Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

Culinaire Evenementen en markten

Maart 2015

Sonsbeekmarkt Arnhem

Zondag 1 maart 2015

Iedere 1e zondag van de maand vind er in Arnhem de Sonsbeekmarkt plaats. Een gezellige markt, gehouden in het Sonsbeekpark, met kleurrijke kramen, mobiele keukentjes, heerlijk puur eten en drinken en creatieve producten. De diversiteit aan producten is enorm eigengemaakte kazen, ciders, honing, brood, gebak, tapanades, oliën en pasta’s maar ook diverse non-food producten zijn aanwezig. Veel lekkers om mee naar huis te nemen of om lekker op de grote weide in het midden van de markt direct te nuttigen.

Lees hier meer

sonsbeekmarkt-arnhem-markten

table dhote 6 maart

Table d’Hote Gouda

AGA Kookhuis Jantrus

Vrijdag 6 maart 2015

Uit eten in Gouda? Regelmatig organiseert Aga Kookhuis Jantrus een Table d’Hote. De kok is één en al passie en op dit romantische plekje, midden tussen de AGA fornuizen zul je niet alleen heerlijk eten, maar kun je ook zeker iets leren van de kennis en het vakmanschap van Marjan en Arthur.

Meer informatie: agakookhuisjantrus.nl

10917278_848372595203993_2228175435472536404_n

Whisky Festival Amsterdam

The Spirit of Amsterdam

Zaterdag 7 maart 2015

De tweede editie van het whiskyfestival The Spirit of Amsterdam vindt op 7 maart 2015 plaats in de Zuiderkerk in Amsterdam. Deze internationale viering van whisky geeft je de kans om meer dan 450 soorten whisky uit verschillende landen te proeven.

Rotterdam: Oogstmarkt

Zaterdag 7 maart 2015

Rotterdamse oogst markt

Ieder eerste zaterdag van de maand is er de geweldige Rotterdamse Oogst markt voor boeren uit de omgeving van Rotterdam en buren uit de stad. Als je de kans krijgt moet je hier zeker een kijkje gaan nemen.

Meer info: Rotterdamse oogst

Culinaire wandeling Leiden

Zondag 8 maart 2015

Proeftocht-met-foto

Culinaire stadswandeling in Leiden. Een wandeling langs vijf prima restaurants waar u tussen 13.00 en 17.00 uur vijf verschillende gerechten proeft die samen een overheerlijke proeverij vormen. Elk gerecht gaat vergezeld van een glaasje wijn of een ander bijpassend drankje.

Meer info: www.proeftocht.nl

10363580_956569621021512_7264650922879761634_n

Chocoa Festival Amsterdam

5-9 maart 2015. Beurs van Berlage Amsterdam

Als je koffie koopt, weet je wat je kiest. Je houdt rekening met de regio van herkomst, de soort boon en ook de brander ken je. Dit geldt voor je wijn net zo goed. Maar, hoe zit dat met de chocolade die je eet?

Ontwikkel je smaak. Leer de wereld achter chocoladerepen, cacaoproductie en chocolade & wijn smaakcombinaties kennen op het Chocoa Festival in de Beurs van Berlage.

Tijdens het Chcoa Festival kunnen chocoholics de beste chocolademakers ontmoeten. Een speciale rol is weggelegd voor chocolade gemaakt van fine or flavour bonen en duurzame cacao. Chocolademakers vertellen over de speciale kwaliteiten en de herkomst van hun producten, maar ook hoe deze bijdragen aan positieve veranderingen in de omgeving- en levensomstandigheden van cacao boeren.

Alles wat je ooit wilde weten over de wondere wereld van chocolade leer je tijdens het Chocoa Festival.

Koop nu alvast online early bird tickets voor de zaterdag en zondag van het Chocoa Festival (van 10.00u – 18.00u).
Online ticket: €10,- Ticket aan de deur: €12,50

TICKETS ZIJN INCLUSIEF: Gratis proeverijen, presentaties, meer dan 50 stands, food stands, muziek, wijn en speciaalbier proeverijen en meer.

Meer info: Chocoa.nl

Rondleidingen bij Kesbeke Tafelzuren in Amsterdam

Zaterdag 14 maart 2015

Kesbeke is nog de enige inleggerij van Amsterdamse tafelzuren en levert o.a. augurken, uitjes en piccalilly aan de bekende supermarkten en toprestaurants. Op zaterdag 14 maart worden er tussen 12:00 en 15:00 uur rondleidingen verzorgt.

Meer info: kesbeke.nl

kesbeke

Waarom is chocolade zo lekker?

woensdag 18 maart 2015 | 15:00 – 16:00

Chocolade, wit, puur of melk, (bijna) iedereen lust het. Maar vraag je je wel eens af, wie dit heerlijks heeft uitgevonden? Hoeveel cacaobonen er in een reep chocolade gaan? Of waar en hoe cacao eigenlijk groeit? Je komt het allemaal te weten tijdens dit college van A.S.B. Straatman, MA . Kom je ook meegenieten?

Meer info: Museum Jeugduniversiteit Krimpen a.d IJssel en Chocinella.nl

Streekmarkt Verhildersum

In de museumboerderij

Zaterdag 21 maart 2015 — 10.00-16.00 uur

Landgoed Borg Verhildersum staat in de top 10 van ANWB’s “Leukste uitje van Groningen. Verse, regionale en seizoensgebonden producten vindt u op de Streekmarkt van Verhildersum. Het hele jaar door kunt u er elke maand terecht voor vlees, kaas, groente en fruit, maar ook voor (h)eerlijke extra’s als cider, taartjes, honing en vruchtensappen. Voor alleseters en fijnproevers: de Streekmarkt op Landgoed Borg Verhildersum te Leens biedt u een keur aan lekkernijen en ambachtelijke producten. Elke derde zaterdag van de maand, ook in de winter, van 10.00 tot 16.00u bij de Museumboerderij van Verhildersum, Dijkstilsterweg 4 te Leens.

Meer info: Landgoed Verhildersum

Pronckheer Praktijkdag Zoetwatervis

Zondag 22 maart 2015

De eerste Praktijkdag ‘Zoetwatervis, Zuiver op de graat’ op 16 november 2014 werd een overweldigend succes! Het is dus duidelijk: Voor iedereen die er niet bij kon zijn, het niet wist of nog een keer mee op pad wil, organiseren visser Andre Blokland en kok Arjan Smit op 22 maart deze Praktijkdag nog een keer.

We gaan verschillende zoetwatervissen herkennen, horen het verhaal achter de verschillende vissoorten, gaan de vissen schoonmaken en leren over bereidingswijzen en het effect ervan op toepassing en smaak.

Meer info vind je hier

praktijkdag zoetwatervis

puremarkt

Pure Markt Park Frankendael

Zondag 29 maart 2015

Meer dan 100 heerlijke ambachtelijke deelnemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food.

Meer info: Puremarkt.nl


Vooruitblik 2015