Bloggers on board, cruisen door de binnenhavens van Rotterdam!
Je hebt persuitnodigingen voor nieuwe producten, waar je binnen stapt, een verhaaltje krijgt, foto’s maakt en binnen een half uur weer buiten staat. Je hebt zelfs veel van dit soort uitnodigingen. Zo niet als er een uitnodiging van MissPublicity uit Rotterdam komt. Er is altijd wat te beleven, het is nooit zomaar een dingetje, waarbij je later staat te bedenken waarom je er eigenlijk tijd voor vrij hebt gemaakt of waarom je al die tijd in de auto of trein hebt gezeten. Ik ben vaker mee geweest met de ‘Missen & Mister’ en heb het nooit als zodanig genoemd, maar nu is toch echt het moment daar dat een compliment aan de bedenkers en organisatoren van hele leuke evenementen op zijn plaats is. Beleving en interactie tussen bloggers vinden ze belangrijk, waardoor het vaak een leuk weerzien is en ik soms zelfs vooraf een berichtje krijg: Ben jij er ook weer bij? Zullen we samen reizen? Bij deze dus, complimenten aan Tessa, Kirsten, Joy, Clarissa, Remon en al die anderen die er iedere keer weer een feestje van maken! Ik moest het even zeggen…
Terug naar het evenement, Bloggers on board. De tweede editie in Rotterdam alweer, waarbij tijdens een tocht in de knalroze MissPublicity sloep, verschillende merken gepresenteerd worden. Op deze zonovergoten dag, ligt de roze sloep voor Brasserie Kaat Mossel, een bekende in het Rotterdamse. De theeglazen staan al klaar voor niet zomaar een theemerk, Newby Teas. In Groot-Brittannië wordt het bijvoorbeeld geschonken in vijf sterren hotels en Westminster Abbey. De Engelsen kennen hun thee, blijkt op het moment dat het zakje geopend wordt, heerlijke geur! Prachtige zakjes trouwens, die afbeeldingen bevatten van antieke theepotten die de eigenaar van Newby Teas verzamelt. Handgeplukte blaadjes en dan alleen de knop en de bovenste 2 blaadjes van de plant, omdat die je beste smaak bevatten. In het assortiment heeft Newby behalve zwarte en groene thee ook verschillende kruidentheeën (tisanes). Daarnaast heeft Newby theebloemen in het assortiment. Ik had ze al eens eerder gezien, deze handgedraaide bolletjes groene thee die rond een bloemetje gewikkeld zijn, maar het blijft een prachtig gezicht. In heet water vouwt het bolletje zich uit en verschijnt een prachtige bloem. Helaas zijn deze theeën nu alleen nog via internet te krijgen
Hierna wordt de heerlijke appelgebak van Dudok naar boven getoverd. Ik schreef al eerder over Dudok, de appeltaart en alle andere fijne plekken die bij Dudok horen. Kijk hier voor een impressie van die dag. Maar Dudok maakt niet alleen appeltaart, één van de favorieten van MissPublicity is de Red Velvet en wat een plaatje is dat. En heel lekker!
Met het flinke stuk gebak is de bodem gelegd voor het glaasje sprankelende wijn van Barefoot Refresh. Een licht bubbeltje en een lager alcoholpercentage dan een ‘normale’ wijn. Je drinkt hem gekoeld, als het warm is, is verkrijgbaar in wit, rosé en rood en zit aan de zoete kant van de wijnen. Niet alleen bubbels zijn er van Barefoot te krijgen, ook voor bijvoorbeeld een merlot kan je bij Barefoot terecht. Bijzonder is dat het merk zich ook inzet voor lokale goede doelen en met deze missie hoopt de wereld een beetje beter te maken.
En een volgend drankje staat alweer klaar. Ik drink zelf altijd water zonder smaakje, zonder siroop en heb mijn kinderen dat ook nooit gegeven. Ik heb dus ook helemaal niets met Karvan Cévitam of welke andere siroop dan ook. Maar ik kan me ook voorstellen dat wanneer je wel siroop bij je water doet en je met je kinderen, strandtas en emmertje en schepje richting strand gaat een klein flesje geconcentreerde siroop handiger is dan zo’n grote fles. Éen flesje Karvan Cevitam Go maakt 6 liter limo.
Rustig varen we terug richting Kaat Mossel waar de volgende hap alweer op ons wacht. Hiervoor was een oven nodig en die zit niet op de sloep. Ik had het vooraf al gelezen, Kwekkeboom ovensnacks zouden op de sloep geproefd worden, was al benieuwd hoe ze dat zouden doen, maar de keuken van Kaat Mossel biedt uitkomst. Zonder frituurvet toch dat knapperige korstje krijgen, het is heel lang heel moeilijk geweest, maar ik moet eerlijk zeggen dat het Kwekkeboom gelukt is. De kleur is goed en het korstje is perfect knapperig. De kaassnack zou ik zo nog een keer thuis maken. De kipstick is niet mijn ding, maar dat zou het uit de frituurpan ook niet zijn. Kip maak je gewoon lekker als hele kip of roerbak je.
Terwijl we weer weg varen van de steiger worden er alweer glazen neergezet. “Met de snacks hebben jullie een hele goede bodem voor het volgende”, wordt met een grote grijns gezegd. En inderdaad Limoncello moet je zeker niet op een lege maag drinken. In Italië maakt iedereen zijn limoncello thuis, maar voor ons heeft Pallini de limoncello in een fles gestopt. Een Pallini spritz wordt er gemaakt met 1 deel Palinni Limoncello, 2 delen prosecco en 1 deel bruisend mineraalwater. Stukje sinaasappelschil erbij en met dit fijne drankje varen we nog een klein stukje langs alle prachtige oude boten die in Rotterdam overal langs de kade liggen.
Op het moment dat we weer aanleggen springt Marlies van Hello Fresh nog snel even in de boot. Moet ik daar nog iets over zeggen? Voor wie hier echt nog nooit van gehoord heeft, tik Hello Fresh in bij het zoekschermpje op Lekkertafelen en je vindt verschillende artikelen hierover.
Het is klaar, de producten zijn gepresenteerd en Remon, die vandaag de boot bestuurde zegt dat hij zijn collega’s even gaat bellen. Gaan ze nog een rondje doen. Groot gelijk hebben ze!
Meer informatie over de gepresenteerde produkten:
Newby Tea: www.newbyteas.nl
Dudok taart: www.dudokpatisserie.nl
Barefoot Refresh en Pallini Limoncello: www.walravensax.nl
Karvan Cevitam Go: www.karvancevitam.nl
Kwekkeboom ovensnacks: www.kwekkeboom.nl
Hello Fresh: www.hellofresh.nl