Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.


November


culinairekerstgezond

Culinaire kerst gezond

Zaterdag 27 en zondag 28 november 2015, Winsum

De kookworkshop culinaire kerst gezond is een boeiende, intensieve workshop die een stapje verder gaat dan hun afgelopen kookworkshops. In culinaire kerst gezond koken we met iets andere kooktechnieken bijvoorbeeld stomen, au bain marie, pocheren, grillen, enz. Hoewel culinair is de basis bij culinaire kerst gezond altijd weer dat de producten gezond en voedzaam voor je lichaam moeten zijn.

http://www.zinineten.nl/culinaire-kerst-gezond/

winterfairorvelte

Winterfair Orvelte

Zaterdag 27 en zondag 28 november 2015, Orvelte

Sprookjesachtig dat is het sleutelwoord voor deze sfeervolle fair. Alle stands en boerderijen prachtig verlicht. Een grote kerstboom staat te pralen op de Brink. Geur van dennengroen, glühwein en chocolademelk. Knappend haardvuur en muziek door de professionele formatie Unicorn maken deze fair tot een waar feest. De horecatent is verwarmd zodat u heerlijk kunt opwarmen met iets lekkers.

http://www.hetbrokantien.nl

kaasenwijn

Kaas en wijn

Zaterdag 28 november 2015, Zwolle.

Deze liefhebbers hebben bij ons dubbel geluk, want wij maken van Kaas en Wijn een echt festijn! De Hollandse kazen, schimmelkazen, Franse kazen en nog vele andere soorten zijn verzameld en hiermee gaan wij gezamenlijk aan de slag in combinatie met verschillende wijnen.

http://www.librijesatelier.nl

wijnspijs

Wijn en Spijs

Zaterdag 28 november 2015, Oisterwijk.

Naast de ‘reguliere’ WijnSpijs Wandeling Oisterwijk organiseren wij nu ook de Oisterwijk BOS wandeling. Je loopt door de prachtige bossen van Oisterwijk langs vijf fantastische restaurants die allemaal in de bossen zijn te vinden rond Oisterwijk.

https://www.wijnspijs.nl

wijnenspijs

Wijn en spijs

Zondag 29 november 2015, Bergen op Zoom.

Dat belooft lekker cultuur proeven en culinair genieten in een historische ambiance. De WijnSpijs Wandeling door deze prachtige stad is dan ook een heerlijk culinair uitje voor op de zondagmiddag! Tijdens deze culinaire wandeling bezoek je 7 top-restaurants.

https://www.wijnspijs.nl

noblemarkt

Noble markt

29 november 2015,  ’s-Hertogenbosch.

Een smaakvol podium voor leveranciers en producenten van (on)bekende, authentieke, pure, eerlijke en ambachtelijk gemaakte (streek-)producten. Een gezellige markt in combinatie met een proeverij van eten en drinken. Een uniek culinair evenement.

http://noblemarkt.nl

foodfestival

Foodfestival

Donderdag 26 t/m zondag 29 november 2015, Amsterdam.

Eind november zet de zomer gewoon door, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Er rijden 70 foodtrucks de Europahal van de RAI binnen, laten verschillende pop-up restaurants uit de grond rijzen en creëren zo het grootste indoor FoodFestival van Amsterdam!

http://foodfestivalamsterdam.nl

culinairewandeling

Culinaire wandeling

Donderdag 26 november 2015, Schiermonnikoog

Deze smaakvolle wandeling voert langs de mooiste plekjes van Schiermonnikoog en natuurlijk langs gezellige restaurants en kroegjes. Tijdens deze wandeling bezoekt u diverse eilander horecagelegenheden.

http://www.lytjepole.nl/

werledsehappen

Wereldse happen

Zondag 27 november 2015, Zwolle

Onder begeleiding van de chef-kok gaat u aan de slag in de keuken van Librije’s Atelier. Samen met andere culinaire liefhebbers bereidt u diverse wereldhappen, zoals Thaise curry en Zuid-Amerikaanse Picadillo.

www.librijesatelier.nl

winterfairsstaverden

Winterfair

Vrijdag 27 t/m zondag 29 november 2015, Staverden.

De winterfair zal uw verrassen met een keur aan ambachtelijke stands, giftshops en proeverijen. Gezelligheid voert er de boventoon.  warme gerechten en niet te vergeten oliebollen.

https://www.harderwijksezaken.nl


December


Winterparade

Verschillende data’s in december, Amsterdam

Aan Tafel’ op de WinterParade beleef je het allemaal. ‘De Tafel’ is het podium voor een afwisselend programma met acteurs, dansers, muzikanten en meer. Ondertussen wordt er gezorgd voor een heerlijke maaltijd. Verwacht korte acts van kunstenaars en artiesten die samen met de koks en serveersters de tafel beklimmen en een kleurrijk gezelschap vormen.

www.tafelvandeidee.nl

winterparade

wijproven

Wijn proven

Zaterdag 12 december 2015, zwolle.

ijdens deze eendaagse workshop ligt de nadruk niet op kennis, maar op het zelf ervaren. Een mooie basis, waarbij proeven centraal staat. U leert tijdens deze twee uur durende workshop het maken van wijn en de verschillende wijnsoorten. Onze sommelier zorgt ervoor dat u de specifieke wijnsmaken gaat herkennen. Naast de verschillende wijnen gaat u ook genieten van de bijpassende mondvermaakjes om zo de mooiste wijn-/ spijscombinaties te ontdekken.

http://www.librijesatelier.nl

culinairekerstgezond

Culinaire kerst gezond

Zaterdag 11 en zondag 12 December 2015, Winsum

De kookworkshop culinaire kerst gezond is een boeiende, intensieve workshop die een stapje verder gaat dan hun afgelopen kookworkshops. In culinaire kerst gezond koken we met iets andere kooktechnieken bijvoorbeeld stomen, au bain marie, pocheren, grillen, enz. Hoewel culinair is de basis bij culinaire kerst gezond altijd weer dat de producten gezond en voedzaam voor je lichaam moeten zijn.

http://www.zinineten.nl/culinaire-kerst-gezond/

trotsmarkt

Trots markt kerstspecial

Zondag 11, 12 en 13 december 2015, Rozendaal.

Trots gaat over delen van passie van producten en diensten die door de standhouders aangeboden worden. In een mooie omgeving omgeven door natuur en prachtige gebouwen, staat trots garant voor een ultieme onthaasting en complete dag besteding. Trots is ervaren en onderdeel zijn van al het moois wat het leven te bieden heeft. Toegang tot de markt is gratis net als het proeven van al het lekkers.

http://www.trotsmarkt.nl

allerhande

Allerhande Kerstfestival

vrijdag 11, zaterdag 12, en zondag 13 december 2015,  Utrecht.

Tijdens dit grote evenement inspireert Albert Heijn heel Nederland met de lekkerste recepten, trends en producten voor een heerlijke Kerst. Een evenement in de stijl van de populaire foodfestivals, met de sfeer van een kerstmarkt. Proeven, eten en drinken staan centraal en met hulp van experts ga je zelf aan de slag tijdens speciale workshops.

http://allerhandekerstfestival.nl/

 

volvansmaak

Vol van smaak

Vijdag 11 t/m zondag 13 december 2015, Utrecht

Verschillende (mobiele) cateraars en specialisten presenteren hun wintergerechten en producten. Eerlijke producten, met zorgvuldig geselecteerde leveranciers, waarbij rekening wordt gehouden met de natuur en het welzijn van dieren en mensen. Een belangrijk onderdeel zijn de speciale ‘winter-workshops’, natuurlijk hebben we glühwein of kom proeven van de uitgebreide selectie winterbieren. Daarnaast is er van alles te beleven qua entertainment en kerstsferen. Net zoals in de hele Utrechtse binnenstad trouwens, neem ook een bezoekje aan de Zelfgemaakte Markt & Streekmarkt op de Mariaplaats, vergeet de Domkerk en het museum Catharijne Convent niet en ga vooral ook een rondje schaatsen op de Neude!

Culinair theater met 24Kitchen-kok Angélique Schmeinck

16 december, Rotterdam

Vanaf haar culinaire podium neemt meesterkok Angélique Schmeinck je vanavond mee op een virtuele reis met beeld en geluid. Een enerverende show over smaak met de spotlight gericht op de krab en de winterwortel.

Nederland telt slechts twee vrouwelijke meesterkoks en één daarvan is Angélique Schmeinck. In deze unieke show presenteert ze in hoog tempo kleine en grote verhalen over smaak, beleving, verleiding, echtheid, nieuwe gerechten en onbekende werelden.

Meer info

Angelique Schmeinck-24Kitchen 2

De streekmarkt kerst weekend

12, 13 ,17 en 18 december 2015, Utrecht.

Heerlijk eten is van alle tijden. En van alle mensen. Maar wat vroeger gewoon was, is dat nu niet meer. Wie weet nog waar zijn eten vandaan komt? Of wie het maakt? Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft. En dat het de moeite waard is een straatje om te rijden.

http://destreekmarkt.nl

destreekmarkt