Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

oogstdag

Oogstdag- en Fruitshow

zaterdag 10 oktober 2015 , Buitenpost

Gezellige najaarsmarkt en tentoonstelling van fruit uit de tuinen van De Kruidhof. Determineren van fruit, rondleidingen langs bijzondere fruitrassen en proeverijen (o.a. zelfgemaakte likeuren) in de kas en de Kloostertuin. Leuke kinderactiviteiten zoals pompoen snijden. Vóór 11.00 uur kun je appels en peren langs brengen om sap te laten persen van jouw appels en peren. Deze gaan samen met onze eigen appels in de pers met als resultaat heerlijk ongepasteuriseerd appelsap.

www.dekruidhof.nl

zelfworstmaken

Zelf worst maken

Donderdag 15 oktober 2015, Echtenburg

U leert verse worst maken bij de Kempenaer, waar vlees van eigen varkens wordt verwerkt tot heerlijke grill- of bakworstjes. U snijdt en maalt het vlees en kruidt het naar eigen smaak of volgens beproefd recept.

www.volksuniversiteitfryslan.nl

bockbierfestival

bockbierfestival

Vrijdag 16 oktober t/18 oktober 2015, Utrecht.

Tijdens het Bockbierfestival kun je de verschillende bockbieren proeven en waarderen met een cijfer. Op de laatste dag van het festival zal bekend worden gemaakt wat het beste bockbier van 2015 is.

www.bockbierfestival.nl

rotterdamseoogst

Rotterdamse oogst

Zaterdag 17 oktober 2015,

Rotterdam.

Iedere 2 weken de koelkast vullen! Van stamspruiten tot stokbonen, van loeiverse zuivel met een groen hart tot goede vis, de lekkerste knak voor bij de Haute Friture en heeft iemand Wilde Jannetje al gezien?

www.rotterdamseoogst.nl

chocoladefestival

Chocoladefestival

Zaterdag 10 oktober 2015, Hattem.

dit tweejaarlijkse evenement, waar echte chocoholics uit heel Nederland de laatste trends demonstreren, Willy Wonka rondloopt, met chocola gebeeldhouwd, geschilderd en haren geverfd worden. Voor kinderen is er voldoende vertier, naast het opeten van chocola; zelf je fruitstok maken en onder een fontein houden, schilderen, geschminkt worden of lolly’s maken.

www.chocoladefestival.nl

Nationale bokbierdag

Zondag 11 oktober 2015, Zutphen.

Met een speciale koeriersdienst onder politie-escorte wordt onder toeziend oog van televisiecamera’s het eerste vaatje bokbier van 1996 rechtstreeks vanuit de brouwerij afgeleverd bij café De Korenbeurs in Zutphen. Rond deze gebeurtenis worden diverse activiteiten gehouden, zoals een vermakelijke kelnerrace.

www.bokbierdag.nl

bokbierdag

beiaard

De beiaard

Zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2015, Enschede.

Tijdens deze whiskyproeverij in Enschede worden, afhankelijk van de boeking, 4 of 6 Single Malt Whisk(e)y’s aangeboden. Het proeven en onder woorden brengen van wat je in de whisk(e)y’s proeft wordt “Nosing and Tasting” genoemd. Single malt, blended malt, whiskey of whisky, tijdens deze whisky proeverij leer je alles over dit goddelijke levensvocht. Maar veel belangrijker nog, je gaat zelf natuurlijk ook uitgebreid whisky proeven. Geniet van een uitgebreid pallet aan smaken en maak er boven alles een heel gezellig uitje.

www.beiaardenschede.nl

swanmarket

Swan market

Zondag 25 oktober 2015, Rotterdam.

De gezelligheid bij Swan Market wordt gecreëerd door de variëteit aan bezoekers. wordt veel aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken.

http://www.swanmarket.nl/

puremarkt

De pure markt

Zondag 25 oktober 2015, Den Haag.

Meer dan 80 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op gezellige terrassen.

www.puremarkt.nl

wijnspijs

Wijn en spijs

Zondag 25 oktober 2015, Tilburg

Kok Verhoeven, Taste!, De Houtloods, De Spaarbank, Het Wapen van Tilburg en La Guitarra. De Tilburgse Cookaholics doet deze editie ook weer mee in een verrassende pop-up locatie: kookboekenwinkel 63 graden.

www.wijnspijs.nl