Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Terug naar homepage
Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag ? Ook deze week heeft het Lekker Tafelen team weer een vers weekmenu samengesteld. Verse ingrediënten van het seizoen bepalen wat we dagelijks eten. Al onze recepten zijn gemaakt en getest in eigen keuken. Wij zijn geen sterrenkoks, maar net als jij experimenteren we graag met goede ingrediënten. Kook en bak je ook deze week weer mee ?

Maandag – Tortillawraps

Chili wraps met sla en tomaat

Chili con carne met rijst kun je zo op je bord scheppen, je kunt het echter ook in een wrap serveren. Met wat verse sla, een in partjes gesneden tomaat en een warme wrap tortilla maak je er een lekker maaltijd van.

Dinsdag – Pasta

Tagliatelle met Gamba’s, gerookte Zalm en Courgette saus

In de zomer is het heerlijk om gamba’s te eten.  Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken. Koken, bakken, grillen, stomen. Ze zijn lekker in een salade of als borrelhapje maar ook zalig op de pasta! Vandaag  combineren we de gamba’s met reepjes gerookte zalm en een prachtige zelfgemaakte groene courgettesaus.

Tips – Hartige broodjes

Woensdag – Grieks

Griekse aardappelschotel

Wil je nog even het zomergevoel vasthouden? Verras iedereen vanavond dan met deze heerlijke Griekse aardappelschotel. Geloof het of niet met onze Hollandse pieper maak je een super zonnig aardappelgerecht.

Donderdag – Varkenshaas

Gelakte varkenshaas met spinazie en kerstomaatjes

Met een paar simpele smaakmakers zoals een teentje knoflook, een scheutje balsamicoazijn en wat sojasaus geef je deze maaltijd een geweldige smaak. Koken zonder pakjes en zakjes in al zijn eenvoud.

Vrijdag – Vis

Kabeljauwfilets met tomaten, Balsamico en Parmezaan

In dit recept wordt verse kabeljauw klaargemaakt op z’n Italiaans. Dit is niet alleen heel erg lekker maar ook gezond.

Baktip – Cheesecake

Cheesecake met aardbei en rabarber

Rabarber en aardbeien gaan in het seizoen voor een groot deel samen op. Het moment dus voor deze fruitige cheesecake.

Zaterdag – Risotto

Chicken risotto met kastanjechampignons

Het proces waarmee de risotto de bouillon opneemt is werkelijk prachtig om te zien. Deze risotto wordt ook nog eens een feest op je bord.

Zondag – Hamburgers

Hamburgers maak je lekker zelf!

Zelf hamburgers maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan de samengeperste fastfood hamburgers. Want zoals altijd maak je met mooie ingrediënten de lekkerste gerechten.