Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

Culinaire Evenementen en markten


Culinaire Evenementen in mei


Dag van de garnaal

Zaterdag 2 mei

Op zaterdag 02 mei 2015 organiseert de Stichting Promotie Lauwersoog de “Dag van de Garnaal”. De dag begint vanaf 10 uur ‘s ochtends en eindigt om 5 uur ’s middags. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op zaterdag op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival

Meer info: http://www.promotielauwersoog.nl/dag-van-de-garnaal/

Lauwersoog

Truck festival Rrrollend Dordrecht

1, 2 & 3 mei 2015

Tientallen mobiele eetgelegenheden sieren het beeld voor u. Dit grote openlucht restaurant is alles waar u naar zoekt: hapje, drankje, entertainment, theater en gezelligheid!
http://www.rrrollend.nl/dordrecht/

Food Trucks & Soul Vibes

1, 2 & 3 mei 2015

Het plein rondom de Vuurtoren in Noordwijk aan Zee wordt dan omgetoverd tot één groot openlucht restaurant. Het geheel zal ondersteund worden met fantastische soul muziek. Lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Ca. 15 foodtrucks zullen aanwezig zijn.
http://www.foodsoulfestival.nl/

streekmarkten

Rotterdamse oogst markt

2 mei 2015

Van kaas uit Streefkerk, mosterd uit Goudswaard tot kroten uit eigen stad. Van groente uit Strijen tot eieren uit de Vierhavens. Producten waar we met recht groos op zijn. Ruim veertig kramen met regionale en seizoensgebonden producten, en niet alleen om op te eten. Dat in een lekker Rotterdamse omgeving, op de plek waarvandaan van oudsher de stad gevoed werd: het Noordplein.
De Rotterdamse Oogstmarkt is meer dan een markt. Gezelligheid, creativiteit en ambachtelijkheid staan voorop. Er is een terras, muziek, vermaak en bijzondere verrassingen voor jong & oud. Uiteraard afgestemd op wat het seizoen te bieden heeft!

http://www.rotterdamseoogst.nl/

Streekproductenmarkt Nienoord

2 mei 2015

Op de markt worden de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden. De producten worden binnen een straal van 40 km rondom Leek gekweekt, geteeld en/of bereid. Ook van de producten die uit meerdere ingredienten bestaan, komt het hoofdbestanddeel uit de streek. Veel producten worden verkocht door de maker. Er kan veel geproefd worden en de producent kan het verhaal achter het product vertellen. Ook vertelt de producent u graag meer over toepassing en bereidingswijze. Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. Het aanbod verschilt daardoor per markt. Dat houdt de maaltijden spannend en gezond. Er is altijd aanbod van brood, fruit, vlees, kaas, eieren, honing, kruiden, chutney, jam en worst.

http://www.streekproductenmarktnienoord.nl

Sonsbeek markt

3 mei 2015

De Sonsbeekmarkt is een bijzondere markt, Ze streven er naar om een groot aanbod te bieden van zoveel mogelijk streek gebonden producten.
Zo staat de witte watermolen uit het Sonsbeekpark met zijn mooie gemalen granen op de markt maar ook producten uit de Liemers en de Betuwe.  Van vruchtenwijnen, cider tot jams die geproduceerd worden door kleine ondernemers. Zij weten je precies te vertellen wat er in een potje of flesje zit. Waar het vandaan komt en/of hoe zij het geproduceerd hebben. Zo heeft de imker vaak een volkje mee, de geitenkaasboer kan je vertellen hoe hij de kazen rijpt en de bakker kan je alles over de geheimen van zuurdesembrood bakken vertellen.

http://sonsbeekmarkt.nl/

De streek markt

3 mei 2015

De Streekmarkt is een initiatief van Kick Woltjer en Joost de Boer en bestaat sinds 2009 in Utrecht. Het idee was om een groter publiek kennis laten maken met wat er allemaal aan heerlijks te krijgen is buiten de supermarkt. En dat dan brengen in een omgeving en sfeer die we allemaal kennen van vakanties. Niet alleen maar een koopmarkt, maar vooral een geniet, ontdek en blijf-even-lekker-zitten-om-te-proeven-met-je-gezin-en-vrienden-markt.

http://destreekmarkt.nl/


aga-kookhuis-jantrus-gouda

EEN BIJZONDERE AVOND SFEERVOL DINEREN BIJ AGA KOOKHUIS JANTRUS
VRIJDAG 8 MEI 2015 MET WIJNEN VAN CHATEAU MUSAR

CHATEAU MUSAR KAN ZONDER OVERDRIJVING EEN VAN DE WONDEREN VAN DE WIJNWERELD WORDEN GENOEMD

Château Musar is het belangrijkste wijngoed van Libanon en behoort tot de meest spraakmakende domeinen ter wereld.

4 gangen Diner met Musar wijnen en een unieke mogelijkheid om verschillende jaargangen te proeven van deze bijzondere wijn

Download hier de brochure

Aga Kookhuis Jantrus

Naaierstraat 9, 2801 NE Gouda

Win een dinerbon voor deze avond t.w.v. 20 euro. Like de Aga Kookhuis Jantrus Facebookpagina en vertel op de Lekker Tafelen facebookpagina waarom jij de bon zou willen winnen.

11069621_431073087068846_774276965627871657_n

Truck festval Rrrollend Nijmegen

8, 9 & 10 mei 2015

Tientallen mobiele eetgelegenheden sieren het beeld voor u. Dit grote openlucht restaurant is alles waar u naar zoekt: hapje, drankje, entertainment, theater en gezelligheid!

http://www.rrrollend.nl/nijmegen/

13703-c8f7d2c20c0134738efb7d605b9120d0

Aspergemarkt Arcen

14 mei 2015

In het intieme centrum van Arcen vindt ook dit jaar op Hemelvaartsdag weer de traditionele Aspergemarkt plaats. Het witte goud vormt de hoofdmoot van alle activiteiten.
Op de Markt is een aspergebed aangelegd, waar op gezette tijden demonstraties worden gegeven. Zo zult u kunnen zien hoe asperges worden gestoken en hoe ze vervolgens worden gesorteerd en gewassen.
Rond het plein en in de restaurants zullen de hele dag aspergespecialiteiten worden geserveerd. Denk hierbij aan asperge-likeur, asperge-vlaai en asperge-chocolade.

Meer info

Antwerpen proeft

14 t/m 17 mei 2015

De 9de editie van culinair publieksfestival Antwerpen Proeft is op donderdag 14 mei (Hemelvaart), vrijdag 15 mei, zaterdag 16 mei en zondag 17 mei 2015. Met zowel outdoor als indoor stands, bars en terrassen en zijn op alle weersomstandigheden voorbereid. Net als vorig jaar strijken we aan en in de Waagnatie neer. Deze A-locatie met onbetaalbaar uitzicht op de Schelde ligt in de wijk Eilandje, nu dé hotspot van het Antwerpse stadscentrum.

http://www.antwerpenproeft.be/

Antwerpen proeft

 

Festival-trek Rotterdam

14 t/m 17 mei 2015

De tientallen mobiele keukentjes toveren de stadsparken om tot één groot sfeervol
openluchtrestaurant. Je vindt hier het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen.

http://www.festival-trek.nl/

Rollende keukens

Rollende Keukens Amsterdam

13 t/m 17 mei

Op het terrein van de amsterdamse westergasfabriek zal weer het weekend van de rollende keukens plaatsvinden. Tientallen mobiele eetgelegenheden zullen zich tot één groot openluchtrestaurant vereningen. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen.

http://www.rollendekeukens.nl/

Amsterdam coffee festival

15 t/m 17 mei

Koffiebeleving, trends, muziek, culinaire highlights, & DJ’s en nog veel meer. The Amsterdam Coffee Festival is een niet te missen evenement. Drie dagen op rij is de NDSM-werf 1 grote koffiebar. Voor koffieliefhebbers en foodies. Vol internationale smaken, stijlen en statements. En steun voor het goede doel Project Waterfall.

Kom genieten van een pure mix. Naast dé koffietrends, proef je hier ook vernieuwende thee, cacao-specialties en chocolade creaties.

http://www.amsterdamcoffeefestival.com/

Neighbour Food Market

17 mei 2015

Jong, oud, brak en fris ontmoet elkaar waar het lekkerste eten van Amsterdam verzameld is. De NeighbourFood Market is er voor iedereen die van ambachtelijk, goed en vooral ook gezellig samen eten houdt. En natuurlijk voor ieder die goed eten met liefde en een verhaal aanbiedt. De NeighbourFood Market is een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Als bezoeker scharrel je hier je maal bij elkaar en geniet je aan gezellig lange tafels in een relaxte sfeer en een stijlvolle, stedelijke omgeving. De NeighbourFood Market is iedere derde zondag van de maand op het Westergasterrein in Amsterdam.

http://www.neighbourfoodmarket.nl/neighbourfoodmarket/

11112770_892718320796131_2770986271483612410_n

Bourgondisch Boxmeer

23 en 22 mei 2015

Het culinair evenement van Boxmeer is weer smaakmakend. In het Weijerpark komen een 15-tal pagodetenten te staan rondom een centraal podium. Op de terrassen kunt u genieten van culinaire hoogstandjes, zoals amuses van streekproducten met heerlijke wijnen. Als de avond valt en de sfeerverlichting aan gaat, waant u zich in een andere wereld. Bourgondisch, sfeervol en gezellig. Op de achtergrond muziek, veelal live.

http://www.bourgondischboxmeer.nl/

Festival-trek Utrecht

22 t/m 25 mei

De tientallen mobiele keukentjes toveren de stadsparken om tot één groot sfeervol
openluchtrestaurant. Je vindt hier het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen.

http://www.festival-trek.nl/

Rotterdamse oogst markt zaait!

23 mei 2015

Van kaas uit Streefkerk, mosterd uit Goudswaard tot kroten uit eigen stad. Van groente uit Strijen tot eieren uit de Vierhavens. Producten waar we met recht groos op zijn. Ruim veertig kramen met regionale en seizoensgebonden producten, en niet alleen om op te eten. Dat in een lekker Rotterdamse omgeving, op de plek waarvandaan van oudsher de stad gevoed werd: het Noordplein.
De Rotterdamse Oogstmarkt is meer dan een markt. Gezelligheid, creativiteit en ambachtelijkheid staan voorop. Er is een terras, muziek, vermaak en bijzondere verrassingen voor jong & oud. Uiteraard afgestemd op wat het seizoen te bieden heeft!

http://www.rotterdamseoogst.nl/

Slow Food Markt Bergen

26 mei 2015

Een echte Slow Foodmarkt in Bergen (NH) bij het omloopje rond de prachtige Ruïnekerk in het hart van het dorp. De eerste markt was een groot succes met meer dan 1.000 bezoekers! Omdat het hier om een Slow Food markt gaat zult u vooral producenten uit de Kop van Noord-Holland aantreffen.

http://www.slowfood.nl/index.php?page=1147

Asperge Fiets Vierdaagse Arcen

26 t/m 29 mei 2015

Vier dagen fietsen door het mooie Maasduinengebied en geniet iedere dag van routes van 40 of 60 kilometer, die telkens starten vanuit Arcen.
De routes voeren langs aspergevelden, door bossen, heidevelden, de oevers van de Maas en natuurlijk door de pittoreske dorpjes waar Noord Limburg bekend om staat. Een van de stempelposten is Streekmuseum de Locht, het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum in Melderslo. In Duitsland is Spargelhof Kisters in Walbeck de stempelpost.

http://www.regiovandesmaak.nl/

Piccalilly Foodcamp Rotterdam

29, 30 & 31 mei 2015

Drie dagen lang het tofste streetfood festival voor Rotterdammers door Rotterdammers!
Dertig toffe pop-up streetfood cateraars, het grootste terras in hartje centrum (meer dan 500 zitplaatsen), Food workshops / expo’s
Dit wordt een weekend maximaal genieten van oprecht eten & drinken met een idee en een verhaal erachter.

http://www.facebook.com/events/371550263025180/

Smaak zit tussen je oren

29 t/m 31 mei 2015

Smaak zit tussen je oren is een culinair evenement in Venray dat voor de derde keer wordt georganiseerd. Naast het genieten van gerechtjes, bereid door de beste chefkoks uit de gemeente kunt u ook de smaak van de regio proeven.

http://www.smaakzittussenjeoren.nl/

Truck festival Rrrollend Leiden

29, 30 & 31 mei 2015

Rrrollend Leiden, na twee edities in 2014 een succesvol evenement in de prachtige stad Leiden. Tientallen mobiele eetgelegenheden sieren het prachtige Pieterskerkplein! Dit grote openlucht restaurant wordt gecombineerd met de activiteiten van het Verrassend Winkelweekend. Hapje, drankje, entertainment, theater en gezelligheid!

http://www.rrrollend.nl/leiden/

Festival-trek Maastricht

29 t/m 31 mei

De tientallen mobiele keukentjes toveren de stadsparken om tot één groot sfeervol
openluchtrestaurant. Je vindt hier het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen.

http://www.festival-trek.nl/

Biologische braderie

30 mei 2015

De Biologische Braderie is de plek om met het hele gezin naartoe te gaan. Een super gezellige sfeer, mooie producten, fijne muziek, leuke mensen en nog veel meer! Je kunt hier je boodschappen doen voor thuis, bijzondere cadeautjes vinden, nuttige en duurzame producten kopen, heerlijk biologisch eten en alleen of met vrienden en familie een inspirerende dag beleven. Wij zijn veel meer dan alleen maar biologische markt waar je groenten, fruit en kaas kunt kopen.

http://www.biologischebraderie.nl/

Culihoppen Harderwijk

31 mei 2015

Culihoppen is een ongedwongen gastronomische ontdekkingstocht langs Harderwijkse toprestaurants (Klein Parijs, De Boterlap, Restaurant Ratatouille, Basiliek, Tommy’s, Restaurant De Dolle Griet en Brasserie De Bank) in het sfeervolle centrum van Harderwijk.

Je ‘hopt’ van restaurant naar restaurant, waar je kunt genieten van plezierig gezelschap en een heerlijk gerechtje met een glaasje wijn.

Het culinaire evenement staat volledig in het teken van smaakbeleving, genieten en ervaringen delen en wordt georganiseerd voor en door liefhebbers van goed eten en gezelligheid.

http://www.culihoppen.nl/