oostenrijk-tirol-culinaire-jacobsweg-paznaun-ischgl

Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Terug naar homepage
Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag ? Ook deze week heeft het Lekker Tafelen team weer een vers weekmenu samengesteld. Verse ingrediënten van het seizoen bepalen wat we dagelijks eten. Al onze recepten zijn gemaakt en getest in eigen keuken. Wij zijn geen sterrenkoks, maar net als jij experimenteren we graag met goede ingrediënten. Kook en bak je ook deze week weer mee ?

Maandag – Salade

Samen tuinbonen doppen en vervolgens deze quinoa salade vol verse groenten serveren, zo heb je een klein feestje aan tafel.

Groene quinoasalade met tuinbonen en pittige citroendressing

Dinsdag – Eenpansgerecht

Een smakelijk eenpansgerecht op smaak gebracht met ras el hanout, levert je een heerlijke maaltijd maar weinig afwas op.

 

Smakelijk eenpansgerecht; voor thuis maar ook voor op de camping


 

Offley Port


 

Woensdag – Pasta

Pasta met garnalen is altijd lekker. Deze is ietwat pittig en lekker romig. Het romige maakt hem juist extra lekker.

Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus

Donderdag – Wereldgerecht

Een Amerikaans rijstgerecht die zou zijn afgeleid van de Spaanse paella, de kip-jambalaya met je raadt het al; kip

Kip Jambalaya – een kruidig rijstgerecht

Tips – Nagerechten

Uit de film ‘Chef’ de ‘Berries n Cream’, vruchten met slagroom, drankje en caramelpoeder

Hangop met verse aardbeien en chocolat cookie crumbles

Griesmeelpudding met amandel

Vla, een lekker toetje na een alledaagse maaltijd

Vrijdag -Vis

Heb jij wel eens schelvis  gegeten? Het is heerlijk en heel makkelijk klaar te maken. Maak er een lekker aardappel-worteltaartje bij. Ziet er geweldig uit en het is o zo simpel.

 

Schelvisfilet met wijnsaus en een aardappel/worteltaartje

Baktip – Pruimentaartje

Een eenvoudig recept voor een pruimentaartje met hazelnoot en havermout.  Want, pruimen geven toch altijd een soort van vakantie gevoel en daarom houden we lekker simpel maar lekker.

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout

Zaterdag – Hartige taart

Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze erg lekker, iets hartigs met warm weer, want het vult al je lichaamszouten en mineralen snel weer aan.

 

Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

Zondag – Lamsschenkel

Een vrij klassieke stoof van lamsschenkel met een tomaten-rode wijnsaus. Het is een simpel te bereiden recept. Je hebt alleen wat tijd nodig om alle smaken heerlijk tot hun recht te laten komen.

Gestoofde lamsschenkels met tomaten-rode wijnsaus