Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

mosselweek

Mosselweek

Zaterdag 29 augustus t/m zondag 6 september 2015, in heel Nederland.

Deze week staat volledig in het teken van de Zeeuwse mossel. Deelnemende restaurants bieden een mosselgerecht of -menu aan voor een mooie prijs. Lekker mosselen eten, dat wordt genieten. Reserveer snel.

www.mosselweek.nl

preuvenementbarneveld

Preuvenement

Woensdag 2 en donderdag 3 september 2015, Braneveld.

Je gaat in één avond tijd op een wervelende culinaire ontdekkingstocht. Lokale restaurants, cateraars en foodspeciaalzaken presenteren het beste dat Barneveld op smaakgebied te bieden heeft. Een avond om samen met vrienden, familie, kennissen of zakenrelaties heerlijk te proeven.

www.preuvenementbarneveld.nl

smaakvol

Smaakvol 2015

Donderdag 3 t/m zondag 6 september 2015, Arnhem.

Vier dagen genieten van culinaire hoogstandjes, dat is Smaakvol! Dit jaar vindt alweer de 5e editie plaats, van 3 t/m 6 september. Een evenement in de Gelderse hoofdstad Arnhem, waar diverse horecaondernemers uit de Gelderse windstreken er alles aan doen om ieders smaakpapillen te verwennen.​​

www.smaakvol2015.nl

proefeet

Proef-eet

Vrijdag 4 t/m zondag 6 september 2015, Enschede.

Drie dagen lang kan, voor een paar duyten per gerecht, kennis worden gemaakt met culinair Enschede. De diversiteit aan kookkunsten van de deelnemers staan garant voor een bijzondere smaakervaring. Naast het proeven van de heerlijkste gerechten, is er ook een entertainment programma.

www.proefeet.nl

lekkerettenleur

Lekker Etten-leur

Vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2015, Etten-Leur.

Het plein rond de Moeierboom op de Markt in Etten-Leur zal alweer voor de 11de keer worden omgetoverd tot een spectaculair culinair event. Houd regelmatig de site in de gaten en/of like onze facebookpagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

www.lekkeretten-leur.nl

emmenculinair

Emmen culinair

Zaterdag 5 en zondag 5 september 2015, Emmen

Met 19 deelnemende restaurants en meer dan 100 gerechten op de menukaart is het het grootste openluchtrestaurant van Drenthe. Op MM Culinair kun je inspiratie opdoen, verschillende (nieuwe) gerechten proberen en bijzondere wijnen proeven.

http://www.emmenculinair.nl/

destreekmarkt

De streekmarkt

Zondag 6 september 2015, Utrecht.

Heerlijk eten is van alle tijden. En van alle mensen. Maar wat vroeger gewoon was, is dat nu niet meer. Wie weet nog waar zijn eten vandaan komt? Of wie het maakt?
Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft. En dat het de moeite waard is een straatje om te rijden.

www.destreekmarkt.nl

puremarkt

De pure markt

Zondag 6 september 2015, Hilversum.

Meer dan 80 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op onze gezellige terrassen met live muziek en de leukste zweefmolen van Nederland in een van de mooiste parken van Amsterdam.

www.puremarkt.nl

swanmarket

Swan market

Zondag 6 september 2015, Rotterdam.

De gezelligheid bij Swan Market wordt gecreëerd door de variëteit aan bezoekers. wordt veel aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke Food trucks en live muziek van opkomende tot gerenomeerde artiesten.

www.swanmarket.nl

bacchuswijnfestival

Bacchus wijnfestival

Vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2015, Amsterdam.

Met een glas in je hand kan het feest beginnen. Bij een heleboel wijnwinkels staan er 20 wijnen klaar beginnend bij € 3,00 (twee muntjes) per glas. Of je koopt een fles en gaat lekker aan één van de tafeltjes zitten waar er dit jaar meer dan genoeg van zijn.
Er zijn dit jaar verschillende plekken waar je mee kunt doen aan lekkere proeverijen en totaal nutteloze spellen.

www.bacchuswijnfestival.nl

Proeven in Groningen

Zaterdag 5 en zondag 6 september 2015, Groningen.

beleeft hét culinaire evenement van Noord-Nederland Proeven in Groningen. Proeven in Groningen: een bewezen succesvol culinair evenement, dat bezoekers de gelegenheid biedt kennis te maken met gerechten van toprestaurants. Elk jaar komen er meer mensen af op de onweerstaanbare geuren van Proeven in Groningen.

www.proeveningroningen.nl

proeveningroningen

rotterdamseoogst

Rotterdamse oogst.

Zaterdag 5 september 2015, Rotterdam.

Van stamspruiten tot stokbonen, van loeiverse zuivel met een groen hart tot goede vis, de lekkerste knak voor bij de Haute Friture en heeft iemand Wilde Jannetje al gezien? Gezellig, creatief en ambachtelijk. Met terras, verse marktmuziek en vele andere oogststreken voor jong & oud!

www.rotterdamseoogst.nl

nienoord

Streekmarkt Nienoord

Zaterdag 5 september 2015, Leek.

Op de markt worden de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden. De producten worden binnen een straal van 40 km rondom Leek gekweekt, geteeld en/of bereid. Ook van de producten die uit meerdere ingredienten bestaan, komt het hoofdbestanddeel uit de streek.

www.streekproductenmarktnienoord.nl

 

visserjdag

Visserijdag

Zaterdag 5 sept 2015, Spakenburg.

In de haven liggen meer dan 30 botters met daaromheen authentiek vismaterieel. Alle deelnemers van groot tot klein ziet u gekleed in de prachtige klederdracht uit die dagen: op en rond de ‘sjuten’ zoals ze tijdens de zondagen in de haven lagen! U waant zich terug in de tijd van een eeuw geleden.

www.visserijdag.net

weekvandesmaak

Week van de smaak

Zaterdag 12 t/m zondag 20 september 2015, door het hele land.

De Week van de Smaak is de lekkerste week van het jaar, met honderden activiteiten door het hele land. In 2015 ligt de focus op verantwoord gevangen vis, schaal en schelpdieren.

www.weekvandesmaak.nl

 

trek

Trek

Donderdag 10 t/m zondag 13 september 2015, Den Haag.

Tientallen mobiele keukentjes toveren het stadspark om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Je vindt hier het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen.

www.festival-trek.nl

uitgekookt

Uitgekookt

Vrijdag 11 t/m zondag 13 september 2015, Utrecht.

Ook dit jaar is er weer een editie van Uitgekookt op het plein. Uitgekookt is een weerspiegeling van Utrecht op culinair vlak; van high end tot lekker lokaal. Tijdens Uitgekookt serveren de chefs van lokale restaurants een signature dish.

www.uitgekookt.nu

ljouwertculinair

Ljouwert culinair

Vrijdag 11 t/m zondag 13 septmeber 2015, Leeuwarden.

In totaal 21 restaurants uit Leeuwarden en omstreken presenteren zich aan het begin van het nieuwe culinaire seizoen. Uiteenlopende heerlijkheden met vis, vlees en vegetarische gerechten.

http://ljouwertculinair.nl

texelculinair

Texel culinair

Vrijdag 11 t/m zondag 13 septmeber 2015, De koog.

Texel Culinair is een onvergetelijke evenement voor iedereen van alle leeftijden. Culinaire bedrijven van Texel presenteren exclusieve gerechtjes, bereid met producten van het eiland.

http://www.texelculinair.nl

culilnairplazaalkmaar

Culinaire plaza

Vrijdag 11 t/m zondag 13 september 2015, Alkmaar.

Op zaterdag van het Culinair Plaza wordt verrijkt met een amusetoer langs alle deelnemende restaurants aan het evenement. bezoekers maken kennis met de culinaire verrassingen.

www.alkmaarculinairplaza.nl

rrrollend

Rrrollend Rotterdam

Vrijdag 11 t/m zondag 13 september 2015, Rotterdam

Maar liefst 30 foodtrucks uit heel Nederland ‘rrrollen’ naar het Noordplein om de heerlijkste gerechten voor u te bereiden, zoals Thaise curry’s, Argentijnse gerechten, steakbavettes, smoothies en frozen yoghurt, voor ieder wat wils!

www.rrrollend.nl/rotterdam/

straatvoer

Straatvoer

Zaterdag 12 september 2015, Woerden.

Onder de bomen op het plein aan de Meulmansweg komen diverse foodtrucks, mobiele keukens, reizende restaurants, een rookplein (met Big Green Eggs en USA smokers). Een culinair feest, waar van alles te proeven valt.

www.facebook.com/straatvoer

destreekmarkt

De streekmarkt

Vrijdag 11 september 2015, Amsterdam.

Heerlijk eten is van alle tijden. En van alle mensen. Maar wat vroeger gewoon was, is dat nu niet meer. Wie weet nog waar zijn eten vandaan komt? Of wie het maakt?
Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft. En dat het de moeite waard is een straatje om te rijden.

http://destreekmarkt.nl

puremarkt

De pure markt

Zondag 13 September 2015, Amsterdam.

Meer dan 80 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op onze gezellige terrassen met live muziek en de leukste zweefmolen van Nederland in een van de mooiste parken van Amsterdam.

http://www.puremarkt.nl

hoornschefoodmarket

Hoornsche food market

Vrijdag 11 t/m zondag 12 september 2015, Hoorn.

De Hoornsche Foodmarket is meer dan alleen eten en drinken. Er is een erg divers en creatief aanbod van mode, kunst vintage, en duurzame en biologische producten van echte ambachtslieden. Ook word je verwend met live muzikale en culturele optredens van binnen en buiten de regio Westfriesland.

www.hoornschefoodmarket.nl

boerderijzuivel

Open dagen boerderijzuivel

September en oktober, op verschillende locaties in Nederland.

Waar kan je nou beter ontdekken wat Echte Boerderijzuivel is dan op de boerderij? De boer en boerin ontvangen je graag op hun eigen boerderij voor een Boerderij-Beleving. Tijdens een Boerderij-Beleving ervaar je zelf op de boerderij wat Echte Boerderijzuivel is en met hoeveel passie het gemaakt wordt. Je gaat met al je zintuigen aan de slag en ontdekt in 2 uur tijd het verhaal van Echte Boerderijzuivel.

http://www.boerderijzuivel.nl

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch

Donderdag 10 t/m zondag 13 september 2015, ’s-Hertogenbosch.

Ook dit jaar is de organisatie er wederom in geslaagd een scala aan toprestaurateurs op de Parade bijeen te brengen. Hier zullen zij hun gerechten gedurende 4 dagen aan u laten proeven, zodat u een indruk kunt krijgen van de vele mogelijkheden die de restaurateurs bieden

www.bourgondisch-s-hertogenbosch.nl

bourgondisch