Recept bij de Hollandse Portabella’s uit de Veggiebox (Streekbox)

Recept bij de Hollandse Portabella’s uit de Veggiebox (Streekbox)

Portabella’s hadden we nog niet eerder gegeten. We hebben echt wat gemist, dat kan ik jullie wel vertellen! Wat zijn die grote paddenstoelen makkelijk en snel te bereiden. En lekker dat ze zijn! Die komen regelmatig op ons bordje te liggen. Bedankt lieve mensen van de streekbox ( en de Westlandse teler natuurlijk), dat jullie ons er kennis mee hebben laten maken. Super!

Gevulde portobello uit de Veggiebox

 

Welke ingrediënten heb ik gebruikt?

  • 4 Hollandse Portabella’s uit de Veggiebox, steeltjes voorzichtig verwijderd
  • alléén de steeltjes van de Portabella’s fijgesneden
  • een halve rode paprika, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
  • handje pijnboompitten, geroosterd
  • 1/2 courgette, fijngesneden
  • snufje zout, wat versgmalen peper
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • overige: bakpapier, bakplaat, oven, kwastje, mes, snijplank, koekenpan

Werkwijze:

Oven voorverwarmen op ca. 200 graden. De pijnboompitten even licht roosteren in een droge koekenpan en laten afkoelen.

Dan een beetje olijfolie in de koekenpan en hierin de stukjes ui, paprika en courgette glazig fruiten. Dan de pijnboompitten er door roeren en de pan van het vuur halen. Beetje zout en peper toevoegen.

De bakplaat bekleden met bakpapier. De bolle kant van de Portabella’s inkwasten met wat olijfolie en op de bakplaat leggen. De paddenstoelen voorzichtig vullen met het groente mengsel, plakjes mozzarella er op en een beetje gedroogde oregano.

De bakplaat vrij hoog in de oven schuiven en de gevulde Portabella’s in ca. 15 min. garen. Direct serveren. Lekker met wat zelfgebakken brood.

Eet smakelijk!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
makkelijkpijnboompittenstreekboxvegetarisch
Lekker Tafelen (Xandra)

Lekker Tafelen (Xandra)

Het is ontzettend leuk om zelf brood te bakken! Het blijft elke keer weer een klein wonder. met een beetje geduld en liefde, kun je van allemaal losse ingredienten, een heel lekker brood maken. En geloof me, echt iedereen kan het (leren)!


  1. gre
    gre 1 juli, 2013, 22:25

    heerlijk
    gevulde paddestoelen
    portabellas
    zijn waarschijnlijk alleen bij de betere groenteman
    te verkrijgen.
    maar je kunt ook een heerlijk ovengerecht maken
    van gemengde paddestoelen
    waarvan je de steeltjes afhaalt
    uitjes snippert,erbij trostomaatjes,b.v.voor 4 personen 355gr.gemengde paddestoen
    400gr.trosmaatjes aan de steel
    wat zeezout,knoflook.voorgebakken aardappeltjes,ongeveer 350gr.
    wat olijfolie
    de oven zet je op 190graden
    10minuten voorverwarmen

    in een ovesxhaal zet je de champignons
    de tomaatjes,de aardappeltjes,alles overstrooit met wat tijm,basilicum.
    en druppelt nog wat olijfolie over het geheel.
    ongeveer 20/25 minuten bakken.
    wanneer het gaar is nog even nagaren.

    dit heb ik zelf vaak gemaakt,niet van portobellos.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*