Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Terug naar homepage
Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag ? Ook deze week heeft het Lekker Tafelen team weer een vers weekmenu samengesteld. Verse ingrediënten van het seizoen bepalen wat we dagelijks eten. Al onze recepten zijn gemaakt en getest in eigen keuken. Wij zijn geen sterrenkoks, maar net als jij experimenteren we graag met goede ingrediënten. Kook en bak je ook deze week weer mee ?

Klik op de foto’s voor de recepten

Maandag – Mexicaans

Een Mexicaanse taart die wat doet denken aan lasagne maar de smaak van de fajitas kruiden, maïs en jalapeno maken deze tortilla taart echt Mexicaans.

Mexicaanse tortillataart

Mexicaanse tortillataart

Dinsdag – Ovenschotel

Een ovenschotel met lamsvlees en een Griekse salade. Als het weer nu even niet meezit en je kunt de barbecue nog niet aanzetten dan is dit gerecht een perfect alternatief als je toch zomers wilt eten.

Ovenschotel met lamsvlees

Ovenschotel met lamsvlees en een Griekse salade

[sam id=”9″ codes=”true”]

Woensdag – Pasta

Pasta koken, wat kleine roosjes broccoli erbij, een snelle gorgonzolasaus en licht gekruide kipreepjes en je hebt een heerlijke maaltijd.

Verse pasta met broccoli, gegrilde kip en gorgonzolasaus

Verse pasta met broccoli, gegrilde kip en gorgonzolasaus

Donderdag – Venkelpuree

Venkel en aardappels verwerken tot een zachte puree, worteltjes die nog zoeter worden gemaakt door ze te karameliseren, en pittig gekruide karbonade, dit gerecht doet het zeker goed bij het hele gezin.

Venkelpuree met gekarameliseerde wortel en ribkarbonade

Venkelpuree met gekarameliseerde wortel en ribkarbonade

Soeptips

Vrijdag- Makreel

Het schoonmaken en plukken van de makreel in dit recept levert wellicht wat vette vingers op, maar tegelijkertijd levert het ook een gerecht op welke je zeker zult waarderen.

Surinaamse makreel

Surinaamse makreel

Baktip – Chocolade courgette tulbandcake

De courgette in deze cake maakt de cake heerlijk sponzige en zacht. Vanaf nu dus niet meer alleen bij de warme maaltijd of in de soep maar ook courgette in de cake.

Chocolade courgette tulband

Chocolade courgette tulband

[sam id=”10″ codes=”true”]

Zaterdag – Pizza

Deze pizza bewijst dat een pizza niet per definitie ongezond is. Deze bijzondere pizza heeft geen tomatensaus nodig maar gekruide blokjes tomaat als bodembedekker.

Pizza Primadonna Bellissima

Pizza Primadonna Bellissima

Zondag – Boeuf Bourguignon

Een echte klassieker die vroeger gewone dagelijkse boerenkost was, maar ondertussen is uitgegroeid tot een puur “haute cuisine” gerecht en wereldwijd veel wordt gegeten.

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

[sam id=”11″ codes=”true”]