Aardappelen

Terug naar homepage
Aardappelen

De aardappel is het ultieme basisingrediënt voor een voedzame- en winterse maaltijd. De gezonde knollen worden regelmatig van het menu gehaald omdat ze nogal tijdrovend zouden zijn. Ja, natuurlijk, je moet 20 minuten de tijd nemen voor het garen van een aardappel. Maar het gaat dan wel over de conditie van jouw eigen lijf. Alle reden om daar wat extra energie in te  steken toch?

[first]

Haal kruimige stamppot aardappelen in huis

stamppot

In de wintermaanden genieten we graag van een echte Hollandse stamppot. Misschien gebruik je normaal vastkokende aardappelen. Nu heb je echter alle reden om je voorraadje kruimige aardappelen uit te breiden. De stamppotten worden met een kruimige aardappel veel beter van structuur, om het nog maar niet te hebben over de kracht die je nodig hebt om te stampen.

[/first][second]

Feestelijke Aardappelen

Aardappelgratin in mini pannetjes

Ook rond de feestdagen geeft de aardappel je de nodige energie. Ideetje nodig? Maak dan deze smaakvolle aardappelgratin in mini pannetjes. Leuk om te serveren en de smaak van dit authentieke gerechtje is bijzonder feestelijk te noemen.

Romige aardappelgratin in mini pannetjes

Handige Aardappelkalender

Het aardappelseizoen in beeld. Aardappelsoorten, het bijbehorende seizoen en het kooktype zetten we van de meest gangbare soorten op een rij.

Bekijk hier de aardappelkalender

[/second]

Huisgemaakte aardappelpuree

Nee, aardappelpuree hoort niet uit een pakje te komen. Sinds wanneer worden we blij van dat soort instant rommel? Gebruik je het wel eens? Dan weet je waarschijnlijk ook dat je het restje aardappelpuree door de gootsteen kan spoelen. Even de stromende kraan er over en je ziet die rommel zo weer in het putje verdwijnen. Mocht je het nog niet weten, aardappelpuree maak je van zelf geschilde- en gekookte aardappelen. Vervolgens maak je er met een flinke klont roomboter en een scheutje melk of room een smeuïge puree van. Daar gebruik je een ouderwetse aardappelstamper voor en geen staafmixer. Een handig ding overigens, maar het apparaat verknalt de structuur van je aardappelpuree.

Bovendien kan een aardappelpuree ook echt sexy gepresenteerd worden. Een lepeltje mosterd, of wat pesto. Verse kruiden, een krokantje, en uiteraard verse groenten.

Ga je de aardappelpuree herontdekken?

[first]aardappelpuree-pakje[/first][second]aardappelpuree-basic[/second]
[first]

Aardappelen bewaren

Hoe je optimaal aardappelen bewaart lees je hier

[/first][second]

Aardappel weetjes

Oma’s tips voor het perfecte resultaat.

[/second][third]

Basisrecepten met aardappelen

Mini cursus aardappelen koken, bakken of……

[/third]

verse-huisgemaakte-patatPatat zelf snijden en bakken van kruimige aardappelen

Hoeveel zakken friet zouden er wekelijks over de kassaband bij een supermarkt gaan? Onze mening is in ieder geval dat dat er teveel zijn. Als je eventjes tijd hebt snijd je verse frieten zelf. Handgesneden friet is ambacht. Een ambacht die je jezelf prima eigen kunt maken. Kies een kruimige aardappel, snijd in gelijke frieten en laat ze een uur in koud water liggen.

Deze en meer tips vind je in onze handleiding voor de lekkerste zelfgebakken frieten. Serveer de friet met huisgemaakte mayonaise of een verse tzatziki.

6 heerlijke gerechten met aardappelen in de hoofdrol

Kleurrijk en bijzonder. We noemen ze Pretty Potatoes

prettypotatoesZoekende mensen in de supermarktschappen. Zoeken naar de aardappel die jij lekker vindt. Of moet het toch anders. Wij denken van wel. In de supermarkt is het al moeilijk om te zien of je nou met een Nicola of met een Berber te maken hebt. Doet die supermarkt dat nou omdat jij het niet meer snapt? Of is dat wat jij van de supermarkt verwacht? Wij weten het niet. Wat wij wel weten is dat er zoveel meer te koop is. Vers, met aandacht geteeld en met liefde in de winkel gelegd. Het resultaat? Jij maakt met liefde de meest fantastische gerechten met een product waarvan jij de oorsprong kent. Kijk eens hier naar Pretty Potatoes. Het is maar een naam, maar Pretty is het!

Pretty Potatoes; kleurrijke aardappelrassen die ontdekt willen worden.

 

  1. Francien
    Francien 13 januari, 2014, 09:50

    Wat is dit toch een heerlijke site,
    zit er steeds van te genieten.Groetjes Francien.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*