Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

Culinaire Evenementen en markten


Culinaire Evenementen in mei


 

11112770_892718320796131_2770986271483612410_n

Lepeltje Lepeltje Amersfoort

Vrijdag 22 mei t/m maandag 25 mei – Elke dag van 12.00 uur tot laat in de avond!

Lepeltje Lepeltje strijkt weer neer in het mooie Amersfoort. Ga smakelijk genieten tijdens het lange Pinksterweekend van vrijdag 22 t/m maandag 25 mei. Al je zintuigen worden geprikkeld op dit culturele foodfestival voor jong en oud. Net als vorig jaar is de toegang gratis.

http://www.lepeltje-lepeltje.com/amersfoort/

11050762_452994014853096_996181444208400407_n

Bourgondisch Boxmeer

23 en 22 mei 2015

Het culinair evenement van Boxmeer is weer smaakmakend. In het Weijerpark komen een 15-tal pagodetenten te staan rondom een centraal podium. Op de terrassen kunt u genieten van culinaire hoogstandjes, zoals amuses van streekproducten met heerlijke wijnen. Als de avond valt en de sfeerverlichting aan gaat, waant u zich in een andere wereld. Bourgondisch, sfeervol en gezellig. Op de achtergrond muziek, veelal live.

http://www.bourgondischboxmeer.nl/

Festival-trek Utrecht

22 t/m 25 mei

De tientallen mobiele keukentjes toveren de stadsparken om tot één groot sfeervol
openluchtrestaurant. Je vindt hier het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen.

http://www.festival-trek.nl/

Rotterdamse oogst markt zaait!

23 mei 2015

Van kaas uit Streefkerk, mosterd uit Goudswaard tot kroten uit eigen stad. Van groente uit Strijen tot eieren uit de Vierhavens. Producten waar we met recht groos op zijn. Ruim veertig kramen met regionale en seizoensgebonden producten, en niet alleen om op te eten. Dat in een lekker Rotterdamse omgeving, op de plek waarvandaan van oudsher de stad gevoed werd: het Noordplein.
De Rotterdamse Oogstmarkt is meer dan een markt. Gezelligheid, creativiteit en ambachtelijkheid staan voorop. Er is een terras, muziek, vermaak en bijzondere verrassingen voor jong & oud. Uiteraard afgestemd op wat het seizoen te bieden heeft!

http://www.rotterdamseoogst.nl/

Slow Food Markt Bergen

26 mei 2015

Een echte Slow Foodmarkt in Bergen (NH) bij het omloopje rond de prachtige Ruïnekerk in het hart van het dorp. De eerste markt was een groot succes met meer dan 1.000 bezoekers! Omdat het hier om een Slow Food markt gaat zult u vooral producenten uit de Kop van Noord-Holland aantreffen.

http://www.slowfood.nl/index.php?page=1147

unnamed (2)

Eerste Gin & Tonic Festival

Woensdag 27 mei

Dit wordt de zomer van de Gin & Tonic. Niet alleen verovert deze verfrissende mix in rap tempo de terrassen, ook wordt er dit jaar voor het eerst een Gin & Tonic Festival georganiseerd. Dit boutique-festival vindt plaats op Gin & Tonic Day: woensdag 27 mei.

Masterclasses

Eerder vonden er al Gin & Tonic Festivals plaats in Londen en Parijs en nu eindelijk ook in Amsterdam. Fans van dit zomerdrankje kunnen verschillende gin- en tonic-merken proeven, masterclasses volgen en gin-tastings doen onder leiding van nationale en internationale bartenders.

http://gintonicday.com/

Asperge Fiets Vierdaagse Arcen

26 t/m 29 mei 2015

Vier dagen fietsen door het mooie Maasduinengebied en geniet iedere dag van routes van 40 of 60 kilometer, die telkens starten vanuit Arcen.
De routes voeren langs aspergevelden, door bossen, heidevelden, de oevers van de Maas en natuurlijk door de pittoreske dorpjes waar Noord Limburg bekend om staat. Een van de stempelposten is Streekmuseum de Locht, het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum in Melderslo. In Duitsland is Spargelhof Kisters in Walbeck de stempelpost.

http://www.regiovandesmaak.nl/

Piccalilly Foodcamp Rotterdam

29, 30 & 31 mei 2015

Drie dagen lang het tofste streetfood festival voor Rotterdammers door Rotterdammers!
Dertig toffe pop-up streetfood cateraars, het grootste terras in hartje centrum (meer dan 500 zitplaatsen), Food workshops / expo’s
Dit wordt een weekend maximaal genieten van oprecht eten & drinken met een idee en een verhaal erachter.

http://www.facebook.com/events/371550263025180/

Mail_OpznRotterdams

Op z’n Rotterdams

29, 30 en 31 mei 2015

Zes Rotterdamse hotspots, te weten de Koopgoot, de Markthal, het Grotekerkplein, de Lijnbaan, de Kruiskade en het Binnenwegplein worden tijdens Op z’n Rotterdams door middel van een culturele route door het stadscentrum met elkaar verbonden.

Op z’n Rotterdams

Smaak zit tussen je oren

29 t/m 31 mei 2015

Smaak zit tussen je oren is een culinair evenement in Venray dat voor de derde keer wordt georganiseerd. Naast het genieten van gerechtjes, bereid door de beste chefkoks uit de gemeente kunt u ook de smaak van de regio proeven.

http://www.smaakzittussenjeoren.nl/

Truck festival Rrrollend Leiden

29, 30 & 31 mei 2015

Rrrollend Leiden, na twee edities in 2014 een succesvol evenement in de prachtige stad Leiden. Tientallen mobiele eetgelegenheden sieren het prachtige Pieterskerkplein! Dit grote openlucht restaurant wordt gecombineerd met de activiteiten van het Verrassend Winkelweekend. Hapje, drankje, entertainment, theater en gezelligheid!

http://www.rrrollend.nl/leiden/

Festival-trek Maastricht

29 t/m 31 mei

De tientallen mobiele keukentjes toveren de stadsparken om tot één groot sfeervol
openluchtrestaurant. Je vindt hier het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen.

http://www.festival-trek.nl/

Biologische braderie

30 mei 2015

De Biologische Braderie is de plek om met het hele gezin naartoe te gaan. Een super gezellige sfeer, mooie producten, fijne muziek, leuke mensen en nog veel meer! Je kunt hier je boodschappen doen voor thuis, bijzondere cadeautjes vinden, nuttige en duurzame producten kopen, heerlijk biologisch eten en alleen of met vrienden en familie een inspirerende dag beleven. Wij zijn veel meer dan alleen maar biologische markt waar je groenten, fruit en kaas kunt kopen.

http://www.biologischebraderie.nl/

Boeren open dag Lekkerlander

30 mei 2015

Lekkerlander excellent! nodigt je uit voor een open dag op boerderij “Bongers wens” in Nieuw-Lekkerland. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van dit boerenbedrijf. Met hapjes van Chefkok Erik Hermans van restaurant “de Limonadefabriek” (Streefkerk). Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Denk aan sprinkussens, koemelken, lammetjes, knuffelen met kalfjes, en nog veel meer leuke spellen.

Meer info vind je hier

Culihoppen Harderwijk

31 mei 2015

Culihoppen is een ongedwongen gastronomische ontdekkingstocht langs Harderwijkse toprestaurants (Klein Parijs, De Boterlap, Restaurant Ratatouille, Basiliek, Tommy’s, Restaurant De Dolle Griet en Brasserie De Bank) in het sfeervolle centrum van Harderwijk.

Je ‘hopt’ van restaurant naar restaurant, waar je kunt genieten van plezierig gezelschap en een heerlijk gerechtje met een glaasje wijn.

Het culinaire evenement staat volledig in het teken van smaakbeleving, genieten en ervaringen delen en wordt georganiseerd voor en door liefhebbers van goed eten en gezelligheid.

http://www.culihoppen.nl/


Culinaire Evenementen in juni


friesestreekmarkt

Friese streekmarkt Olderbeek.

Zaterdag 6 juni 2015.

Friese producten die op een ambachtelijke, vaak kleinschalige, wijze geproduceerd zijn door mensen die een passie hebben met hun bedrijf en hun producten. Zo zijn er o.a. aardappelen, groenten, fruit, vis, vlees, kaas, zuivel, ijs, honing, wijnen, jams, siropen maar ook hertenvlees, en kakelverse scharreleieren.

www.friesestreekmarkt.nl/

proefmei

Proefmei Culinair festival.

Donderdag 4 t/m zondag 7 juni 2015.

Bergen op Zoom staat de komende dagen weer in het teken van heel veel leuke dingen. Kookwedstrijden, proeverijen, lezingen, een culi-preek van dominee Gremdaat, vrouwen en bier, kunst en muziek en proefwei markt. Zelfs aan de kinderen is gedacht! kijk voor het voorledige programma even op hun website.

www.proefmei.nl/

tflinkebosje

T flinkeboske     Friesland.

Vrijdag 5 t/m zondag 7 juni 2015.

Het eerste weekend van juni vind je het witte goud op de flinkefarm! Asperges, afkomstig uit de aspergeprovincie bij uitstek: Noord Brabant. ‘s Morgens vers gestoken, ‘s avonds verwerkt in een viertal tongstrelende gerechten, reserveer een tafel en ga genieten. Op vrijdag- en zaterdagavond een prachtig 4 gangendiner.

www.friesestreekmarkt.nl/

taste

Taste of Amsterdam Amstelpark

Donderdag 4 t/m zondag 7 juni 2015

Dus houd jij ook zo van eten & drinken en heb je zin in een leuke en lekkere middag, avond of weekend? Dan is het gratis toegankelijke TREK festival echt iets voor jou! Neem je goede humeur, je leukste vrienden en een zonnetje mee en het genieten kan beginnen! Voor je lekkere trek, maar vooral ook voor de gezellige trek ben je bij ons dus aan het juiste adres!
www.tasteofamsterdam.com

tastofamstelpark

Food truck festival Enschede

Vrijdag 5 t/m zondag 7 juni 2015

Dus houd jij ook zo van eten & drinken en heb je zin in een leuke en lekkere middag, avond of weekend? Dan is het gratis toegankelijke TREK festival echt iets voor jou! Neem je goede humeur, je leukste vrienden en een zonnetje mee en het genieten kan beginnen! Voor je lekkere trek, maar vooral ook voor de gezellige trek ben je bij ons dus aan het juiste adres!
www.festival-trek.nl

destreekmarkt

De streekmarkt Utrecht.

7 juni 2015.
Heerlijk eten is van alle tijden. En van alle mensen. Maar wat vroeger gewoon was, is dat nu niet meer. Wie weet nog waar zijn eten vandaan komt? Of wie het maakt?
Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft.

www.destreekmarkt.nl/

puremarkt

De pure markt Hilversum

Zondag 7 juni 2015
De Pure Markt wil je graag kennis laten maken met verschillende deelnemers die zich bezighouden met ambachtelijk en lekker eten. Op de markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces.

www.puremarkt.nl

sonsbeekmarkt

Sonsbeekmarkt Arnhem.

Zondag 7 juni 2015.
De Sonsbeekmarkt is een bijzondere markt, er is een groot aanbod te vinden van zoveel mogelijk streekgebonden producten.
Zo staat de witte watermolen uit het Sonsbeekpark met zijn mooie gemalen granen op de markt maar ook producten uit de Liemers en de Betuwe.

www.sonsbeekmarkt.nl/

NOORD-HOLLANDS BIERFESTIVAL.

Zondag 7 juni 2015.

Voor het tweede jaar op rij vindt het Noord-Hollands Bierfestival plaats in de Grote Kerk van Alkmaar. Een grootse locatie voor een groots festival, want dit festival brengt de biercultuur van de provincie Noord-Holland onder de aandacht – en Noord-Holland is in Nederland de provincie met de meeste brouwerijen. Voor even is Alkmaar een bierprovincie.

www.pint.nl/

pint

fairculinairputh
FAIR CULINAIR PUTH

Zondag 7 juni 2015.
Puth (tussen de Margrietstraat en de Mauritsstraat) is een markt met zo’n 40 standhouders uit de regio die lekkernijen uit alle windstreken en hippe lifestyle-artikelen aanbieden. Geniet van allerlei culinaire hapjes, proef heerlijke wijnen, doe mee aan workshops en op de terrassen vóór en achter Café Bie Laurèngske kunt u onder het genot van een lekker glas Alfa bier alle bedrijvigheid gadeslaan.
www.fairculinairputh.nl

smaakvanzwolle

De Smaak van Zwolle.

Zondag 7 juni.
Locale producten vanuit heel Nederland, een selectie uit alle convivia zullen worden samengevoegd in deze extra grote Streekmarkt!!!
www.slowfoodzwolle.nl