Kalender

Culinaire evenementen, cursussen, workshops en markten die jouw aandacht verdienen. Trek er eens op uit en geniet van heerlijke culinaire activiteiten in jouw regio.

Culinaire Evenementen en markten

Amsterdam Kookt.

Donderdag 30 juli t/m zondag 2 augustus 2015, Amsterdam.
Vier dagen lang kunnen mensen culinair en cultureel genieten op deze prachtige plek aan ’t IJ, waar de zon pas laat in de avond ondergaat.  De ingrediënten van Amsterdam Kookt zijn de meest exclusieve Foodtrucks, waanzinnige optredens van bekende artiesten, gecombineerd met kookworkshops en demonstraties van topchefs en foodfanaten. Dit uiteraard onder het genot van een goed glas wijn of een heerlijk koud biertje. Een must voor iedereen die van het bourgondische leven houdt!
www.amsterdamkookt.nl

amsterdamkookt


sallandstreekmarkt

Sallandse streekmarkt.

Woensdag 29 juli 2015, Raalte.
Proeven en genieten op de Sallandse Streekmarkt! ga het zelf proeven, niet alleen voor de kwaliteitsvolle producten, maar zeker ook vanwege de gezellige ambiance en de bevlogen streekproducenten die graag over hun bedrijf en producten vertellen.
www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl


rotterdamseoogst

Rotterdamse Oogst

Zaterdag 1 augustus 2015, Rotterdam
Mag het een bietje meer zijn? Een bietje meer Rotterdamse Oogstmarkt wel te verstaan.  Van stamspruiten tot stokbonen, van loeiverse zuivel met een groen hart tot goede vis, de lekkerste knak voor bij de Haute Friture en heeft iemand Wilde Jannetje al gezien?
www.rotterdamseoogst.nl


destreekmarkt

De Streekmarkt.

Zondag 2 augustus 2015, Utrecht.
Heerlijk eten is van alle tijden. En van alle mensen. Maar wat vroeger gewoon was, is dat nu niet meer. Wie weet nog waar zijn eten vandaan komt? Of wie het maakt? Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft.
www.destreekmarkt.nl 

turnhoutculinair

Turnhout Culinair

Vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus 2015, Turnhout.
U kan uw bordje opeten aan het standje zelf of op het binnenplein waar er tafels en stoelen staan. Drank kunt u bestellen in de dranktent waar tevens overdekte beschikbaar zijn. Er zullen voorgerechtjes, hoofdgerechten, desserts en hapjes aanwezig zijn afkomstig uit verschillende streken.
www.turnhoutculinair.com

worldoffoodamsterdam

World of Food Amsterdam

Zaterdag 1 augustus 2015, Amsterdam.
Niet een eetschuur maar een nieuwe eetbeleving. In de oude parkeergarage Develstein komt een line up van 20 tot 30 ondernemende smaakmakers met international streetfood gerechten. Een hybride eetmarkt, waar je komt om te eten en te ontmoeten.
www.worldoffoodamsterdam.nl

Food Carts Festival.

vrijdag 7 augustus t/m zondag 9 augustus 2015, Vlaardingen.
Hier vindt je de meest gekke, bijzondere, kneuterige en kleurrijke rollende keukens van Nederland en Belgie bij elkaar.Met veel liefde leveren deze cateraars met een grote C bijzonder lekker, kwalitatief en eerlijk eten en drinken.
www.maraboeproductions.nl

mobielekeukens

preufenpraast

Preuf & Proost Oldenzaal

dinsdag 4 augustus t/m zaterdag 8 augustus 2015 Oldenzaal.
Bezoekers van Preuf & Proost kunnen kiezen uit een mooi aanbod van gerechten. De open keuken nodigt uit om te kijken hoe het gerecht vers voor je bereid wordt. De bar biedt voor ieder wat wils, bijvoorbeeld een lekker biertje of een goed glas wijn.
www.boeskoolislos.nl

haarlemculinair

Haarlem Culinair

Donderdag6 augustus t/m zondag 9 augustus 2015 Haarlem.
De Speciaalbiermarkt wordt dit jaar met een dag uitgebreid te weten de zaterdag dan vindt de markt plaats op t Boerenplein en op zondag wederom op de Botermarkt beide dagen zal de Speciaalbiermarkt weer de liefhebbers in staat stellen om ambachtelijk bier te proeven.
www.haarlemculinair.nl

noordwijkerhoutculinair

Noordwijkerhout Culinair

Zaterdag 8 augustus t/m zondag 9 augustus 2015, Noordwijkerhout.
De Steeg, rondom de prachtige Witte Kerk, wordt weer omgetoverd tot een groot en swingend terras, waar je twee dagen lang kunt genieten van een gevarieerd aanbod van culinaire hapjes en uitdagende gerechten, omlijst door muzikale noten.
www.facebook.com

parade

Parade Martin Luther Kingpark.

Vrijdag 7 augustus t/m zondag 23 augustus 2015, Amesterdam.
Op de Parade kunt u heerlijk eten en drinken, van kleine hapjes tot uitgebreide diners, van kleurrijke cocktails tot een brede keuze aan wijnen. De Paradekeukens serveren tot laat in de avond of tot het op is. Bij sommige restaurants is het mogelijk om vooraf te reserveren. Alle restaurants op de Parade werken vanaf 2012 met duurzaam vlees, vis en gevogelte.
www.deparade.nl

festivalzoet

Festival der zoete verleidingen.

Donderdag 6 augustus t/m zaterdag 8 augustus 2015, Sleen.
Lekkerbekken, kookgekken, taartenbakkers, smulpapen, jammakers, fruittelers opgelet! Alles draait om ZOET: meer dan 70 zorgvuldig geselecteerde stands bieden de allerlekkerste taarten, bakbenodigdheden, prachtige serviezen, tafellinnen, kookboeken, vers fruit, meel van de molen, ambachtelijk gemaakte jams, honingdelicatessen, bijzondere koffie- en theesoorten en bijzondere drankjes.
www.festivalzoet.nl

swanmarket

Swan Market Utrecht.

Zondag 9 augustus 2015, Utrecht.
Swan Market Utrecht is een lifestyle event, dat bestaat uit een grote markt met een overwegend handmade creatief aanbod op het gebied van kunst, design, mode, vintage, puur eten en drinken en veel meer. Naast de markt is er een Food court, waar (h)eerlijk eten & drinken mogelijk is en dat grenst aan het podium met live muziek.
www.swanmarket.nl

puremarkt

Pure markt Amstelpark

Zondag 9 augustus 2015, Amsterdam.
Meer dan 90 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op onze gezellige terrassen met live muziek en de leukste zweefmolen van Nederland in een van de mooiste parken van Amsterdam.
www.puremarkt.nl

sallandstreekmarkt

Sallandse streekmarkt.

Woensdag 5 augustus 2015, Raalte.
Proeven en genieten op de Sallandse Streekmarkt! Op de Sallandse Streekmarkt vind je tips voor een dagje uit in Salland, doe je lekker én gezond inkopen en doe je inspiratie op voor in je eigen keuken! Kom het zelf proeven, niet alleen voor de kwaliteitsvolle producten, maar zeker ook vanwege de gezellige ambiance.
www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl