Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

Culinaire Evenementen en markten:

Visserijdagen

Woensdag 26 t/m zaterdag 29 augustus 2015, Harlingen.

In het kader van de 56-e  editie van Harlinger visserij dagen krijgen bezoekers weer ruim 70 evenementen voorgeschoteld.  Van muziek, zang, dans, kunst, gastronomie en cultuur tot sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en moderne visserij en handelshaven.

http://www.visserijdagenharlingen.nl/

visserijdagenharlingen

mosselfeestenphillipine

Mosselfeesten

Zaterdag 20 en zondag 30 augustus 2015, Philippine.

Voor de 39e keer wordt het weer een feestje in Phillipine. Even hing het er om meer de feesten zijn nu weer in handen van een nieuw en bruisende organisatie! Het hele programma staat op hun website dus echt even de mooite er een kijkje te nemen.

www.stichtingmosselstad.nl

boerenmarkt

Boerenmarkt

Zaterdag 29 augustus 2015, Heinkenszand.

Tijdens deze markt kunt u weer allerlei streekproducten kopen. Ook wordt er het ambachtelijk gemalen meel door onze vrijwilligers verkocht. Denk hierbij aan Speltmeel, Speltbloem, Tarwebloem, Volkorenmeel, Roggemeel, Griesmeel en natuurlijk onze overheerlijke pannenkoekenmix.

www.de5gebroeders.nl

boerenmarktlosser

Boerenmarkt

Zaterdag 29 augustus 2015, Losser.

De consument stelt er steeds meer belang in meer over de herkomst van het voedsel te weten. En wat is er niet leuker om op de markt met de producent over zijn producten te praten. En in Twente hebben ze  heerlijke oorspronkelijke lokale producten. De markt bestaat uit een ruim assortiment kramen met streekproducten.

www.boerenmarktlosser.nl

bigtexasbbq

Big Texas bbq

Zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2015, Den Haag.

Hou je Stetson stevig vast en snoer je sporen nog wat strakker aan, want dit jaar is de barbecue bigger, vuiger, ruiger en smokeyer dan ooit. Met een moddervette line-up en het allerbeste barbecuefood is jouw favoriete braadfeestje uit de klauwen gelopen tot een festival van formaat.

www.bigtexasbbq.nl

nationalerestaurantweek

Nationale restaurant week.

26 augustus t/m 9 september 2015, door heel Nederland.

14 dagen lang hebben zijn er bij honderden restaurants een select aantal tafels beschikbaar voor een fantastisch 3-gangen diner voor maar € 27,50 Kijk op de site van de restaurant week om alle geselecteerde restaurants te bekijken.

http://www.restaurantweek.nl/

Het Utrechts Mosselfestival

Zondag 30 augustus 2015, Utrecht.

Verse Zeeuwse mosselen van de zeebodem, biologisch bier en verfrissende wijntjes zijn de ingrediënten voor een mooie dag. Bij mosselen draait het om twee dingen: versheid en bereiding. De dames en heren van Sloeproeiteam Snoque Deux uit Bruinisse bereiden de mosselen op een manier waarvan de Zeeuwen zelf al heel lang weten dat het goed is.
www.utrechtsmosselfestival.nl

utrechtsemosselfestival


pruevenemint

Preuvenemint

Donderdag 27 t/m zondag 30 augustus 2015, Maastricht.
Dit jaar vindt, zoals gebruikelijk in het laatste weekend van augustus, het 34ste Preuvenemint plaats. Vier dagen genieten van culinaire hoogstandjes, live muziek, een drankje, ontmoetingen, maar zeer zeker ook van de gastvrije sfeer. Dit alles met als belangrijkste doelstelling: Samen genieten voor het goede doel.
www.preuvenemint.nl 

heideweekculinair

Heideweek Culinair

Vrijdag 28 augustus2015, Ede.
Een feest voor fijnproevers in het centrum van Ede op het Oude Kerkplein. In een prettige loungesfeer kun je genieten van een keur aan verschillende gerechten. Het aanbod is weer bijzonder en gevarieerd; Er is voor ieder wat wils! Geniet met een drankje van het schouwspel van het bereiden van de gerechten en van muzikale optredens.
www.heideweek.nl

foodsoulfestival

Food Soul festival

Vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus 2015, Zoetermeer.
Op het Marseillepad vindt het gratis food festival plaats voor jong en oud. Campers, aanhangers, busjes en bakbrommers verzamelen zich langs de Dobbe. Allemaal verbouwd tot keuken… Diverse ludieke wagens komen hier hun specialiteiten bereiden en aan de man brengen. Het geheel wordt ondersteund met fantastische soul muziek.
www.foodsoulfestival.nl

rrrollend

Rrrollend, Foodtruck festival

Vrijdag 28 augustus t/m zondag 30 augustus 2015, Leiden.
In de prachtige stad Leiden sieren tientallen mobiele eetgelegenheden het prachtige Pieterskerkplein! Dit grote openlucht restaurant wordt gecombineerd met de activiteiten van LEIDEN IS OPEN.
www.rrrollend.nl

preufhetpark

ProefPark

Vrijdag 28 augustus t/m zondag 30 augustus 2015, Haarlem.
Een festival met als hoofdingrediënt foodtrucks. Dat zijn o.a. Oldtimers, auto’s, bakfietsen, busjes, catercampers, waar een keuken in is gebouwd en van waaruit streetfood wordt verkocht.
www.proefparkhaarlem.nl

swanmarket

Swan market

Zondag 30 augustus 2015, Dordrecht.
De gezelligheid bij Swan Market wordt gecreëerd door de variëteit aan bezoekers. wordt veel aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke Food trucks en live muziek van opkomende tot gerenomeerde artiesten.
www.swanmarket.nl

puremarkt

De pure markt

Zondag 30 augustus 2015, Amsterdam.
Meer dan 80 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op onze gezellige terrassen met live muziek en de leukste zweefmolen van Nederland in een van de mooiste parken van Amsterdam.
www.puremarkt.nl

destreekmarkt

De streekmarkt

Vrijdag 28 augustus 2015, Amsterdam.
Heerlijk eten is van alle tijden. En van alle mensen. Maar wat vroeger gewoon was, is dat nu niet meer. Wie weet nog waar zijn eten vandaan komt? Of wie het maakt? Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft. En dat het de moeite waard is een straatje om te rijden.
www.destreekmarkt.nl/

mosselweek

Mosselweek

Zaterdag 29 augustus t/m zondag 6 september 2015, in heel Nederland.

Deze week staat volledig in het teken van de Zeeuwse mossel. Deelnemende restaurants bieden een mosselgerecht of -menu aan voor een mooie prijs. Lekker mosselen eten, dat wordt genieten. Reserveer snel.

www.mosselweek.nl

natuurvlees

Open dag natuur vlees

zondag 30 augustus 2015, op verschillende locaties.

Tijdens de fiets- / puzzeltocht kunt u op de fiets genieten van het Waterlandse natuurschoon. De tocht voert langs onze slagerij en verschillende boerderijen. Op alle deelnemende locaties kunt u een kijkje nemen achter de schermen en er zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden

http://www.natuurvlees.nl/


preuvenementbarneveld

Preuvenement

Woensdag 2 en donderdag 3 september 2015, Braneveld.

Je gaat in één avond tijd op een wervelende culinaire ontdekkingstocht. Lokale restaurants, cateraars en foodspeciaalzaken presenteren het beste dat Barneveld op smaakgebied te bieden heeft. Een avond om samen met vrienden, familie, kennissen of zakenrelaties heerlijk te proeven.

www.preuvenementbarneveld.nl

smaakvol

Smaakvol 2015

Donderdag 3 t/m zondag 6 september 2015, Arnhem.

Vier dagen genieten van culinaire hoogstandjes, dat is Smaakvol! Dit jaar vindt alweer de 5e editie plaats, van 3 t/m 6 september. Een evenement in de Gelderse hoofdstad Arnhem, waar diverse horecaondernemers uit de Gelderse windstreken er alles aan doen om ieders smaakpapillen te verwennen.​​

www.smaakvol2015.nl

proefeet

Proef-eet

Vrijdag 4 t/m zondag 6 september 2015, Enschede.

Drie dagen lang kan, voor een paar duyten per gerecht, kennis worden gemaakt met culinair Enschede. De diversiteit aan kookkunsten van de deelnemers staan garant voor een bijzondere smaakervaring. Naast het proeven van de heerlijkste gerechten, is er ook een entertainment programma.

www.proefeet.nl

lekkerettenleur

Lekker Etten-leur

Vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2015, Etten-Leur.

Het plein rond de Moeierboom op de Markt in Etten-Leur zal alweer voor de 11de keer worden omgetoverd tot een spectaculair culinair event. Houd regelmatig de site in de gaten en/of like onze facebookpagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

www.lekkeretten-leur.nl

emmenculinair

Emmen culinair

Zaterdag 5 en zondag 5 september 2015, Emmen

Met 19 deelnemende restaurants en meer dan 100 gerechten op de menukaart is het het grootste openluchtrestaurant van Drenthe. Op MM Culinair kun je inspiratie opdoen, verschillende (nieuwe) gerechten proberen en bijzondere wijnen proeven.

http://www.emmenculinair.nl/

destreekmarkt

De streekmarkt

Zondag 6 september 2015, Utrecht.

Heerlijk eten is van alle tijden. En van alle mensen. Maar wat vroeger gewoon was, is dat nu niet meer. Wie weet nog waar zijn eten vandaan komt? Of wie het maakt?
Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft. En dat het de moeite waard is een straatje om te rijden.

www.destreekmarkt.nl

puremarkt

De pure markt

Zondag 6 september 2015, Hilversum.

Meer dan 80 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op onze gezellige terrassen met live muziek en de leukste zweefmolen van Nederland in een van de mooiste parken van Amsterdam.

www.puremarkt.nl

swanmarket

Swan market

Zondag 6 september 2015, Rotterdam.

De gezelligheid bij Swan Market wordt gecreëerd door de variëteit aan bezoekers. wordt veel aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke Food trucks en live muziek van opkomende tot gerenomeerde artiesten.

www.swanmarket.nl

bacchuswijnfestival

Bacchus wijnfestival

Vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2015, Amsterdam.

Met een glas in je hand kan het feest beginnen. Bij een heleboel wijnwinkels staan er 20 wijnen klaar beginnend bij € 3,00 (twee muntjes) per glas. Of je koopt een fles en gaat lekker aan één van de tafeltjes zitten waar er dit jaar meer dan genoeg van zijn.
Er zijn dit jaar verschillende plekken waar je mee kunt doen aan lekkere proeverijen en totaal nutteloze spellen.

www.bacchuswijnfestival.nl

Proeven in Groningen

Zaterdag 5 en zondag 6 september 2015, Groningen.

beleeft hét culinaire evenement van Noord-Nederland Proeven in Groningen. Proeven in Groningen: een bewezen succesvol culinair evenement, dat bezoekers de gelegenheid biedt kennis te maken met gerechten van toprestaurants. Elk jaar komen er meer mensen af op de onweerstaanbare geuren van Proeven in Groningen.

www.proeveningroningen.nl

proeveningroningen

rotterdamseoogst

Rotterdamse oogst.

Zaterdag 5 september 2015, Rotterdam.

Van stamspruiten tot stokbonen, van loeiverse zuivel met een groen hart tot goede vis, de lekkerste knak voor bij de Haute Friture en heeft iemand Wilde Jannetje al gezien? Gezellig, creatief en ambachtelijk. Met terras, verse marktmuziek en vele andere oogststreken voor jong & oud!

www.rotterdamseoogst.nl

nienoord

Streekmarkt Nienoord

Zaterdag 5 september 2015, Leek.

Op de markt worden de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden. De producten worden binnen een straal van 40 km rondom Leek gekweekt, geteeld en/of bereid. Ook van de producten die uit meerdere ingredienten bestaan, komt het hoofdbestanddeel uit de streek.

www.streekproductenmarktnienoord.nl

 

visserjdag

Visserijdag

Zaterdag 5 sept 2015, Spakenburg.

In de haven liggen meer dan 30 botters met daaromheen authentiek vismaterieel. Alle deelnemers van groot tot klein ziet u gekleed in de prachtige klederdracht uit die dagen: op en rond de ‘sjuten’ zoals ze tijdens de zondagen in de haven lagen! U waant zich terug in de tijd van een eeuw geleden.

www.visserijdag.net