Recepten op Lekker Tafelen zijn vers, huisgemaakt en getest in eigen keuken. Betrouwbaarheid, maar ook laagdrempeligheid van de recepten staat bij ons hoog in het vaandel. We vinden het vooral leuk om je te inspireren aan de slag te gaan met verse, eerlijke ingrediënten. Leer weer lekker koken. De ene keer is dat simpel en snel, de andere keer besteden we juist extra aandacht aan smaak en kooktechnieken. Kortom, onze recepten zijn er voor iedereen. Bij ieder recept heb je de mogelijkheid om je reactie achter te laten. Gebruik dat om je tips, jouw variant achter te laten. Inspireer elkaar door te laten weten of je het lekker vond, we gaan graag met je in gesprek!

Recepten van het seizoen

We raden altijd aan om met de seizoenen mee te koken. We inspireren je dan ook graag om met het seizoen aan de slag te gaan. Je eet dan lekker en ook voordeliger. We noemen zomaar een aantal tips voor dit seizoen:

Recepten met Hollandse paprika's

Recepten met Hollandse paprika’s

Recepten met komkommer

Recepten met komkommer

Recepten met Hollandse tomaten

Recepten met Hollandse tomaten

Recepten met spinazie

Recepten met spinazie

Nu in het seizoen

In de maand mei zijn er volop verse en nieuwe producten van het seizoen. In het topseizoen zijn ze niet alleen voordeliger, maar ook smaakvoller. Je eet rechtstreeks uit de natuur! Deze maand zijn er volop verse aardbeien, asperges en raapsteeltjes. Mei is echter ook de maand van aardappelen (Opperdoezer ronde) de eerste Hollandse kasgroenten en wat dacht je van Schol en Oosterschelde kreeft? Jij kunt deze maand weer volop genieten van al deze ingrediënten. Uiteraard koken en bakken we vers met wat het seizoen te bieden heeft.

Asperge recepten

Asperge recepten

Barbecue recepten

Barbecue recepten

Recepten met rabarber

Recepten met rabarber

Recepten met meiraap

Recepten met meiraap

Receptenoverzicht

Laat je inspireren door onze recepten op ieder moment van de dag. Gezond, gevarieerd, vers en vooral ook lekker! Onderstaand overzicht helpt je de hele dag door aan een heerlijke maaltijd. Van ontbijt tot lunch en diner. Ook in de avond mag er iets lekkers op tafel wat we zelf maken. Het voorkomt dat je weer naar die saaie zak chips grijpt en met je eigen hapjes zet je ook je eigen trots op tafel.

Voorgerechten

Voorgerechten

Bijgerechten

Bijgerechten

Nagerechten

Nagerechten

Salades

Salades

Oogst 500x500

Wat eten we vandaag?

Het Lekker Tafelen weekmenu geeft wekelijks antwoord op de vraag: “Wat eten we vandaag?” De vraag zal jullie vast niet onbekend in de oren klinken. Iedereen is wel eens op zoek naar inspiratie. Het weekmenu helpt je op weg om vers, gezond en lekker te eten. Handig is dat je direct je boodschappenlijst uit kunt printen. Neem snel een kijkje in het weekmenu.

De Italiaanse keuken

Het is toch altijd weer de favoriete keuken. Pasta’s, pizza’s en mooie ingrediënten als Olijfolie, Parmaham, Parmezaanse kaas, Balsamico. De gerechten uit de Italiaanse keuken worden dan ook veel in potjes en pakjes aangeboden. Wij maken ze liever zelf. Van verse, huisgemaakte pasta tot knapperige pizzabodem en geurige pastasauzen. Bekijk hier onze Italiaanse recepten

Wereldgerechten

De lekkerste, klassieke gerechten van over de hele wereld maak je toch gewoon lekker zelf? Van een kruidige curry tot een heerlijke boboti of kip jambalaya. De verse ingrediënten, de geur, de trots, en…… jij kunt het ook. Leer weer lekker koken met alles wat het seizoen en de wereldkeukens te bieden hebben. Hier vind je onze wereldgerechten.

Soeprecepten

Soepen

Saus recepten

Huisgemaakte sauzen

Ontbijt recepten

Heerlijk ontbijten

lunchen

Lunchen

Borrelhapjes

Lekkers bij de borrel of zomaar tussendoor

Bakrecepten

Bak iets lekkers voor bij de koffie

Limonade en andere drankjes

Limonade en andere drankjes