Mosselgroenten, wat gebruik je bij de mosselen

Mosselgroenten, wat gebruik je bij de mosselen

Overal in supermarkten zie ik mosselen in de aanbieding, maar mosselgroenten liggen er af en toe bij. Maar wat zijn nu eigenlijk mosselgroenten?

Wanhopig zie ik iemand kijken in de plaatselijke supermarkt. Wat is het probleem? De mosselgroenten zijn op! Wat een drama, hoe moeten die mosselen dan de pan in? Kan dat eigenlijk met soepgroenten? Wat moet ik nou?

Mosselgroenten, een begrip op zich, of toch eigenlijk niet? Laten we het maar heel eenvoudig zeggen, een preitje, een uitje, een worteltje wat verse blad- of bleekselderij en een laurierblaadje. Zo easy is dat! Ben je dan toch gek van voorgesneden gemak? Neem dan soepgroenten en snijd er een uitje door. Vergeet dat blaadje laurier niet.

De mosselgroenten zijn in deze tijd van het jaar ook volop verkrijgbaar. Heb je een eigen moestuin? Doe maar een plukrondje, bijna ze staan allemaal vers boven de grond. Bovendien zijn er ook mooie kruimige aardappelrassen van de nieuwe oogst voor een heerlijk portie huisgemaakte frieten bij de mosselen.

Zo easy zijn verse mosselen:
Spoel je mosselen af, doe wat gesneden ui, prei en selderie in een ruime pan met een laurierblaadje. Leg de mosselen erop, stooi er peper over en doe er water en evt. een scheut witte wijn of bier bij. Kook ze ca. 10 minuten op hoog vuur totdat alle mosselen openstaan.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!5 comments

Schrijf een reactie
 1. Johan
  Johan 22 augustus, 2014, 13:20

  Het is helemaal niet zo moeilijk hoor mosselen koken. Ik ben een echte zeeuw en laat 3 keer de kook erover komen. na elke keer even opschudden en dan zijn ze gewoon klaar. er zit helemaal geen exacte tijd aan gebonden. eet smakelijk

  Reply this comment
 2. Sineke
  Sineke 7 juli, 2014, 20:42

  Ik doe er als extra een venkel bij , heerlijk die smaak bij de mosseltjes !!!

  Reply this comment
 3. Chef
  Chef 8 november, 2013, 10:09

  4-6min is meer dan genoeg…10min is goed als je gaten in de schoenen hebt en een soort rubber vulsel wil :)

  Reply this comment
  • Lekker Tafelen
   Lekker Tafelen Author 8 november, 2013, 11:14

   10 minuten is de meest royale bereidingstijd wat ons betreft. 4 minuten vinden we absoluut te weinig. Als we uitkomen tussen de 7 en 10 minuten ben ik het eens. Uiteraard blijft het altijd zelf even checken.

   Reply this comment
 4. Lekker Tafelen
  Lekker Tafelen Author 25 januari, 2013, 12:05

  Tip van @kokentafelen is boerensoepgroenten

  Reply this comment
 5. Rie v.d. Linden-Veth
  Rie v.d. Linden-Veth 29 november, 2012, 16:55

  Ik doe meestal alleen een preitje bijde mosselen. Lekker puur.

  Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*