Ik heb nog een erg leuke paasbrunch tip voor jullie, hij is erg gemakkelijk maar wel erg leuk en lekker!
Ingredienten:
- crossantdeeg
- 1 ei
- paar takjes citroentijm (gewoon tijm mag ook)
- voor eiersalade:
- 4 gekookte eieren
- beetje yogonaise
- kerriepoeder
- peper
- 1 eetlepen fijngesneden bieslook
- 1 teentje knoflook
- bakpapier
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak het pakje croissantdeeg en pak 1 plak. Sommige deeg is al voorgesneden, wrijf dit weer aan elkaar vast en snij er plakjes van 2 cm van. Je hebt ongeveer 3 plakjes nodig per wortel. Rol deze 3 plakjes op tot rolletjes, zodat je dus 3 ronde slierten hebt.
Vouw van een stuk bakpapier een oublie vorm (soort ijsjeshoornvorm) en rol er een rol crossaintdeeg om, begin bij de punt en rol zo langzaam naar boven,dus rond het bakpapier naar boven als een soort slang, als je eerste rol op is ga je daar verder met de tweede die maak je voorzichtig vast aan de eerste.
Daarna smeer je hem voorzichtig in met een losgeklopt ei en leg je hem ongeveer 15 minuten in de oven.
Terwijl je “wortel” in de oven zit maak je je eiersalade door de eieren en de kruiden op eigen smaak samen te mixen met de staafmixer. Hou wel goed in de gaten dat de “wortel” niet te bruin wordt, als hij klaar is haal je hem uit de oven en kun je heel voorzichtig het bakpapier eruit halen.
Er zit nu een gat bovenin de wortel en daar kun je voorzichtig je eiersalade in doen, boven op paar takjes citroentijm en klaar is je mooie paaswortel!
Leuk dat jullie het hebben gemaakt! Vind het ook erg lekker en gezellig staan
Inderdaad heel lekker en leuk en gemakkelijk!
Wat leuk ! Ik heb nog een blikje croissantdeeg dus…. 3x raden 🙂