Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

Culinaire Evenementen en markten

April 2015

 

 

 

Saborpuro

20 april

Eerste Smaakexpeditie Editie NL op 20 april 

Saborpuro haalt op maandag 20 april Andalusië naar Nederland. Wij heten dan professionals uit de delicatessenbranche en horeca welkom op Kasteel Sypesteyn in Oud-Loosdrecht voor een middag vol proeven, beleven en leren.

http://www.saborpuro.nl/nieuws

Zythos bierfestival

25-26 april 2015

Het Zythos Bierfestival is het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa. Meer dan 100 Belgische brouwers presenteren 500 verschillende soorten bier. Allemaal op één locatie, de Leuvense Brabanthal.
Op het festival huur je proefglaasjes en koop je een aantal jetons. In ruil voor een jeton wordt het proefglaasje van 10 cl gevuld aan een van de vele standen.

Website

Amuse tour

12 en 19 april 2015

Een amuse is een klein gerecht ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen te stimuleren. Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel in een restaurant aangeboden, maar oorspronkelijk is dit een gerecht dat tussen de gangen door geserveerd wordt.Per stad staan tijdens een Amusetour 7 tot 10 restaurants klaar om u te verwennen met fijne hapjes en een bijpassend glaasje wijn. Tijdens de Amuse Tour wandeling willen deze restaurants u, ter introductie of hernieuwde kennismaking, een kijkje laten nemen in hun bedrijf en er de sfeer van te proeven.Sinds 2007 hebben inmiddels ruim 27.000 gasten aan 97 Amuse Tours meegedaan en 260 verschillende restaurants in heel Nederland kunnen bezoeken. Zo kunt u uw nieuwe favoriete restaurants ontdekken.

http://www.amusetour.nl/

Biologische braderie

25 april 2015

De Biologische Braderie is de plek om met het hele gezin naartoe te gaan. Een super gezellige sfeer, mooie producten, fijne muziek, leuke mensen en nog veel meer! Je kunt hier je boodschappen doen voor thuis, bijzondere cadeautjes vinden, nuttige en duurzame producten kopen, heerlijk biologisch eten en alleen of met vrienden en familie een inspirerende dag beleven.

http://www.biologischebraderie.nl/

Scandinavië XL

25 en 26 april

Scandinavië XL is een mooie happening op Kasteel Groeneveld in Baarn waar van alles te beleven is voor liefhebbers van het hoge Noorden. Het accent ligt in het voorjaar op outdoor activiteiten en culinair. Met lekkernijen en kookwokshops als Gravad Lax, Smørrebrød of ingelegde haring maken. Met het oog op het buitenseizoen kun je hier je hart echt ophalen.

http://scandinavie-xl.nl/