Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

Culinaire Evenementen en markten


Culinaire Evenementen in mei


fietsvierdaagsearcen

Asperge Fiets Vierdaagse Arcen

26 t/m 29 mei 2015.
De routes voeren langs aspergevelden, door bossen, heidevelden, de oevers van de Maas en natuurlijk door de pittoreske dorpjes waar Noord Limburg bekend om staat. Een van de stempelposten is Streekmuseum de Locht, het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum in Melderslo. In Duitsland is Spargelhof Kisters in Walbeck de stempelpost.
www.aspergefietsvierdaagsearcen.nl

piccalilyfoodfestival.jpg

Piccalilly Foodcamp Rotterdam

29, 30 & 31 mei 2015
Drie dagen lang het tofste streetfood festival voor Rotterdammers door Rotterdammers!
Dertig toffe pop-up streetfood cateraars, het grootste terras in hartje centrum (meer dan 500 zitplaatsen), Food workshops / expo’s. Dit wordt een weekend maximaal genieten van oprecht eten & drinken met een idee en een verhaal erachter.
www.facebook.com/piccalillifoodcamp

Mail_OpznRotterdams

Op z’n Rotterdams

29, 30 en 31 mei 2015

Zes Rotterdamse hotspots, te weten de Koopgoot, de Markthal, het Grotekerkplein, de Lijnbaan, de Kruiskade en het Binnenwegplein worden tijdens Op z’n Rotterdams door middel van een culturele route door het stadscentrum met elkaar verbonden.

Op z’n Rotterdams

smaakzittussenjeoren

Smaak zit tussen je oren

29 t/m 31 mei 2015
Smaak zit tussen je oren is een culinair evenement in Venray dat voor de derde keer wordt georganiseerd. Naast het genieten van gerechtjes, bereid door de beste chefkoks uit de gemeente kunt u ook de smaak van de regio proeven.
www.smaakzittussenjeoren.nl

tastofamstelpark

Festival-trek Maastricht

Vrijdag 29 t/m 31 zondag mei
De tientallen mobiele keukentjes toveren de stadsparken om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Je vindt hier het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen.
www.festival-trek.nl

italieevenement

Italië Evenement 2015

Vrijdag 29 t/zondag 31 mei.

Dat wordt smullen en genieten voor jong en oud! Met meer dan 220 exposanten, artiesten, kunstenaars en koks in het prachtige kasteelpark en er staan unieke hoogtepunten op het programma: Primeur in Nederland: twee originele Venetiaanse gondels voor een romantische vaartocht rond rondom de Haar, Circus Zanzara met voorstellingen op zondag en op zaterdag is de landelijk Bracco Italiano Club keuring. De Romeinen komen ook!

www.italieevenement.nl

Rrrollendklein

Truck festival Rrrollend Leiden

Vrijdag 29 t/m zondag 31 mei.
Rrrollend Leiden, na twee edities in 2014 een succesvol evenement in de prachtige stad Leiden. Tientallen mobiele eetgelegenheden sieren het prachtige Pieterskerkplein! Dit grote openlucht restaurant wordt gecombineerd met de activiteiten van het Verrassend Winkelweekend.
http://www.rrrollend.nl/leiden/

biologischebraderie

Biologische braderie in heel Nederland.

Zaterdag 30 mei 2015
De Biologische Braderie is de plek om met het hele gezin naartoe te gaan. Een super gezellige sfeer, mooie producten, fijne muziek, leuke mensen en nog veel meer! Je kunt hier je boodschappen doen voor thuis, bijzondere cadeautjes vinden, nuttige en duurzame producten kopen,
www.biologischebraderie.nl

lekkerlander

Boeren open dag Lekkerlander

zaterdag 30 mei 2015
Lekkerlander excellent! nodigt je uit voor een open dag op boerderij “Bongers wens” in Nieuw-Lekkerland. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van dit boerenbedrijf. Met hapjes van Chefkok Erik Hermans van restaurant “de Limonadefabriek” (Streefkerk).
www.lekkerlander.nl

 

bourgondischkralingen

Bourgondisch Kralingen.

Zaterdag 30 en zondag 31 mei.
MAAK EEN CULINAIRE REIS DOOR DE WERELD! Houd jij van eten, wijn, muziek en beleving? Dan is Bourgondisch Kralingen iets voor jou. Het tweedaagse festival staat volledig in het teken van wijn- en spijscombinaties, aangevuld met livemuziek van verschillende bands en dj’s
www.bourgondischkralingen.nl

culihoppen

Culihoppen Harderwijk

Zondag 31 mei 2015.
Een ontdekkingstocht langs Harderwijkse toprestaurants in het sfeervolle centrum van Harderwijk. Je ‘hopt’ van restaurant naar restaurant, waar je kunt genieten van plezierig gezelschap en een heerlijk gerechtje met een glaasje wijn.
www.culihoppen.nl


Culinaire Evenementen in juni


friesestreekmarkt

Friese streekmarkt Olderbeek.

Zaterdag 6 juni 2015.

Friese producten die op een ambachtelijke, vaak kleinschalige, wijze geproduceerd zijn door mensen die een passie hebben met hun bedrijf en hun producten. Zo zijn er o.a. aardappelen, groenten, fruit, vis, vlees, kaas, zuivel, ijs, honing, wijnen, jams, siropen maar ook hertenvlees, en kakelverse scharreleieren.

www.friesestreekmarkt.nl/

proefmei

Proefmei Culinair festival.

Donderdag 4 t/m zondag 7 juni 2015.

Bergen op Zoom staat de komende dagen weer in het teken van heel veel leuke dingen. Kookwedstrijden, proeverijen, lezingen, een culi-preek van dominee Gremdaat, vrouwen en bier, kunst en muziek en proefwei markt. Zelfs aan de kinderen is gedacht! kijk voor het voorledige programma even op hun website.

www.proefmei.nl/

tflinkebosje

T flinkeboske     Friesland.

Vrijdag 5 t/m zondag 7 juni 2015.

Het eerste weekend van juni vind je het witte goud op de flinkefarm! Asperges, afkomstig uit de aspergeprovincie bij uitstek: Noord Brabant. ‘s Morgens vers gestoken, ‘s avonds verwerkt in een viertal tongstrelende gerechten, reserveer een tafel en ga genieten. Op vrijdag- en zaterdagavond een prachtig 4 gangendiner.

www.friesestreekmarkt.nl/

taste

Taste of Amsterdam Amstelpark

Donderdag 4 t/m zondag 7 juni 2015

Dus houd jij ook zo van eten & drinken en heb je zin in een leuke en lekkere middag, avond of weekend? Dan is het gratis toegankelijke TREK festival echt iets voor jou! Neem je goede humeur, je leukste vrienden en een zonnetje mee en het genieten kan beginnen! Voor je lekkere trek, maar vooral ook voor de gezellige trek ben je bij ons dus aan het juiste adres!
www.tasteofamsterdam.com

tastofamstelpark

Food truck festival Enschede

Vrijdag 5 t/m zondag 7 juni 2015

Dus houd jij ook zo van eten & drinken en heb je zin in een leuke en lekkere middag, avond of weekend? Dan is het gratis toegankelijke TREK festival echt iets voor jou! Neem je goede humeur, je leukste vrienden en een zonnetje mee en het genieten kan beginnen! Voor je lekkere trek, maar vooral ook voor de gezellige trek ben je bij ons dus aan het juiste adres!
www.festival-trek.nl

destreekmarkt

De streekmarkt Utrecht.

7 juni 2015.
Heerlijk eten is van alle tijden. En van alle mensen. Maar wat vroeger gewoon was, is dat nu niet meer. Wie weet nog waar zijn eten vandaan komt? Of wie het maakt?
Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft.

www.destreekmarkt.nl/

puremarkt

De pure markt Hilversum

Zondag 7 juni 2015
De Pure Markt wil je graag kennis laten maken met verschillende deelnemers die zich bezighouden met ambachtelijk en lekker eten. Op de markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces.

www.puremarkt.nl

sonsbeekmarkt

Sonsbeekmarkt Arnhem.

Zondag 7 juni 2015.
De Sonsbeekmarkt is een bijzondere markt, er is een groot aanbod te vinden van zoveel mogelijk streekgebonden producten.
Zo staat de witte watermolen uit het Sonsbeekpark met zijn mooie gemalen granen op de markt maar ook producten uit de Liemers en de Betuwe.

www.sonsbeekmarkt.nl/

NOORD-HOLLANDS BIERFESTIVAL.

Zondag 7 juni 2015.

Voor het tweede jaar op rij vindt het Noord-Hollands Bierfestival plaats in de Grote Kerk van Alkmaar. Een grootse locatie voor een groots festival, want dit festival brengt de biercultuur van de provincie Noord-Holland onder de aandacht – en Noord-Holland is in Nederland de provincie met de meeste brouwerijen. Voor even is Alkmaar een bierprovincie.

www.pint.nl/

pint

fairculinairputh
FAIR CULINAIR PUTH

Zondag 7 juni 2015.
Puth (tussen de Margrietstraat en de Mauritsstraat) is een markt met zo’n 40 standhouders uit de regio die lekkernijen uit alle windstreken en hippe lifestyle-artikelen aanbieden. Geniet van allerlei culinaire hapjes, proef heerlijke wijnen, doe mee aan workshops en op de terrassen vóór en achter Café Bie Laurèngske kunt u onder het genot van een lekker glas Alfa bier alle bedrijvigheid gadeslaan.
www.fairculinairputh.nl

smaakvanzwolle

De Smaak van Zwolle.

Zondag 7 juni.
Locale producten vanuit heel Nederland, een selectie uit alle convivia zullen worden samengevoegd in deze extra grote Streekmarkt!!!
www.slowfoodzwolle.nl