Whiskey burgers

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Whiskey burgers

Whiskey burgers

 

Al was het alleen al voor de naam; Whiskey burgers! Dat moet je als bbq liefhebber toch zeker eens geprobeerd hebben.  Dit is een recept voor een heerlijke sappige gevulde cheese-burger gemaakt met ingrediënten die perfect bij Whiskey passen. Deze combinatie met de rooksmaak van de kolen brengt een ware smaak sensatie teweeg.

Voor 8 lekkere Whiskeyburgers…

  • 6 fijngehakte lente-uitjes, ongeveer 1 kopje
  • 1 kop whisky
  • 1/4 kop droge broodkruimels
  • 3 eetlepels Worcestershire saus
  • 2 eetlepels zachte margarine boter
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel grove zeezout
  • 1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
  • 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1 kilo half-om-half gehakt
  • 2 kopjes geraspte cheddar kaas
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • Sla, ui, tomaat voor topping
  • Hamburger broodjes
  • 1/2 kop barbecuesaus

Neem een grote kom en doe hier in 2/3 kop gehakte lenteuitjes, 2/3 kop whiskey, de broodkruimels, 2 eetlepels Worcestershire saus, zachte boter, 2 fijngehakte teentjes knoflook, de zout en zwarte en rode peper.

Voeg het gehakt er aan toe en meng het geheel goed doorelkaar zodat het een glad geheel is. (Je kan natuurlijk naar eigen inzicht nog wat verse kruiden in het gehakt verwerken, zoals bieslook of thijm)

Maak nu 16 pasteitjes met een doorsnede van 6 cm, en ½ centimeter dik.

Cheddar-whisky vulling

Maak de cheddar-whisky vulling het liefst in een keukenmachine. Doe de geraspte cheddar kaas, 1/3 kopje groene uien, 2 eetlepels whisky, 1 eetlepel Worcestershire, en 2 fijngehakte teentjes knoflook in een keukenmachine en Pulse tot het geheel bijna glad is.

Plaats 1 eetlepel van de cheddar vulling in het midden van de burger. Bedek nu het geheel met de rest van pasteitjes en knijp de zijkanten samen.

Verwarm de grill voor op matig vuur. Plaats burgers op de grill op indirect vuur, sluit de deksel en laat 10 minuten koken. Flip de burger, dek af en kook nog eens 5 minuten. Open grill en top elke hamburger met een plakje cheddar kaas mengsel, dek af en kook verder voor 5 minuten.

Als de burgers niet bruin genoeg zijn, licht invetten met olijfolie en nog even kort roosteren op de kolen.

Leg de burgers op de broodjes met wat bbq-saus, en top ze met uienring, tomaat en sla.

Gastschrijvers

Latest posts by Gastschrijvers (see all)


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Algemeen

Uitslag winactie E-book Kruidje Roer mij

Uitslag winactie E-book Kruidje Roer mij

Wij mogen twee winnaars feliciteren met een gratis exemplaar van het E-book Kruidje Roer mij. Uit alle reacties hier op de website en op onze social media kanalen blijkt dat [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety