Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

Culinaire Evenementen en markten

Maart 2015

Rondleidingen bij Kesbeke Tafelzuren in Amsterdam

Zaterdag 14 maart 2015

Kesbeke is nog de enige inleggerij van Amsterdamse tafelzuren en levert o.a. augurken, uitjes en piccalilly aan de bekende supermarkten en toprestaurants. Op zaterdag 14 maart worden er tussen 12:00 en 15:00 uur rondleidingen verzorgt.

Meer info: kesbeke.nl

kesbeke

Waarom is chocolade zo lekker?

woensdag 18 maart 2015 | 15:00 – 16:00

Chocolade, wit, puur of melk, (bijna) iedereen lust het. Maar vraag je je wel eens af, wie dit heerlijks heeft uitgevonden? Hoeveel cacaobonen er in een reep chocolade gaan? Of waar en hoe cacao eigenlijk groeit? Je komt het allemaal te weten tijdens dit college van A.S.B. Straatman, MA . Kom je ook meegenieten?

Meer info: Museum Jeugduniversiteit Krimpen a.d IJssel en Chocinella.nl

Streekmarkt Verhildersum

In de museumboerderij

Zaterdag 21 maart 2015 — 10.00-16.00 uur

Landgoed Borg Verhildersum staat in de top 10 van ANWB’s “Leukste uitje van Groningen. Verse, regionale en seizoensgebonden producten vindt u op de Streekmarkt van Verhildersum. Het hele jaar door kunt u er elke maand terecht voor vlees, kaas, groente en fruit, maar ook voor (h)eerlijke extra’s als cider, taartjes, honing en vruchtensappen. Voor alleseters en fijnproevers: de Streekmarkt op Landgoed Borg Verhildersum te Leens biedt u een keur aan lekkernijen en ambachtelijke producten. Elke derde zaterdag van de maand, ook in de winter, van 10.00 tot 16.00u bij de Museumboerderij van Verhildersum, Dijkstilsterweg 4 te Leens.

Meer info: Landgoed Verhildersum

Vol van Smaak lente 2015

 

 

Vol van smaak 21 en 22 maart 2015 in Utrecht

Foodtrucks, marktkramen en gezellige workshops. Vol van smaak is het evenement voor dit weekend waar je zeker even een kijkje moet nemen. Hier kun je je culinaire hart ophalen en ook als je gewoon gezellig met vrienden op pad gaat zal dit event je absoluut inspireren. De deelnemerslijst is leuk en indrukwekkend tegelijk.

Lees snel verder
image006

Culinaire wandeling Rotterdam

Zondag 22 maart 2015 — 12.00 – 17.00 uur

De culinaire wandeling in Rotterdam is een feestelijke en sfeervolle manier om de Rotterdamse Horeca te leren kennen. Je gaat genieten van restaurants waar met passie wordt gekookt en waar de chef telkens weer verrast. Je komt o.a. bij restaurant Karakter waar wij al eerder over schreven. Je krijgt na betaling de toegangsbewijzen en een routebeschrijving thuis gestuurd. Je loopt deze route met je eigen gezelschap, dus met z’n 2-en, 3-en, 4-en, enz. Bij elk restaurant krijg je een gerechtje met bijpassende wijn. Dieetwensen kun je tijdens het bestellen van kaarten doorgeven. Natuurlijk hebben ze ook een vegetarisch alternatief: gewoon aangeven bij de dieetwensen.

Meer info: www.wijnspijs.nl

Pronckheer Praktijkdag Zoetwatervis

Zondag 22 maart 2015

De eerste Praktijkdag ‘Zoetwatervis, Zuiver op de graat’ op 16 november 2014 werd een overweldigend succes! Het is dus duidelijk: Voor iedereen die er niet bij kon zijn, het niet wist of nog een keer mee op pad wil, organiseren visser Andre Blokland en kok Arjan Smit op 22 maart deze Praktijkdag nog een keer.

We gaan verschillende zoetwatervissen herkennen, horen het verhaal achter de verschillende vissoorten, gaan de vissen schoonmaken en leren over bereidingswijzen en het effect ervan op toepassing en smaak.

Meer info vind je hier

praktijkdag zoetwatervis

puremarkt

Pure Markt Park Frankendael

Zondag 29 maart 2015

Meer dan 100 heerlijke ambachtelijke deelnemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food.

Meer info: Puremarkt.nl


Vooruitblik 2015