Mosselgroenten, wat gebruik je bij de mosselen

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Mosselgroenten, wat gebruik je bij de mosselen

Overal in supermarkten zie ik mosselen in de aanbieding, maar mosselgroenten liggen er af en toe bij. Maar wat zijn nu eigenlijk mosselgroenten?

Wanhopig zie ik iemand kijken in de plaatselijke supermarkt. Wat is het probleem? De mosselgroenten zijn op! Wat een drama, hoe moeten die mosselen dan de pan in? Kan dat eigenlijk met soepgroenten? Wat moet ik nou?

Mosselgroenten, een begrip op zich, of toch eigenlijk niet? Laten we het maar heel eenvoudig zeggen, een preitje, een uitje, een worteltje wat verse blad- of bleekselderij en een laurierblaadje. Zo easy is dat! Ben je dan toch gek van voorgesneden gemak? Neem dan soepgroenten en snijd er een uitje door. Vergeet dat blaadje laurier niet.

De mosselgroenten zijn in deze tijd van het jaar ook volop verkrijgbaar. Heb je een eigen moestuin? Doe maar een plukrondje, bijna ze staan allemaal vers boven de grond. Bovendien zijn er ook mooie kruimige aardappelrassen van de nieuwe oogst voor een heerlijk portie huisgemaakte frieten bij de mosselen.

Zo easy zijn verse mosselen:
Spoel je mosselen af, doe wat gesneden ui, prei en selderie in een ruime pan met een laurierblaadje. Leg de mosselen erop, stooi er peper over en doe er water en evt. een scheut witte wijn of bier bij. Kook ze ca. 10 minuten op hoog vuur totdat alle mosselen openstaan.


4 Reacties

 1. Chef 10:09, nov 08, 2013

  4-6min is meer dan genoeg…10min is goed als je gaten in de schoenen hebt en een soort rubber vulsel wil :)

  Reageer op deze reactie
  • Lekker Tafelen Auteur 11:14, nov 08, 2013

   10 minuten is de meest royale bereidingstijd wat ons betreft. 4 minuten vinden we absoluut te weinig. Als we uitkomen tussen de 7 en 10 minuten ben ik het eens. Uiteraard blijft het altijd zelf even checken.

   Reageer op deze reactie
 2. Lekker Tafelen Auteur 12:05, jan 25, 2013

  Tip van @kokentafelen is boerensoepgroenten

  Reageer op deze reactie
 3. Rie v.d. Linden-Veth 16:55, nov 29, 2012

  Ik doe meestal alleen een preitje bijde mosselen. Lekker puur.

  Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Algemeen

Uitslag winactie E-book Kruidje Roer mij

Uitslag winactie E-book Kruidje Roer mij

Wij mogen twee winnaars feliciteren met een gratis exemplaar van het E-book Kruidje Roer mij. Uit alle reacties hier op de website en op onze social media kanalen blijkt dat [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety