Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

nov
21
vr
HEERLIJK10Daagse
nov 21 – nov 30 all-day

Van 21 t/m 30 november is het weer zover, de HEERLIJK10Daagse. Maak tijdens deze 10 dagen kennis met de keuken van onze gastronomische top voor een zacht prijsje.
Voor een 3-gangen lunch betaal je maar € 20,-* en voor een 3-gangen diner slechts € 25,-*.
Per Michelinster wordt € 10,- extra gerekend.

De HEERLIJK10Daagse is 2x per jaar en alleen de beste restaurants mogen deelnemen aan dit concept voor echte fijnproevers. Altijd al eens dat bijzondere adresje willen bezoeken? Of gewoon weer HEERLIJK genieten bij een van je all-time favorites? Zeker doen! En dan ook nog eens voor een heerlijk mals prijsje.

Kijk snel op www.heerlijk10daagse.nl voor de deelnemende restaurants en boek nu je tafeltje! Onder andere de volgende toppers doen mee: FG** (Rotterdam), De Jonge Dikkert (Amstelveen), Tante Koosje* (Loenen a/d Vecht), Baluchon (Den Bosch), Librije’s Zusje** (Zwolle), Vis & Ko, De Zwaan* (Etten-Leur), (Haarlem), Vanille (Eijsden), Aubergine* (Steijl), ’t Havenmantsje (Harlingen) het Prentenkabinet (Leiden) en de Bokkedoorns** (Overveen).

nov
27
do
Crea Sushiworkshop voor 16+ @ A3 – Assendelft
nov 27 @ 19:30 – 21:30

De Crea-SushiWorkshop is geschikt voor een zakelijk evenement en als particulier evenement. Bijvoorbeeld als een teamuitje, tijdens een reünie of om gewoon gezellig samen bezig te zijn met uw vrienden, familie of andere deelnemers. Na de workshop neemt u uw creaties mee naar huis. Tijdens de Crea-Sushi-Workshop, leert u de achtergrond van Sushi en de verschillende ingrediënten kennen. U leert niet alleen de bekende sushi-soorten maken, maar ook hoe u deze creatief kunt opdienen! De docent verzorgt de ingrediëten van € 20,- deze betaald u contant aan de docent. Neem een bakje mee om uw creaties mee naar huis te nemen.
Er kan tijdens de workshops ook vegetarische sushi worden gemaakt. De workshop is per groep (min. 8) of individueel te volgen vanaf 16 jaar en ouder.

Op social media

https://twitter.com/CreaSushi

https://www.facebook.com/crea.sushiworkshops?ref=hl

http://www.pinterest.com/CreaSushi/

nov
29
za
Culinaire winterfair
nov 29 all-day

Info
Op het Teylersplein in Nieuwveen vindt dit jaar de 3e editie van de Culinaire Winterfair plaats, georganiseerd door de Stichting Culinaire Winterfair. Een aantal toonaangevende horecabedrijven uit de gemeente Nieuwkoop en omgeving presenteren zich 2 dagen lang met hun culinaire hoogstandjes. Kom genieten van een verscheidenheid van gerechten, wijnen, muziek en een sfeervolle ambiance.
Het evenement begint op zaterdag 29 november om 14:00 uur met een officiële opening en zal op zondagavond 30 november om 21:00 uur afgelopen zijn.
Bezoekers betalen een entreeprijs van 5 Euro, waarmee zij gegarandeerd zijn van een heerlijke onbezorgde tijd genieten. Entree voor kinderen tot en met 12 jaar is gratis! De gerechtjes en de drankjes worden betaald met consumptiemuntjes, die op de locatie te koop zijn. Een deel van de entree zal worden geschonken aan een lokaal goed doel.
Het evenement wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal lokale bedrijven die stuk voor stuk enthousiast zijn over een culinair evenement in de gemeente Nieuwkoop.
De Culinaire Winterfair is een evenement waar fijnproevers en levensgenieters onder het genot van gezelligheid entertainment kunnen genieten van culinaire hoogstandjes. Uiteraard is er ook voor de kids voldoende te beleven in de KidsCorner!

Meer info

nov
30
zo
Pure markt
nov 30 @ 11:00 – 18:00

Meer dan 100 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op onze gezellige terrassen met live muziek en de leukste zweefmolen van Nederland in een van de mooiste parken van Amsterdam.

Meer info: puremarkt.nl

dec
6
za
rotterdamse oogst
dec 6 all-day

De zaterdagse boodschappen doe je op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein! De meest feestelijke markt voor boeren uit de omgeving van Rotterdam en buren uit de stad.

Van kaas uit Streefkerk, mosterd uit Goudswaard tot kroten uit eigen stad. Van groente uit Strijen tot eieren uit de Vierhavens. Producten waar we met recht groos op zijn. Ruim veertig kramen met regionale en seizoensgebonden producten, en niet alleen om op te eten. Dat in een lekker Rotterdamse omgeving, op de plek waarvandaan van oudsher de stad gevoed werd: het Noordplein.

De Rotterdamse Oogstmarkt is meer dan een markt. Gezelligheid, creativiteit en ambachtelijkheid staan voorop. Er is een terras, muziek, vermaak en bijzondere verrassingen voor jong & oud. Uiteraard afgestemd op wat het seizoen te bieden heeft!

Meer info

streekproductenmarkt Nienoord
dec 6 @ 10:00 – 16:00

Op de markt worden de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden.
De producten komen binnen een straal van 40 km rondom Leek.

Er kan veel geproefd worden en de producent kan het verhaal achter het product vertellen.
Ook vertelt de producent u graag meer over toepassing en bereidingswijze.

Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. Het aanbod verschilt daardoor per markt. Dat houdt de maaltijden spannend en gezond.

Er is altijd aanbod van brood, groente, fruit, vlees, kaas, eieren, honing, kruiden, planten, chutney, jam en worst.

Meer info

dec
7
zo
Sonsbeekmarkt @ Tellegenlaan 3 Sonsbeekpark te Arnhem.
dec 7 @ 11:00 – 18:00


De Sonsbeekmarkt is een bijzondere markt, Ze streven er naar om een groot aanbod te bieden van zoveel mogelijk streek gebonden producten.

Zo staat de witte watermolen uit het Sonsbeekpark met zijn mooie gemalen granen op de markt maar ook producten uit de Liemers en de Betuwe. Van vruchtenwijnen, cider tot jams die geproduceerd worden door kleine ondernemers. Zij weten je precies te vertellen wat er in een potje of flesje zit. Waar het vandaan komt en/of hoe zij het geproduceerd hebben. Zo heeft de imker vaak een volkje mee, de geitenkaasboer kan je vertellen hoe hij de kazen rijpt en de bakker kan je alles over de geheimen van zuurdesembrood bakken vertellen.

Ze streven er verder naar om een zo divers aanbod aan producenten en producten op de markt te hebben staan. Je vind dus niet snel een dubbel aanbod van bijvoorbeeld kazen, brood of andere vergelijkbare waar.

Je kunt je gekochte producten direct in de buitenlucht nuttigen onder het genot van een (huisgemaakte) limonade, een biertje of een wijntje. Er staan tafels en bankjes om gezellig te blijven hangen op de lekkerste markt in het mooiste park.

Meer info: http://sonsbeekmarkt.nl/

Streekmarkt Utrecht @ Mariaplaats 3511 Utrecht
dec 7 @ 11:00 – 18:00


Gezellige streekmarkt in Utrecht. Leuke stands, veel biologische producten maar ook vooral ook veel keus in artikelen die je in de supermarkt niet aantreft.
Meer info: destreekmarkt.nl

dec
12
vr
Taste of Christmas 2014
dec 12 @ 12:00 – 23:00

Kom inspiratie opdoen voor het belangrijkste diner van het jaar:
 het kerstdiner! Op Taste of Christmas word je verrast door bijzondere kooktechnieken, lekkere kersttastings, inspirerende theatervoorstellingen en leerzame workshops. Het kerstdiner zal nooit meer hetzelfde zijn.

Winters food festival
Hoe zet je een waanzinnig kerstdiner neer, met alles erop en eraan? Je ziet, hoort en proeft het allemaal op dit winterse food festival. Van kerstrecepten en ingrediënten tot aan de tafelversiering en kerstcadeaus voor onder de boom. Topchefs als Peter Lute, Julius Jaspers, Alain Caron en Ramon Beuk laten je proeven van hun heerlijke kerstgerechten en geven je handige tips om zelf thuis ook iets geweldigs op tafel te toveren.

Meer info

Streekmarkt Utrecht KerstAvondMarkt @ Mariaplaats 3511 Utrecht
dec 12 @ 16:00 – 22:00

Gezellige streekmarkt in Utrecht. Leuke stands, veel biologische producten maar ook vooral ook veel keus in artikelen die je in de supermarkt niet aantreft.

Meer info: destreekmarkt.nl

dec
13
za
Mercator markt
dec 13 all-day

de lekkerste markt op het mooiste plein van Amsterdam-West!
Honing van de imker, olijfolie van kleine producenten in Spanje en kaas van koeien uit de Noord-Hollandse wei: op de MercatorMarkt vind je het allemaal.

Het is belangrijk dat de etenswaren vers en op een duurzame manier bereid zijn. En ook niet onbelangrijk, ze moeten natuurlijk superlekker zijn!
Daarnaast is er genoeg ruimte voor originele non- food producten. De spulletjes die verkocht worden op de markt, zijn op duurzame wijze gemaakt en komen van kleine ondernemingen. Voor zowel food als non-food producten is de graadmeter: ondernemerschap met een goed verhaal!

Meer info

Streekmarkt Utrecht Kerstmarkt! @ Mariaplaats 3511 Utrecht
dec 13 – dec 14 all-day

Net als de Zelfgemaakte Markt is ook De Streekmarkt inmiddels vaste bewoner van de Mariaplaats. Deze foodmarkt die is geïnspireerd door bijvoorbeeld de Boqueria in Barcelona is een mix van markt en festival, met heerlijke gerechten en ingrediënten waar echt passie van de verkopers en makers in zit. Veel deelnemende boeren, telers, verkopers, brouwers en bakkers nemen speciaal voor kerst bijzondere dingen mee, die je kunt gebruiken als inspiratie voor je kerstdiner of ter plekke lekker kunt proeven.

Tijdens de Kerstmarkt Utrecht kun je genieten van een extra lange Streekmarkt. We beginnen vrijdagavond 12 december en gaan het hele weekend door. De openingstijden zijn als volgt:

vrijdag 12 december: 15:00 – 23:00
zaterdag 13 december: 11:00 – 18:00
zondag 14 december: 11:00 – 18:00

Smakelijk!

Meer info: www.kerstmarktutrecht.nl

De zelfgemaakte markt
dec 13 @ 11:00 – 17:00

De zelfgemaakte markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen usw. – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun eigen creaties. Het is er gezellig.
Ook aan vers gemaakte producten zal het niet ontbreken.

Taste of Christmas 2014
dec 13 @ 12:00 – 23:00

Kom inspiratie opdoen voor het belangrijkste diner van het jaar:
 het kerstdiner! Op Taste of Christmas word je verrast door bijzondere kooktechnieken, lekkere kersttastings, inspirerende theatervoorstellingen en leerzame workshops. Het kerstdiner zal nooit meer hetzelfde zijn.

Winters food festival
Hoe zet je een waanzinnig kerstdiner neer, met alles erop en eraan? Je ziet, hoort en proeft het allemaal op dit winterse food festival. Van kerstrecepten en ingrediënten tot aan de tafelversiering en kerstcadeaus voor onder de boom. Topchefs als Peter Lute, Julius Jaspers, Alain Caron en Ramon Beuk laten je proeven van hun heerlijke kerstgerechten en geven je handige tips om zelf thuis ook iets geweldigs op tafel te toveren.

Meer info

dec
14
zo
Home made market wintereditie
dec 14 all-day

Een uniek lifestyle evenement met kunst, unieke huisgemaakte producten, natuurlijk veel lekkers, muziek en vooral veel lol! Het beloofd een mieterse dag te worden!

Meer info

De zelfgemaakte markt
dec 14 @ 11:00 – 17:00

De zelfgemaakte markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen usw. – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun eigen creaties. Het is er gezellig.
Ook aan vers gemaakte producten zal het niet ontbreken.

Pure markt winter
dec 14 @ 11:00 – 17:00

Meer dan 100 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op onze gezellige terrassen met live muziek en de leukste zweefmolen van Nederland in een van de mooiste parken van Amsterdam.

Meer info: puremarkt.nl

Feelgood market
dec 14 @ 12:00 – 18:00

De Feelgood Market is een bruisende markt vol Design, Art, Fashion, Streekproducten, vintage, sieraden, lifestyle, kids stuff, (bio) Food en mooie, originele, eigenzinnige creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Meestal aangeboden door de maker zelf. Met daarnaast live- muziek, workshops, dans en theater.

Er is altijd van alles te doen op de Feelgood Market. Zo kun je er bijvoorbeeld lekker rondstruinen langs de kraampjes, workshops doen, demonstraties volgen, gemasseerd worden, creatief bezig zijn, allerlei gezondheid-adviezen krijgen, lekkere hapjes proeven, genieten van de goede live- muziek en de dans acts, verrast worden door het theater, relaxen op het zitzakken terras enzovoort. Het is altijd weer anders, zowel de muziek en de activiteiten als de kramen. En omdat we weten dat als de kinderen blij zijn hun ouders ook kunnen relaxen, zijn er met name veel activiteiten voor kinderen. :)

Meer info

Streekmarkt Heerhugowaard
dec 14 @ 12:00 – 17:00


Streekmarkt Hilversum is de place to be als je het standaard supermarkt assortiment zat bent. Een keur van verse en houdbare producten. Ambacht, Streek, Biologisch, je treft het er allemaal.
Meer info

Taste of Christmas 2014
dec 14 @ 12:00 – 23:00

Kom inspiratie opdoen voor het belangrijkste diner van het jaar:
 het kerstdiner! Op Taste of Christmas word je verrast door bijzondere kooktechnieken, lekkere kersttastings, inspirerende theatervoorstellingen en leerzame workshops. Het kerstdiner zal nooit meer hetzelfde zijn.

Winters food festival
Hoe zet je een waanzinnig kerstdiner neer, met alles erop en eraan? Je ziet, hoort en proeft het allemaal op dit winterse food festival. Van kerstrecepten en ingrediënten tot aan de tafelversiering en kerstcadeaus voor onder de boom. Topchefs als Peter Lute, Julius Jaspers, Alain Caron en Ramon Beuk laten je proeven van hun heerlijke kerstgerechten en geven je handige tips om zelf thuis ook iets geweldigs op tafel te toveren.

Meer info