Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

okt
25
za
Mercator markt
okt 25 all-day

de lekkerste markt op het mooiste plein van Amsterdam-West!
Honing van de imker, olijfolie van kleine producenten in Spanje en kaas van koeien uit de Noord-Hollandse wei: op de MercatorMarkt vind je het allemaal.

Het is belangrijk dat de etenswaren vers en op een duurzame manier bereid zijn. En ook niet onbelangrijk, ze moeten natuurlijk superlekker zijn!
Daarnaast is er genoeg ruimte voor originele non- food producten. De spulletjes die verkocht worden op de markt, zijn op duurzame wijze gemaakt en komen van kleine ondernemingen. Voor zowel food als non-food producten is de graadmeter: ondernemerschap met een goed verhaal!

Meer info

okt
26
zo
Streekmarkt Hilversum
okt 26 @ 12:00 – 17:00


Streekmarkt Hilversum is de place to be als je het standaard supermarkt assortiment zat bent. Een keur van verse en houdbare producten. Ambacht, Streek, Biologisch, je treft het er allemaal.
Meer info

Eetbaar Bos – De herfst @ Omgeving Zeist
okt 26 @ 15:00 – 19:00

Ontdek hoe eetbaar het bos in de herfst is, met aansluitend een heerlijk diner met herfstproducten.

Genieten van de herfst

Knisperende blaadjes onder je voeten, de geur van vochtig mos en kleurrijke paddenstoelen tussen de bruine takken: in de herfst lijkt het bos magisch. Ga mee en ontdek de magie van de herfst tijdens deze workshop.

Eetbare planten, noten, paddenstoelen en bessen: de herfst is de tijd van overvloed. Verbaas je tijdens deze herfstwandeling over de mogelijkheden van de natuur. In de herfst heb je binnen een mum van tijd een heerlijke wildgeplukte maaltijd bij elkaar gevonden.

Na de herfstwandeling genieten we van een heerlijk herfstpotje bij Restaurant Nieuw Groenland te Driebergen. Ontspan met een goed glas biologische wijn en geniet van het wildgeplukte eten uit de natuur.

Meld je nu aan voor deze (h)eerlijke beleving!

Informatie
Duur: 15:00 – 19:00 uur
Deelnemers: 15 – 20 personen
Plaats: Omgeving Zeist
Kosten: €75,-
€69,- (voor elke persoon extra)
incl diner en een glas biologische wijn

Meer info

Proef
okt 26 @ 18:00 – 23:00

Alles over PROEF
Het culinaire evenement “Proef” wordt op zondag 26 oktober voor de achtste keer gehouden op een unieke locatie in Rotterdam: het sfeervolle Westelijk Handelsterrein Rotterdam. Een plek waar verschillende pakhuizen samen smelten tot een gastronomische walhalla.

Tijdens het food evenement maak je kennis met totaal verschillende restaurants met ieder een eigen specialiteit. Variërend van haute cuisine tot slow food. Dit alles onder het genot van livemuziek en culinaire verrassingen.

De pakhuizen hebben allen een andere sfeer: van knus gezellig tot eigentijds en ruimtelijk Rotterdams.

Om deel te nemen aan de wandeling, dien je vooraf een passe partout te kopen. Deze is €49,- per stuk en kan je online aanschaffen. De passe partouts zijn op de dag zelf van het evenement af te halen bij de kassa.
Meer info

okt
30
do
Crea Sushiworkshop voor 16+ @ A3 – Assendelft
okt 30 @ 19:30 – 21:30

De Crea-SushiWorkshop is geschikt voor een zakelijk evenement en als particulier evenement. Bijvoorbeeld als een teamuitje, tijdens een reünie of om gewoon gezellig samen bezig te zijn met uw vrienden, familie of andere deelnemers. Na de workshop neemt u uw creaties mee naar huis. Tijdens de Crea-Sushi-Workshop, leert u de achtergrond van Sushi en de verschillende ingrediënten kennen. U leert niet alleen de bekende sushi-soorten maken, maar ook hoe u deze creatief kunt opdienen! De docent verzorgt de ingrediëten van € 20,- deze betaald u contant aan de docent. Neem een bakje mee om uw creaties mee naar huis te nemen.
Er kan tijdens de workshops ook vegetarische sushi worden gemaakt. De workshop is per groep (min. 8) of individueel te volgen vanaf 16 jaar en ouder.

Op social media

https://twitter.com/CreaSushi

https://www.facebook.com/crea.sushiworkshops?ref=hl

http://www.pinterest.com/CreaSushi/

okt
31
vr
Wijn & Food event Château Maestricht (vip)
okt 31 @ 12:00 – 20:00

Hét hoogtepunt van ‘La saison culinaire’. Dit bijzondere Limburgse wijn- en foodfestival is een must voor fijnproevers en wijnliefhebbers. 3 dagen lang wordt een gedeelte van het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs, waar meer dan 50 regionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten de meest prachtige wijnen en smaakvolle streekproducten presenteren.

Ontdek van vrijdag 31 oktober t/m zondag 2 november de bijna 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen met meer dan 55 verschillende wijnen. Ook de rest van Europa is goed vertegenwoordigd: zo kun je genieten van o.a. Italiaanse, Griekse en Duitse wijnen. Ga met je ‘Château Maestricht’ glas in de hand langs de verschillende wijndomeinen en -huizen en stel je eigen wijnproeverij samen. De chef-koks van de restaurants van Les Tables en Maastricht Culinair, HANOS én diverse standhouders verzorgen bij de AEG Cooking Club doorlopend kookdemonstraties, tastings en workshops. Speciaalbieren, Euregionale streekproducten, Limburgse gerechten en een cultureel programma maken het culinaire feest compleet.

Na het sluiten van de deuren van het Château Maestricht Vrijthof Paviljoen neemt de plaatselijke horeca in samenwerking met de restaurantclubs Les Tables en Maastricht Culinair het gastronomische stokje over en verspreiden deze verder door de stad. Zo kun je in de talrijke cafés en restaurants doorgaan met het proeven van de gastronomische hoofdstad Maastricht.

Op vrijdag avond is het vip avond en is er een kaartje van € 95,- p.p. te reserveren via info@chateaumaestricht.nl

Meer info:

nov
1
za
Rotterdamse oogst
nov 1 all-day

De zaterdagse boodschappen doe je op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein! De meest feestelijke markt voor boeren uit de omgeving van Rotterdam en buren uit de stad.

Van kaas uit Streefkerk, mosterd uit Goudswaard tot kroten uit eigen stad. Van groente uit Strijen tot eieren uit de Vierhavens. Producten waar we met recht groos op zijn. Ruim veertig kramen met regionale en seizoensgebonden producten, en niet alleen om op te eten. Dat in een lekker Rotterdamse omgeving, op de plek waarvandaan van oudsher de stad gevoed werd: het Noordplein.

De Rotterdamse Oogstmarkt is meer dan een markt. Gezelligheid, creativiteit en ambachtelijkheid staan voorop. Er is een terras, muziek, vermaak en bijzondere verrassingen voor jong & oud. Uiteraard afgestemd op wat het seizoen te bieden heeft!

Meer info

VegFest NL @ Maarten Lutherkerk
nov 1 all-day

Op zaterdag 1 november 2014 is het World Vegan Day en start de World Vegan Month. Een mooie datum voor de eerste editie van VegFestNL. Het vegan festival zal plaatsvinden in de Maarten Lutherkerk te Amsterdam.

Wereldwijd worden diverse VegFesten georganiseerd. Het is de hoogste tijd dat ook Nederland een eigen editie krijgt. In samenwerking en met steun van een aantal prachtige veganistische organisaties zal VegFestNL worden georganiseerd. Onder het motto ‘Vegan from the Heart’ willen ze samen de vegan lifestyle op een positieve en gezellige manier aan u presenteren. Ook zal VegFestNL een ontmoetingsplaats worden voor de Nederlandse veganisten en voor gasten die de moeite willen nemen om van verder weg aan het festival deel te komen nemen.

Wat kunnen bezoekers verwachten? VegFest wordt een ontmoetingsplek voor veganisten onderling, voor mensen met interesse in het veganisme en voor bedrijven die zich aan deze doelgroep willen presenteren. Gasten zullen kunnen genieten van een productmarkt en diverse presentaties. Ook de kleintjes zullen niets te kort komen. Zang, dans, improvisatie, presentaties, films, voor ieder wat wils. Ze beloven in elk geval een ontspannen en gezellig feestje. 

Volg VegFestNL op FacebookTwitter en op deze website. De website en sociale media zullen continu gevuld worden met nieuwe informatie. 

streekproductenmarkt Nienoord
nov 1 @ 10:00 – 16:00

Op de markt worden de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden.
De producten komen binnen een straal van 40 km rondom Leek.

Er kan veel geproefd worden en de producent kan het verhaal achter het product vertellen.
Ook vertelt de producent u graag meer over toepassing en bereidingswijze.

Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. Het aanbod verschilt daardoor per markt. Dat houdt de maaltijden spannend en gezond.

Er is altijd aanbod van brood, groente, fruit, vlees, kaas, eieren, honing, kruiden, planten, chutney, jam en worst.

Meer info

Wijn & Food event Château Maestricht
nov 1 @ 12:00 – 20:00

Hét hoogtepunt van ‘La saison culinaire’. Dit bijzondere Limburgse wijn- en foodfestival is een must voor fijnproevers en wijnliefhebbers. 3 dagen lang wordt een gedeelte van het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs, waar meer dan 50 regionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten de meest prachtige wijnen en smaakvolle streekproducten presenteren.

Ontdek van vrijdag 31 oktober t/m zondag 2 november de bijna 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen met meer dan 55 verschillende wijnen. Ook de rest van Europa is goed vertegenwoordigd: zo kun je genieten van o.a. Italiaanse, Griekse en Duitse wijnen. Ga met je ‘Château Maestricht’ glas in de hand langs de verschillende wijndomeinen en -huizen en stel je eigen wijnproeverij samen. De chef-koks van de restaurants van Les Tables en Maastricht Culinair, HANOS én diverse standhouders verzorgen bij de AEG Cooking Club doorlopend kookdemonstraties, tastings en workshops. Speciaalbieren, Euregionale streekproducten, Limburgse gerechten en een cultureel programma maken het culinaire feest compleet.

Na het sluiten van de deuren van het Château Maestricht Vrijthof Paviljoen neemt de plaatselijke horeca in samenwerking met de restaurantclubs Les Tables en Maastricht Culinair het gastronomische stokje over en verspreiden deze verder door de stad. Zo kun je in de talrijke cafés en restaurants doorgaan met het proeven van de gastronomische hoofdstad Maastricht.

Meer info:

nov
2
zo
Streekmarkt Utrecht @ Mariaplaats 3511 Utrecht
nov 2 @ 11:00 – 18:00


Gezellige streekmarkt in Utrecht. Leuke stands, veel biologische producten maar ook vooral ook veel keus in artikelen die je in de supermarkt niet aantreft.
Meer info: destreekmarkt.nl

Workshop Warm en koud roken
nov 2 @ 11:00 – 16:00

Warm en koud roken in De Landskeuken Roden
Roken als bereiding – roken als smaak

Zondag 2 november : aanvang 11.00 uur tot 16.00 uur

De Landskeuken geeft met plezier een workshop over het warm en koud roken, tips waarin het roken toegepast kan worden om zo uw recepten in de keuken nog lekkerder te kunnen maken.
Rookkennis die niet alleen kan worden toegepast bij vis of vlees maar ook lekkere roomboter of sausen en vruchtensappen die koud gerookt zijn. Kennis over welk type houtmot en hoe zelf een rookkast te maken. Kortom een zeer inspirerende dag over de eerste stappen in het thuis roken.
Aan bod komen rookpannen, rookkasten,technieken die handig zijn bij de BQ, het nut van het pekelen en het droogzouten.
Kosten van deze workshop zijn € 35,00
Dit is inclusief een eigen bereidde Landskeuken lunch.

U bent van harte welkom
U kunt zich opgeven bij Carolina Verhoeven
info@delandskeuken.nl
www.delandskeuken.nl

Wijn & Food event Château Maestricht
nov 2 @ 12:00 – 20:00

Hét hoogtepunt van ‘La saison culinaire’. Dit bijzondere Limburgse wijn- en foodfestival is een must voor fijnproevers en wijnliefhebbers. 3 dagen lang wordt een gedeelte van het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs, waar meer dan 50 regionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten de meest prachtige wijnen en smaakvolle streekproducten presenteren.

Ontdek van vrijdag 31 oktober t/m zondag 2 november de bijna 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen met meer dan 55 verschillende wijnen. Ook de rest van Europa is goed vertegenwoordigd: zo kun je genieten van o.a. Italiaanse, Griekse en Duitse wijnen. Ga met je ‘Château Maestricht’ glas in de hand langs de verschillende wijndomeinen en -huizen en stel je eigen wijnproeverij samen. De chef-koks van de restaurants van Les Tables en Maastricht Culinair, HANOS én diverse standhouders verzorgen bij de AEG Cooking Club doorlopend kookdemonstraties, tastings en workshops. Speciaalbieren, Euregionale streekproducten, Limburgse gerechten en een cultureel programma maken het culinaire feest compleet.

Na het sluiten van de deuren van het Château Maestricht Vrijthof Paviljoen neemt de plaatselijke horeca in samenwerking met de restaurantclubs Les Tables en Maastricht Culinair het gastronomische stokje over en verspreiden deze verder door de stad. Zo kun je in de talrijke cafés en restaurants doorgaan met het proeven van de gastronomische hoofdstad Maastricht.

Meer info:

Sunday market @ Cultuurpark Westergasfabriek 1014 BE Amsterdam
nov 2 @ 12:00 – 18:00


Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken. Gevestigde namen doen mee, maar ook nieuw talent van de Rietveld Academie en de Design Academy, alsmede ‘andere’ creatives of collectors die wat moois, leuks of geks te bieden hebben.
Meer info: http://www.sundaymarket.nl/

nov
9
zo
Rotterdam over de kook.
nov 9 @ 11:00 – 17:00

Fair voor de kookliefhebbers: kookstudio’s, kookscholen, cateraars & thuiskoks, restaurants en speciaalzaken op gebied van kookboeken, kookwaren en gereedschappen, wijnwinkels en wijncursussen, espresso koffie en meer!

Meer info

nov
10
ma
Culinaire wandeling tijdens GLOW
nov 10 – nov 14 all-day

Van 8 t/m 15 november zal de openbare ruimte van Eindhoven voor het 9e jaar het decor en podium vormen van het wereldberoemde lichtfestival GLOW. De stad wordt omgetoverd in het speelveld van diverse lichtkunstenaars en -designers.

Wegens doorslaand succes in 2013 zal de Culinaire wandeling tijdens GLOW dit jaar een vervolg krijgen! U geniet van een 4-gangen diner in 4 verschillende restaurants terwijl u onderweg de sfeer en kunstwerken van GLOW beleeft. De volledige wandelroute ligt naar verwachting tussen de 4 en 5 km.

Meer info

nov
16
zo
De Pronckheer. Vergehten visch en polderkreeft.
nov 16 all-day

De Gorcumse gildevisser, André komt ‘s morgens met z’n netten terug van het nachtelijk vissen op het Boveneinde der Merwede. Dan landt hij aan.Een dynamisch stuk getijdenrivier. Heerlijckheids domein. Oude klassieke vischrechten uit het jaar 1328 exclusief voor Gorcumse gildevisserij. Eb en vloed regeert. Grote variatie aan soorten Heerlijcke visch. Vergehten Visch.

Deze vragen om herontdekt te worden!

Hopelijk zijn de netten goed gevuld….

Deelnemers kunnen indien zij vroeg uit de veren zijn gekomen, de aanlanding om circa 7.30 uur meemaken. De aanlanding bij De Griendhut ergens in de Avelingen. Een idyllisch stukje privé domein geklemd in nieuwe natuur onderaan de Wolpherensedijk, ongenummerd. Een helling de dijk af en dan een boerenpad op. Dan ineens de Griendhut, water en bos. Bevers, ijsvogels, visarenden en van alles meer leeft hier.

Met elkaar de vissen uit de netten halen! Beleven.. voelen. Koffie met een borrel voor degenen die hier bij willen zijn en mee komen helpen.Koffie maken we op de hout gestookte vuurduvel! Een vroege borrel.. dat hoort bij een visser en z’n crew.

Voor hen die liever wat later komen:

10.00 uur vertrekken we met elkaar de boerenpolders achter Gorinchem in. Hier leven de nieuwe lekkernijen van Nederland. Polderkreeften. We gaan ook ergens wat kreeftkorven bekijken. Hopelijk zitten er ook wat verse kreeftjes in. Uitleg over wat er aan de hand is in de laagste polderdelen van het Groene Hart van Nederland. Van boerenlast naar culinaire lust!

Vervolgens gaan we naar Cothen. Ieder met eigen vervoer!

Bij Arjan & Inge aan de Kromme Rijn werken we met de Vergehten Visch en Nieuwe polderkreeft.

Tussen 12.00 en 13.00 verwachten ze in Cothen aan te komen. Een kleine visserslunch voor de ochtendploeg wordt hier geserveerd. Uitslapers en zij die de visserij laten schieten, maar juist wel culinair willen, sluit graag aan om 13:30u bij het befaamde Proeverij de Pronckheer!

Dit is het decor voor deze middag en na-middag.

daarna wordt de visch van schubben ontdoen. Schoonmaken. Fileer- en snijtechnieken. Uitleg over de gevangen soorten. Herken uw Visch!

Arjan is dé culinair expert in bereidingswijzen. Iedere vis is anders. Allemaal spannend!

Met elkaar gaan ze dit beleven, proeven en eten. Rauw, gerookt, klassiek gebakken op een houtstoof.. en nog meer. Vergehten Visch terug op tafel. Lastige polderkreeften ervaren als ware lekkernijen. Watertandend! Een dag om nooit te vergeten!

Kosten voor dit Vergehten Visch evenement op 16 november:

€ 55,00 voor de hele dag vanaf 07:30u of 10u en € 49.50pp vanaf 13:30 bij Proeverij de Pronckheer . De drankjes op locatie Proeverij de Pronckheer zijn hierbij niet meegerekend!
Meer info

Meer info

Neighbourfood market
nov 16 all-day

Jong, oud, brak en fris ontmoet elkaar waar het lekkerste eten van Amsterdam verzameld is. De NeighbourFood Market is er voor iedereen die van ambachtelijk, goed en gezellig samen eten houdt. En natuurlijk voor ieder uit de stad die goed eten met liefde en een verhaal aanbiedt.
De NeighbourFood Market is een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Als bezoeker scharrel je hier je maal bij elkaar en geniet je aan simpele lange tafels in een relaxte sfeer en een stijlvolle, stedelijke omgeving.

Meer info

Feelgood market
nov 16 @ 12:00 – 18:00

De Feelgood Market is een bruisende markt vol Design, Art, Fashion, Streekproducten, vintage, sieraden, lifestyle, kids stuff, (bio) Food en mooie, originele, eigenzinnige creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Meestal aangeboden door de maker zelf. Met daarnaast live- muziek, workshops, dans en theater.

Er is altijd van alles te doen op de Feelgood Market. Zo kun je er bijvoorbeeld lekker rondstruinen langs de kraampjes, workshops doen, demonstraties volgen, gemasseerd worden, creatief bezig zijn, allerlei gezondheid-adviezen krijgen, lekkere hapjes proeven, genieten van de goede live- muziek en de dans acts, verrast worden door het theater, relaxen op het zitzakken terras enzovoort. Het is altijd weer anders, zowel de muziek en de activiteiten als de kramen. En omdat we weten dat als de kinderen blij zijn hun ouders ook kunnen relaxen, zijn er met name veel activiteiten voor kinderen. :)

Meer info

nov
19
wo
Spirit of winter
nov 19 – nov 23 all-day

Ambachtelijke kerstdecoraties en mode voor de feestdagen, culinaire hoogstandjes; hier kijkt u de kunst af van échte sfeerexperts. Natuurlijk zijn bezoekers van harte uitgenodigd ook een kijkje te nemen Ín Paleis Het Loo. Dit koninklijk bezoek is bij de entreeprijs inbegrepen.

De winter is de tijd om het thuis gezellig te maken, met je vrienden en familie. En tijdens Spirit of Winter tref je alles aan om de winter thuis warm en goed door te komen. Voor jezelf, je huis, je partner, je vrienden, je kennissen en je familie. Dat wordt de gezelligste tijd van het jaar. Kom en beleef het mee.

Meer info