evenement neer te zetten waarbij het begrip ‘genieten’ voorop staat.

Lees meer