Culinaire Evenementen: Simone verslaat Proef Amersfoort

Culinaire Evenementen: Simone verslaat Proef Amersfoort

Vaak langs zien komen op agenda’s maar nog nooit geweest. Totdat familie me uitnodigden voor Proef Amersfoort. Dat was een leuk vooruitzicht: supergezelschap, niet achter het stuur hoeven dus los gaan op hapjes en drankjes, wat wil een mens nog meer. Nou dat zal ik je vertellen: een grote zak met geld.

Van familie en vrienden die al jaaaaaren naar Proef gaan, vernam ik dat het vroeguh aantrekkelijker was om bij meerdere tenten wat te proeven. En inderdaad, je bent al snel 5 keitjes (€ 5,00) kwijt per hapje en tel daar je glas wijn bij op van 5 keitjes, dat is nog eens happen. Ik zal er verder niet over klagen en overgaan tot het minder en meer prikkelen van jullie culinaire fantasie.

Ik begon met een taartje van aardappel, champignon en Reypenaer VSOP met veldsla en een dressing van bospeen. Een mond vol voor, vond ik persoonlijk, een flauwe hap. Gauw met een link oog loeren op het bordje van mijn gezelschap en joepieee, een vorkje meegeprikt van varkenskoon geglaceerd met Limburgse appel- en perenstroop en brandewijn met gemarineerde witte kool en een aardappelchip. Deze was lekker, daar wilde ik wel meer van!

Aangezien wij vonden dat de oesterbar de lekkerste wijn schonk, hebben we daar nog wat glibberige jongens soldaat gemaakt. Ook een zogeheten trio van drie mondvermaakjes van garnalen, tonijn en zalm was meer dan heerlijk. Heb helaas niet opgeschreven wat de ingrediënten waren en daar heb ik nog spijt van.

Onze weg vervolgend zag ik een plaatjes van een bord voorbij komen, dat wilde ik ook! Helaas mocht het weer iets meer uitgesproken van smaak zijn voor mijn smaakpapillen maar toch vond ik de tonijn met quinoa, structuren van komkommer met zoete ui en amandel heerlijk. Daar zou je thuis je dinertje wel mee kunnen beginnen en nog een keer beginnen en nog een keer. Buiten dat, ik heb een vreselijk zwak voor mooie presentaties en dit was er eentje die mij wel aansprak, mooie kleurtjes en verschillende structuren op je bordje. Kortom, het is leuk een keer mee te maken, ook hier weer budget voor vrij maken en thuis mijn eigen proeverij opstarten.

 

 


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Culinaire Evenementen: Simone verslaat Proef Amersfoort" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Culinaire Evenementen: Simone verslaat Proef Amersfoort. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*